Lediga jobb som Socialsekreterare i Sala

Se lediga jobb som Socialsekreterare i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Familjehemskonsulent till familjehem i Mellansverige

Ansök    Nov 8    Ls Jobbet AB    Familjehemssekreterare
FAMILJEHEMSKONSULENT MED FÖRMÅGA TILL STRUKTUR OCH ORDNING TILL ETT OMVÄXLANDE OCH UTMANANDE ARBETE Alternatus Familia arbetar med att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem. Vi tar emot förfrågningar och deltar i placeringar dygnet runt, 365 dagar om året. Metod Vi arbetar utifrån välkända och beprövade metoder hämtade ur inlärningsteorin, KBT. Individen är delaktig i sin behandling genom psykoedukation och psykologikurser. Behandlingen är tra... Visa mer
FAMILJEHEMSKONSULENT MED FÖRMÅGA TILL STRUKTUR OCH ORDNING TILL ETT OMVÄXLANDE OCH UTMANANDE ARBETE
Alternatus Familia arbetar med att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem. Vi tar emot förfrågningar och deltar i placeringar dygnet runt, 365 dagar om året.
Metod
Vi arbetar utifrån välkända och beprövade metoder hämtade ur inlärningsteorin, KBT. Individen är delaktig i sin behandling genom psykoedukation och psykologikurser. Behandlingen är transparant och öppen i alla sina delar mot såväl inskriven individ, hens anhöriga och uppdragsgivare.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som familjehemskonsulent har du ansvar för att:
bistå ett antal familjehem med handledning och stöd under de perioder de har ett barn, ungdom eller vuxen placerad hos sig
arbeta på uppdrag av socialtjänsten och har ett nära samarbete med ansvarig socialsekreterare
kontinuerligt rekrytera och utreda nya potentiella familjehem och för att utbilda dessa
ta emot förfrågningar från socialtjänsten och matcha dessa med lämpligt familjehem

Vårt familjehemskontor ligger i Sala och arbetstid kommer att förläggas där, men möjlighet att arbeta hemma kommer också att finnas. Du kommer att resa mycket då du ofta besöker dina familjehem. Resor till möten, handledning etc. ingår i tjänsten, ibland med övernattning.
Vi tillämpar provanställning, 6 månader.
Krav
Högskoleutbildning minst 180 hp, ex. beteendevetare eller socionom
Steg 1 utbildning, inriktning KBT
Ingående kännedom om socialtjänstlagen och god dokumentationsförmåga
Kunskap om barns behov och du brinner för att bidra till en god och kvalitativ familjehemsvård.
God kommunikativ förmåga, såväl i möten med människor som i skrift
God förmåga att använda olika former av datoriserade system
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av familjehemsvård är meriterande
Handledarutbildning
BBICOm arbetsgivaren - Alternatus
Alternatus bedriver vård med kvalitet inom HVB och familjehem.
Alternatus betyder alternativ på latin. Vi vill vara ett alternativ till riskkapitalägda vårdbolag där ekonomin styr verksamheternas kvalitet. Inom Alternatus vill vi vända på förhållandet: utgångspunkten är den kvalitet vi vill att verksamheterna ska präglas av och vi vet att det ger hög beläggning och därmed ekonomisk stabilitet i företaget.
Alternatus medarbetare utgör företaget, allt behandlingsarbete är beroende av medarbetarna. Att värdera, utbilda, uppmuntra och lyssna på våra medarbetare ser vi därför som en självklarhet och som ett sätt att erbjuda våra klienter bästa möjliga vård.
Vårt huvudkontor ligger i Uppsala, men vi har verksamheter och familjehem runt om i landet. Visa mindre

Utredare, Barn och ungdomsenheten

Ansök    Sep 28    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala och Västerås samt att det går direkttåg från Stockholm.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet."

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet. Idag består Barn- och ungdomsenheten av åtta utredare, där två utredare går vidare till andra tjänster inom enheten. Vi har även fyra mottagningssekreterare, fem barnuppföljare och sju familjehemssekreterare samt tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Öppenvården, familjeteamet, skolteamet och förebyggande ungdom tillhör också barn och ungdomsenheten. Öppenvården är inne i en spännande utvecklingsfas där vi utökat med fem nya tjänster. Tillsammans har vi lång och gedigen erfarenhet inom området.

Vi söker nu två utredare som brinner för utredning och uppföljning gällande barn och unga öppenvårdsinsatser, i en grupp med blandade åldrar mellan 0 – 21 år. Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns? Vill du ha ett nära och givande samarbete med kollegor på en arbetsplats där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega! Vi erbjuder dig en omtänksam arbetsgivare, en varm anda med omtänksamma kollegor och nära arbetsledning.

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare håller du dig uppdaterad inom lagstiftningen och rättspraxis samt aktuella föreskrifter och allmänna råd från Socialstyrelsen. En viktig del av ditt arbete är att medverka i metodutveckling i arbetet med utredningar och uppföljningar. Vi tror på delaktighet och gör egenkontroller tillsammans i varje team. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser/bistånd.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som ger behörighet att arbeta med barn. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Du bör ha mycket goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Som person är du trygg, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Det är viktigt för oss att du är engagerad i ditt arbete, kan anpassa dig till ändrade omständigheter, har en språklig analytisk förmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga samt vara skicklig på att planera och prioritera. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare, heltid
Arbetstid dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse
Provanställning kan komma att tillämpas

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Ansök senast 2021-10-24. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: 
Enhetschef Lotta Holmberg, tel: 0224 –74 96 29 eller e-post [email protected]
Teamledare Maria Magnusson, tel:0224-749618 eller e-post [email protected]

Fackliga: 
Vision, Thomas Roberg, e-post [email protected]

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Verksamhetschef

Ansök    Okt 31    Rätt Steg AB    Socionom
Vi söker en socionom på Rätt steg skyddade boende. Vi har mycket att erbjuda: Hos oss blir du del av ett väl fungerande team. Du står inte på ett löpande band av ärenden utan får ge mycket tid åt enskilda familjer och boenden. I vår målbild när vi söker efter dig ingår att: Du är en utbildad socionom eller beteendevetare med goda vitsord och en god förmåga att arbeta självständigt. Uppgifterna kräver att du kan ta egna initiativ och fatta egna beslut. Du ä... Visa mer
Vi söker en socionom på Rätt steg skyddade boende. Vi har mycket att erbjuda: Hos oss blir du del av ett väl fungerande team. Du står inte på ett löpande band av ärenden utan får ge mycket tid åt enskilda familjer och boenden.
I vår målbild när vi söker efter dig ingår att:
Du är en utbildad socionom eller beteendevetare med goda vitsord och en god förmåga att arbeta självständigt. Uppgifterna kräver att du kan ta egna initiativ och fatta egna beslut.
Du är lyhörd i kontakten med andra och har en naturlig förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och situation utan att förlora din professionella integritet.
Arbetet kräver att du på ett tydligt och strukturerat sätt kan uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver vara öppen, flexibel och prestigelös.
Våra boende har utsatts för våld i nära relation och/eller hedersrelaterat våld. Därför är det ett klart plus om du har erfarenhet av samtalsstöd till våldsutsatta samt kunskap om relevant lagstiftning inom området. Ett annat plus är om du kan flera språk.
Är du intresserad så kontakta oss via [email protected]
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Social administratör Barn och Ungdomsenheten

Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala och Västerås samt att det går direkttåg från Stockholm.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet. Idag består Barn- och ungdomsenheten av åtta utredare, där två utredare går vidare till andra tjänster inom enheten. Vi har även fyra mottagningssekreterare, fem barnuppföljare och sju familjehemssekreterare samt tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Öppenvården, familjeteamet, skolteamet och förebyggande ungdom tillhör också barn och ungdomsenheten. Öppenvården är inne i en spännande utvecklingsfas där vi utökat med fem nya tjänster. Tillsammans har vi lång och gedigen erfarenhet inom området.

Arbetet som Socialadministratör är en yrkesroll för dig som brinner för sociala frågor och vill arbeta med främst administrativa uppgifter inom Socialtjänstens barn och ungdomsenhet.

Arbetsuppgifter
Socialadministratörernas huvudsakliga arbetsuppgifter består av att bistå socialsekreterare i utredningsarbetet med bland annat med dokumentation, telefonkontakter, resebokningar och posthantering.
Ta fram statistik, arkivering av akter, sortera i arkivet. Inhämta misstanke och belastningsregister samt ställa om bidrag och folkbokföring. Scanna och lägga in inkomna handlingar i journaler.  Som socialadministratör ska du också självständigt kunna utföra administrativa handläggningsuppgifter.

Kvalifikationer
Socialadministratör ska ha tillräckliga praktiska och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta inom en offentlig förvaltning inriktad mot socialt arbete. Du måste också ha vissa kunskaper inom socialtjänstlagen och äga verktygen för att kunna kommunicera och bemöta klienter på ett professionellt sätt. Administratörutbildning meriterande eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig för tjänsten.

Anställningsvillkor
Sex månadsvikariat, heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Ansök senast 30 augusti 2021.
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Enhetschef Lotta Holmberg, tel: 0224 –74 96 29 eller e-post [email protected]
Teamledare Maria Magnusson, tel:0224-749618 e-post [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, e-post [email protected]Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Barnuppföljare till Familjehemsenheten

Ansök    Sep 13    Sala kommun    Socionom
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge med goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor det drygt 22 000 invånare varav 2000 har kommunen som arbetsgivare.  Visionen i Sala kommun är ett hållbart och tryggt samhälle med livskvalitét och växtkraft. Värdegrunden ska spegla det förhållningssätt som vi har i vårt dagliga arbete, Enkelt - Effektivt - Medborgarvänligt. Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda fö... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge med goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor det drygt 22 000 invånare varav 2000 har kommunen som arbetsgivare. 

Visionen i Sala kommun är ett hållbart och tryggt samhälle med livskvalitét och växtkraft. Värdegrunden ska spegla det förhållningssätt som vi har i vårt dagliga arbete, Enkelt - Effektivt - Medborgarvänligt.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar hela IFO:s verksamhet. Tillsammans har våra medarbetare lång och gedigen erfarenhet inom området. Vi söker nu två barnuppföljare till vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara barnets och den unges egen handläggare med fokus på barnets bästa. I rollen ingår att företräda barnets intressen och behov, göra barnet delaktig i sin egen vård, se till att barnet har meningsfulla umgängen med sina föräldrar utifrån barnets behov, att arbeta för återförening samt att föräldrar ska vara delaktiga i vården och få rätt stöd. Du kommer att följa upp barnets vård, vilket innefattar att följa upp barnets hälsa och skolgång samt arbeta för att barnet har en god hälsa och utveckling. I arbetet kommer du att överväga och ompröva vården, göra umgängesbedömningar och umgängesplaner, vårdnadsöverflyttsutredningar när det är aktuellt samt följa upp insatser som finns runt de placerade barnen. Du arbetar i nära samverkan med familjehemssekreterare runt det placerade barnet och ungdomen.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av fem andra barnuppföljare, sex familjehemssekreterare och en teamledare, som ger dig regelbunden vägledning i dina ärenden. Utöver det kommer du att ha regelbundna teamträffar och extern handledning. Du kommer att ha en mentor i din introduktion som nyanställd. Alla medarbetare har en återhämtningstimme per vecka samt möjlighet till att arbeta hemifrån.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning och erfarenhet från myndighetsutövning inom socialtjänsten, gärna inriktning barn och unga. Du behöver ha kunskaper om och erfarenheter av utredning, handläggning och dokumentation. Det är positivt om du utöver det har erfarenhet av barn och unga i samhällsvård, grundläggande kunskaper i BBIC, Nätverksorienterat förhållningssätt, Signs of Safety och metoder i barnsamtal.

Vi vill att du har lätt för att samverka internt och externt då arbetet innebär att du samverkar med flera aktörer runt de placerade barnen och ungdomarna. Som person är du mogen, flexibel, strukturerad och reflekterande. Vi vill att du tycker om långvariga relationer, då arbetet är relationsskapande och du kommer att bli en viktig person för barnen och deras föräldrar i ditt uppdrag. Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, då arbetet innefattar samtal med barn, unga och vuxna samt dokumentation. Vi använder idag verksamhetssystemet Procapita.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav eftersom resor förekommer i tjänsten.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas
Provanställning kan komma att tillämpas

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-05
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Minna Männikkö, teamledare Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 21
Agneta Bergman, enhetschef Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 19

Fackliga kontaktpersoner:
Thomas Roberg, fackligt ombud Vision tel 0224-74 96 62

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Barnuppföljare till Familjehemsenheten

Ansök    Aug 6    Sala kommun    Socionom
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge med goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor det drygt 22 000 invånare varav 2000 har kommunen som arbetsgivare.  Visionen i Sala kommun är ett hållbart och tryggt samhälle med livskvalitét och växtkraft. Värdegrunden ska spegla det förhållningssätt som vi har i vårt dagliga arbete, Enkelt - Effektivt - Medborgarvänligt. Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda fö... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge med goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor det drygt 22 000 invånare varav 2000 har kommunen som arbetsgivare. 

Visionen i Sala kommun är ett hållbart och tryggt samhälle med livskvalitét och växtkraft. Värdegrunden ska spegla det förhållningssätt som vi har i vårt dagliga arbete, Enkelt - Effektivt - Medborgarvänligt.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar hela IFO:s verksamhet. Tillsammans har våra medarbetare lång och gedigen erfarenhet inom området. Vi söker nu två barnuppföljare till vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara barnets och den unges egen handläggare med fokus på barnets bästa. I rollen ingår att företräda barnets intressen och behov, göra barnet delaktig i sin egen vård, se till att barnet har meningsfulla umgängen med sina föräldrar utifrån barnets behov, att arbeta för återförening samt att föräldrar ska vara delaktiga i vården och få rätt stöd. Du kommer att följa upp barnets vård, vilket innefattar att följa upp barnets hälsa och skolgång samt arbeta för att barnet har en god hälsa och utveckling. I arbetet kommer du att överväga och ompröva vården, göra umgängesbedömningar och umgängesplaner, vårdnadsöverflyttsutredningar när det är aktuellt samt följa upp insatser som finns runt de placerade barnen. Du arbetar i nära samverkan med familjehemssekreterare runt det placerade barnet och ungdomen.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av fem andra barnuppföljare, sex familjehemssekreterare och en teamledare, som ger dig regelbunden vägledning i dina ärenden. Utöver det kommer du att ha regelbundna teamträffar och extern handledning. Du kommer att ha en mentor i din introduktion som nyanställd. Alla medarbetare har en återhämtningstimme per vecka samt möjlighet till att arbeta hemifrån.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning och erfarenhet från myndighetsutövning inom socialtjänsten inriktning barn och unga. Du behöver ha kunskaper om och erfarenheter av utredning, handläggning och dokumentation. Det är positivt om du utöver det har erfarenhet av barn och unga i samhällsvård, grundläggande kunskaper i BBIC, Nätverksorienterat förhållningssätt, Signs of Safety och metoder i barnsamtal.

Vi vill att du har lätt för att samverka internt och externt då arbetet innebär att du samverkar med flera aktörer runt de placerade barnen och ungdomarna. Som person är du mogen, flexibel, strukturerad och reflekterande. Vi vill att du tycker om långvariga relationer, då arbetet är relationsskapande och du kommer att bli en viktig person för barnen och deras föräldrar i ditt uppdrag. Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, då arbetet innefattar samtal med barn, unga och vuxna samt dokumentation. Vi använder idag verksamhetssystemet Procapita.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav eftersom resor förekommer i tjänsten.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas
Provanställning kan komma att tillämpas

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-31
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Minna Männikkö, teamledare Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 21
Agneta Bergman, enhetschef Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 19

Fackliga kontaktpersoner:
Thomas Roberg, fackligt ombud Vision tel 0224-74 96 62

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Pelas Hem söker en socionom

Ansök    Jun 7    Pelas Hem AB    Socionom
Pelas Hem är en verksamhet som finns i Sala, Västmanland. Vi jobbar med familjehemsvård på uppdrag av kommuner i hela landet. Målgruppen är hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i nära relationer. I uppdraget som familjehemskonsulent på Pelas Hem ingår att handleda och stötta jour-/familjehem samt vara kontaktperson för klienten. Utreda nya jour-/familjehem. Vi utgår ifrån vårdplan och i ett nära samarbete med socialtjänsten och jour-/familjehemmet ... Visa mer
Pelas Hem är en verksamhet som finns i Sala, Västmanland. Vi jobbar med familjehemsvård på uppdrag av kommuner i hela landet. Målgruppen är hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i nära relationer.
I uppdraget som familjehemskonsulent på Pelas Hem ingår att handleda och stötta jour-/familjehem samt vara kontaktperson för klienten. Utreda nya jour-/familjehem. Vi utgår ifrån vårdplan och i ett nära samarbete med socialtjänsten och jour-/familjehemmet jobbar vi med att nå målen för klienten.
Arbetet utgår ifrån kontoret som finns i Sala. Det är varierande arbetsuppgifter med möjlighet att själv styra och planera med viss frihet.
Provanställning i 6 månader och sedan möjlighet till en tillsvidare anställning. Tillträde omgående. Intervju kommer att ske löpande. Visa mindre

Utredare, Barn och ungdomsenheten

Ansök    Jul 15    Sala kommun    Socionom
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala och Västerås samt att det går direkttåg från Stockholm.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet."

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet. Idag består Barn- och ungdomsenheten av åtta utredare, där två utredare går vidare till andra tjänster inom enheten. Vi har även fyra mottagningssekreterare, fem barnuppföljare och sju familjehemssekreterare samt tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Öppenvården, familjeteamet, skolteamet och förebyggande ungdom tillhör också barn och ungdomsenheten. Öppenvården är inne i en spännande utvecklingsfas där vi utökat med fem nya tjänster.Tillsammans har vi lång och gedigen erfarenhet inom området.

Vi söker nu två utredare som brinner för utredning och uppföljning gällande barn och unga öppenvårdsinsatser, i en grupp med blandade åldrar mellan 0 – 21 år. Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns? Vill du ha ett nära och givande samarbete med kollegor på en arbetsplats där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega! Vi erbjuder dig en omtänksam arbetsgivare, en varm anda med omtänksamma kollegor och nära arbetsledning.

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare håller du dig uppdaterad inom lagstiftningen och rättspraxis samt aktuella föreskrifter och allmänna råd från Socialstyrelsen. En viktig del av ditt arbete är att medverka i metodutveckling i arbetet med utredningar och uppföljningar. Vi tror på delaktighet och gör egenkontroller tillsammans i varje team. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser/bistånd.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som ger behörighet att arbeta med barn. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Du bör ha mycket goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Som person är du trygg, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Det är viktigt för oss att du är engagerad i ditt arbete, kan anpassa dig till ändrade omständigheter, har en språklig analytisk förmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga samt vara skicklig på att planera och prioritera. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare, heltid
Arbetstid dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse
Provanställning kan komma att tillämpas

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Ansök senast 2021-08-30. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Enhetschef Lotta Holmberg, tel: 0224 –74 96 29 eller e-post [email protected]
Teamledare Maria Magnusson, tel:0224-749618 e-post [email protected]

Fackliga: Vision, Thomas Roberg, e-post [email protected]

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Sala kommun, Kultur och Fritid söker tre Fältassistenter

Ansök    Jul 15    Sala kommun    Fältassistent
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt o... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

 Arbetsuppgifter


I din roll som fältassistent kommer du att arbeta förebyggande och uppsökande på ungdomarnas olika arenor och på annan plats i den offentliga miljön, kvällar, helger, och även dagtid. Vi skapar relationer med ungdomar som bygger på frivillighet, tillit och respekt. Som fältassistent arbetar du trygghetsskapande och genomför insatser inom drogprevention och annan information gentemot ungdomar och föräldrar. Du verkar för att stärka ungas framtidstro och egenmakt, samt att stödja i möjligheter till förändring. Uppdraget som fältassistent ställer krav på att du verkar i de miljöer där ungdomar börjar forma deras självständiggörande och vuxenidentitet. Du samarbetar med fritidsgårdar, socialtjänst, skolan, övriga myndigheter, vårdnadshavare och andra som arbetar med ungdomar. Fältarbetet är en specialiserad funktion inom kultur- och fritidsförvaltningen. Fältgruppen arbetar uppsökande, omvärldsbevakande och trygghetfrämjande, samt med specifika insatser. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning.

Kvalifikationer


Socionom, Socialpedagog, Fritidsledarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

B-körkort

Vi söker dig som är trygg i dig själv och i mötet med ungdomar. Du är flexibel och van att ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Vi söker dig som tycker om att skapa kontakter och underhålla relationer. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt. Du trivs med att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra i ett team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid eventuellt erbjudande om anställning begärs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Anställningsvillkor
Heltid, kvällar, helger samt dagtid
2021-09-01 eller enligt överenskommelse
Individuell lönesättning

Ansökan
Ansökan senast inkommen 2021-08-31. Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kultur- och fritidskontoret, Föreståndare Ungdomsverksamheten, Björn Rojling, 0224-74 78 52

Fackliga kontaktpersoner:
Fackförening, Förnamn Efternamn, tfn.Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Ansök    Jun 2    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Du kommer att arbeta med handläggning av försörjningsstödsärenden och utreda var personen bäst kan få hjälp och stöd, samt finna andra försörjningsformer. Du ... Visa mer
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Du kommer att arbeta med handläggning av försörjningsstödsärenden och utreda var personen bäst kan få hjälp och stöd, samt finna andra försörjningsformer. Du kommer att arbeta med kortvariga och/eller långvariga ärenden men även ärenden av akut karaktär. 

Du ska vara socionom eller beteendevetare alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska vara flexibel och strukturerad, ha en god samarbetsförmåga och kunna ha en helhetssyn på arbetet. Tidigare erfarenhet av arbete med försörjningsstöd är meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningen är ett vikariat under ordinarie personals föräldraledighet fram till 220731.

Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning.


Ansök senast 210611. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef, Charlotta Wrangskog 0224-749640.

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg 0224-49662Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare till Vuxenenheten i Sala

Ansök    Jun 1    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Vuxenenheten i Sala står inför nya spännande utmaningar och för att lyckas med utmaningen kommer vi att förstärka gruppen fram till årsskiftet. Vi erbjuder et... Visa mer
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Vuxenenheten i Sala står inför nya spännande utmaningar och för att lyckas med utmaningen kommer vi att förstärka gruppen fram till årsskiftet. Vi erbjuder ett omväxlande och meningsfullt arbete där du gör skillnad varje dag. Vi söker en socialsekreterare som ska handägga uppdrag inom missbruk och våld. Som socialsekreterare i vuxengruppen blir du en del av en engagerad och kunnig arbetsgrupp med en närvarande teamledare. 

Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig, är ett krav. Det är av stor vikt att du är förstogen med lagstiftningen och övriga bestämmelser som styr vår verksamhet. Det är meriterande om du har arbetat med myndighetsutövning gentemot målgruppen tidigare då mottagandet av nya ärenden ställer krav på en säkerhet och trygghet i arbetet. Det är även meriterande om du har utbildning i ASI och har arbetat i systemet Procapita.

Du har ett positivt och respektfullt bemötande och kan vara tydlig och tålmodig även i pressade situationer. Du har en god förmåga till samarbete likväl som förmåga att arbeta och ansvara för dina processer självständigt. Du kan uttrycka dig väl, muntlligt såväl som skriftligt. Du måste kunna hantera ett varierande  arbetstempo och ha den flexibilitet som arbetet kräver.

Intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden har gått ut.

Körkort krävs

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning 100% Vikariat tom 211231 med möjlighet till förlängning.

Individuell lönesättning

Tillträde enligt överenskommelse


Ansök senast 210604. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Enhetschef, Charlotta Wrangskog, 0224-749640

[email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, 0224-49662Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Barnuppföljare till Familjehemsenheten

Ansök    Jun 1    Sala kommun    Socionom
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge med goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor det drygt 22 000 invånare varav 2000 har kommunen som arbetsgivare.  Visionen i Sala kommun är ett hållbart och tryggt samhälle med livskvalitét och växtkraft. Värdegrunden ska spegla det förhållningssätt som vi har i vårt dagliga arbete, Enkelt - Effektivt - Medborgarvänligt. Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda fö... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge med goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor det drygt 22 000 invånare varav 2000 har kommunen som arbetsgivare. 

Visionen i Sala kommun är ett hållbart och tryggt samhälle med livskvalitét och växtkraft. Värdegrunden ska spegla det förhållningssätt som vi har i vårt dagliga arbete, Enkelt - Effektivt - Medborgarvänligt.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar hela IFO:s verksamhet. Tillsammans har våra medarbetare lång och gedigen erfarenhet inom området.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara barnets och den unges egen handläggare med fokus på barnets bästa. I rollen ingår att företräda barnets intressen och behov, göra barnet delaktig i sin egen vård, se till att barnet har meningsfulla umgängen med sina föräldrar utifrån barnets behov, att arbeta för återförening samt att föräldrar ska vara delaktiga i vården och få rätt stöd. Du kommer att följa upp barnets vård, vilket innefattar att följa upp barnets hälsa och skolgång samt arbeta för att barnet har en god hälsa och utveckling. I arbetet kommer du att överväga och ompröva vården, göra umgängesbedömningar och umgängesplaner, vårdnadsöverflyttsutredningar när det är aktuellt samt följa upp insatser som finns runt de placerade barnen. Du arbetar i nära samverkan med familjehemssekreterare runt det placerade barnet och ungdomen.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av fem andra barnuppföljare, sex familjehemssekreterare och en teamledare, som ger dig regelbunden vägledning i dina ärenden. Utöver det kommer du att ha regelbundna teamträffar och extern handledning. Du kommer att ha en mentor i din introduktion som nyanställd. Alla medarbetare har en återhämtningstimme per vecka samt möjlighet till att arbeta hemifrån.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning och erfarenhet från myndighetsutövning inom socialtjänsten inriktning barn och unga. Du behöver ha kunskaper om och erfarenheter av utredning, handläggning och dokumentation. Det är positivt om du utöver det har erfarenhet av barn och unga i samhällsvård, grundläggande kunskaper i BBIC, Nätverksorienterat förhållningssätt, Signs of Safety och metoder i barnsamtal.

Vi vill att du har lätt för att samverka internt och externt då arbetet innebär att du samverkar med flera aktörer runt de placerade barnen och ungdomarna. Som person är du mogen, flexibel, strukturerad och reflekterande. Vi vill att du tycker om långvariga relationer, då arbetet är relationsskapande och du kommer att bli en viktig person för barnen och deras föräldrar i ditt uppdrag. Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, då arbetet innefattar samtal med barn, unga och vuxna samt dokumentation. Vi använder idag verksamhetssystemet Procapita.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav eftersom resor förekommer i tjänsten.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas
Provanställning kan komma att tillämpas

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-07-25
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Minna Männikkö, teamledare Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 21
Agneta Bergman, enhetschef Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 19

Fackliga kontaktpersoner:
Thomas Roberg, fackligt ombud Vision tel 0224-74 96 62

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Familjerättssekreterare

Ansök    Maj 19    Sala kommun    Familjerättssekreterare
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor det drygt 22 000 invånare, varav 2000 har kommunen som arbetsgivare. Visionen i Sala kommun är ett hållbart och tryggt samhälle med livskvalitét och växtkraft. Värdegrunden ska spegla det förhållningssätt som vi har i vårt dagliga arbete. Enkelt - Effektivt - Medborgarvänligt. Vi söker nu en kollega till uppdraget som familjerättsekreterare. Fam... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor det drygt 22 000 invånare, varav 2000 har kommunen som arbetsgivare.

Visionen i Sala kommun är ett hållbart och tryggt samhälle med livskvalitét och växtkraft. Värdegrunden ska spegla det förhållningssätt som vi har i vårt dagliga arbete. Enkelt - Effektivt - Medborgarvänligt.

Vi söker nu en kollega till uppdraget som familjerättsekreterare. Familjerätten i Sala kommun samverkar sedan 2018 med Heby kommun, vilket innebär att Du har en kollega som Du samarbetar med och delar kontor med i Sala och Heby. Hos oss finns möjlighet att tillämpa distansarbete, där det bedöms vara fördelaktigt för både verksamhet och medborgare. Vi har flextidsavtal och erbjuder extern handledning och individuellt anpassad kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Som familjerättsekreterare utför du kortare yttranden samt utredningar om vårdnad, boende och umgänge på uppdrag av domstol. Du handlägger även samarbetssamtal, ärenden om umgängesstöd, adoptions- och avtalsärenden samt faderskaps- och föräldraskapsutredningar. Som familjerättssekreterare förväntas Du arbeta med alla ärendetyper inom området, vilket ger en varierande och spännande vardag.

Kvalifikationer
Vi välkomnar Dig som har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. För att vara aktuell för tjänsten behöver Du ha erfarenhet av familjerättsarbete och har Du dessutom tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom barn/ungdomsverksamhet är det meriterande. För att lyckas i din roll bör Du vara flexibel utifrån ditt uppdrag samt bra på att skapa hållbara relationer. Du behöver ha förmåga att hålla ett tydligt barnfokus när föräldrar befinner sig konflikt samt att Du har gott omdöme. För att trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och ödmjuk inför andra människors livssituation. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i form av samarbetsförmåga, engagemang samt ordning och reda. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket såväl i tal och skrift samt god dator- och dokumentationsvana. Vi hoppas även att Du är intresserad att utveckla familjerättens arbetssätt för att kunna ge kommuninvånarna en så bra service som möjligt. För tjänsten erfodras B-körkort.

Anställningsvillkor
Vikariat på heltid med tillträde enligt överenskommelse till 220531. Tjänsten kan ev övergå till en tillsvidareanställning.
Individuell lönesättning

Utdrag ur belastningsregistret kommer att föregå anställningsbeslut.

Ansökan
Ansök senast 2021-08-08. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Ansökan sker via www.sala.se/ledigajobb.  

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef Agneta Bergman 0224-74 96 19

Verksamhetschef Marina Dickfors 0224-74 90 33

Fackliga kontaktpersoner:

Vision: Thomas Roberg 0224 - 74 96 62

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare till Vuxenenheten i Sala

Ansök    Maj 19    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Vuxenenheten i Sala står inför nya spännande utmaningar och för att lyckas med utmaningen kommer vi att förstärka gruppen fram till årsskiftet. Vi erbjuder et... Visa mer
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Vuxenenheten i Sala står inför nya spännande utmaningar och för att lyckas med utmaningen kommer vi att förstärka gruppen fram till årsskiftet. Vi erbjuder ett omväxlande och meningsfullt arbete där du gör skillnad varje dag. Vi söker en socialsekreterare som ska handägga uppdrag inom missbruk och våld. Som socialsekreterare i vuxengruppen blir du en del av en engagerad och kunnig arbetsgrupp med en närvarande teamledare. 

Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig, är ett krav. Det är av stor vikt att du är förstogen med lagstiftningen och övriga bestämmelser som styr vår verksamhet. Det är meriterande om du har arbetat med myndighetsutövning gentemot målgruppen tidigare då mottagandet av nya ärenden ställer krav på en säkerhet och trygghet i arbetet. Det är även meriterande om du har utbildning i ASI och har arbetat i systemet Procapita.

Du har ett positivt och respektfullt bemötande och kan vara tydlig och tålmodig även i pressade situationer. Du har en god förmåga till samarbete likväl som förmåga att arbeta och ansvara för dina processer självständigt. Du kan uttrycka dig väl, muntlligt såväl som skriftligt. Du måste kunna hantera ett varierande  arbetstempo och ha den flexibilitet som arbetet kräver.

Intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden har gått ut.

Körkort krävs

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning 100% Vikariat tom 211231 med möjlighet till förlängning.

Individuell lönesättning

Tillträde enligt överenskommelse


Ansök senast 210604. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Enhetschef, Charlotta Wrangskog, 0224-749640

[email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, 0224-49662Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare till Vuxenenheten i Sala

Ansök    Maj 12    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Vuxenenheten i Sala står inför nya spännande utmaningar och för att lyckas med uppdraget behöver vi ha förstärkning i vårat team. Vi erbjuder ett omväxlande o... Visa mer
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Vuxenenheten i Sala står inför nya spännande utmaningar och för att lyckas med uppdraget behöver vi ha förstärkning i vårat team. Vi erbjuder ett omväxlande och meningsfullt arbete där du gör skillnad varje dag. Vi söker en socialsekreterare som ska handägga uppdrag inom missbruk och våld. Som socialsekreterare i vuxengruppen blir du en del av en engagerad och kunnig arbetsgrupp med en närvarande teamledare. 

Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig, är ett krav. Det är av stor vikt att du är förstogen med lagstiftningen och övriga bestämmelser som styr vår verksamhet. Det är meriterande om du har arbetat med myndighetsutövning gentemot målgruppen tidigare då mottagandet av nya ärenden ställer krav på en säkerhet och trygghet i arbetet. Det är även meriterande om du har utbildning i ASI och har arbetat i systemet Procapita.

Du har ett positivt och respektfullt bemötande och kan vara tydlig och tålmodig även i pressade situationer. Du har en god förmåga till samarbete likväl som förmåga att arbeta och ansvara för dina processer självständigt. Du kan uttrycka dig väl, muntlligt såväl som skriftligt. Du måste kunna hantera ett varierande  arbetstempo och ha den flexibilitet som arbetet kräver.

Intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden har gått ut.

Körkort krävs

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning 100%

Individuell lönesättning

Tillträde enligt överenskommelse


Ansök senast 210604. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Enhetschef, Charlotta Wrangskog, 0224-749640

[email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, 0224-49662Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Inagården söker behandlingsansvarig

Ansök    Mar 29    Inagården AB    Socionom
Kort om oss Inagården är ett behandlingshem?för vuxna med komplexa beteendestörningar. Sedan starten 1998 har Inagården arbetat för att hjälpa dessa människor till en enklare vardag och en bättre framtid. Målsättningen med vårt arbete är att våra klienter ska kunna leva ett liv som är så normalt, självständigt och innehållsrikt liv som möjligt. Vi har växt successivt under åren, ökat personalstyrkan med kompetenta och engagerade medarbetare samt utvecklat ... Visa mer
Kort om oss
Inagården är ett behandlingshem?för vuxna med komplexa beteendestörningar. Sedan starten 1998 har Inagården arbetat för att hjälpa dessa människor till en enklare vardag och en bättre framtid. Målsättningen med vårt arbete är att våra klienter ska kunna leva ett liv som är så normalt, självständigt och innehållsrikt liv som möjligt.
Vi har växt successivt under åren, ökat personalstyrkan med kompetenta och engagerade medarbetare samt utvecklat verksamheten med fokus på vården.
Vi arbetar utifrån en positiv människosyn med en fast övertygelse om människors inneboende resurser till förändring och utveckling. Inagården erbjuder utmanande och varierande arbetsuppgifter som gör det roligt att arbeta hos oss. Våra grundläggande värderingar är struktur, uthållighet, empati, respekt samt lärande och det är vägledande i allt vi är och i allt vi gör.
För att du ska trivas hos oss tror vi därför att det är viktigt att du känner igen dig i våra värderingar och att du strävar efter en positiv utveckling för våra klienter.
Arbetet är i stor utsträckning ett praktiskt miljöterapeutiskt arbete. Bland annat handlar det om att arbeta mot uppsatta behandlingsmål, dokumentera, lyssna och ge stöd till boenden genom ett professionellt bemötande.


Inagården söker nu en behandlingsansvarig med placering i Tärnsjö.
Rollbeskrivning - Behandlingsansvarig
Som behandlingsansvarig på Inagården kommer du vara navet i vård och behandling.
Tjänsten innebär att du kommer ansvara för att driva och samordna vård och behandlingsarbetet vilket bland annat innefattar:
Vårdprocessen, från inskrivning till utslussning
Organiserar och deltar i vårdmöten & klientkonferenser
Samordnar kontakt med uppdragsgivare & deltar i möten
Implementerar tagna beslut
Ärendehandleder personal
Genomför klientsamtal
Säkerställer att arbetet bedrivs utefter verksamhetens arbetssätt och adekvata behandlingsmetoder.Om dig
Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning med inriktning mot socialt arbete eller omvårdnad. Du ska ha tidigare erfarenhet av behandlingsarbete för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi söker dig som har en god förmåga att skapa och bevara goda kontakter med de boende och uppdragsgivare. Det är för oss viktigt att du har ett genuint intresse av att vilja hjälpa människor med olika psykiatriska funktionsnedsättningar i såväl det akuta skedet som på längre sikt. Du är en förtroendeingivande, lyhörd och pedagogisk person. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att lyssna och ta tillvara andras åsikter och idéer. Det är viktigt att du är strukturerad, analytisk och har en mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Vi vill att du blir förtrogen och trygg med Inagårdens arbetssätt och att du har ett engagemang för att vara drivande i att de boende ska få en positiv utveckling.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och 6 månaders provanställning kommer att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse. Urval sker löpande så kom in med er ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Specialisthandläggare till Barn- och ungdomsenheten (IFO)

Ansök    Mar 9    Sala kommun    Socionom
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Sala har också ett bra geografiskt läge. Det är pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala, Västerås och dessutom går det direkttåg från Stockholm. Att bar... Visa mer
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Sala har också ett bra geografiskt läge. Det är pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala, Västerås och dessutom går det direkttåg från Stockholm.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar hela IFO:s verksamhet. Tillsammans har våra medarbetare lång och gedigen erfarenhet inom området. Vi sitter även på samma våningsplan vilket skapar en naturlig samverkan.

Barn och ungdomsenheten består av myndighetsteam och öppenvårdsteam. Åtta utredare, fyra mottagningssekreterare, fem barnuppföljare och sju familjehemssekreterare. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Vi har också tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete. Vi har också integrerat vår öppenvård tillsammans med barn- och ungdomsenheten som består av familjeteamet, skolteamet och förebyggande ungdom.

Vi söker nu en specialisthanläggare som brinner för mottagning, utredning och uppföljning gällande barn och unga i en grupp med blandade åldrar mellan 0 – 21 år. Det finns goda förutsättningar för ett nära arbetsledarskap med erfarna teamledare som leder och fördelar arbetet. Fungerande struktur och rutiner medför förutsägbarhet, minskar risken för stress och skapar förutsättningar för god introduktion, rättssäker handläggning och mentorskap. Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns? Tycker om att ha ett nära och givande samarbete där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega! Vi erbjuder dig en omtänksam arbetsgivare, en varm anda med omtänksamma kollegor och nära arbetsledning. 

Arbetsuppgifter
Vill du utvecklas och samtidigt vara med och utveckla andra? Du blir i så fall en del av en arbetsplats som är i en spännande utvecklingsfas. Studier har visat att nyutbildade socionomer efterfrågar ökad introduktion i arbetet för att kunna möta de krav som ställs i yrket. En stor del av din roll som specialisthandläggare kommer att vara att fungera som mentor åt nyanställda genom att stärka deras introduktion. Som specialisthandläggare kommer du även att arbeta med att stödja handläggare i komplicerade ärenden. Utredningsarbete, bedömningar, val av insatser och bistå som beslutsfattare första året för nyanställda socionomer.

Kvalitetssäkra genom att fatta beslut såsom


• bedömning av om utredning ska inledas,
• utredning och bedömning av behovet av insatser eller andra åtgärder, eller
• uppföljning av beslutade insatser.

Som specialisthandläggare håller du dig uppdaterad inom lagstiftningen och rättspraxis samt aktuella föreskrifter och allmänna råd från Socialstyrelsen. En viktig del av ditt arbete är att medverka i metodutveckling i arbetet med utredningar och uppföljningar. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser/bistånd.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och minst fem års erfarenhet av att ha arbetat med praktisk myndighetsutövning barn och familj. Du har mycket goda kunskaper i aktuell samt kommande ny lagstiftning. Du har erfarenhet av att företräda nämnden i förvaltningsrätt och kammarrätt. Som person ska du vara trygg, stabil och kontrollerad i stressiga situationer, vara engagerad, kunna anpassa dig till ändrade omständigheter, ha en språklig analytisk förmåga och kunna kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga, ansvara för samordning samt skapa engagemang och delaktighet. Du bör vara skicklig på att planera och prioritera och kunna fungera som sakkunnig inom arbetsområdet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare, heltid
Arbetstid: dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse
Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansök senast 6 april 2021. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef Agneta Bergman, tel: 0224–74 96 19 eller e-post: [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:  
Vision, Thomas Roberg: 0224-74 96 39
Akademikerförbundet SSR, Sara Larsson: 0224-74 96 49
Kommunals expedition: 0224-74 70 91

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Barnuppföljare till Familjehemsenheten

Ansök    Mar 11    Sala kommun    Socionom
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar hela IFO:s verksamhet. Tillsammans har våra medarbetare lång och gedigen erfarenhet inom omr... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar hela IFO:s verksamhet. Tillsammans har våra medarbetare lång och gedigen erfarenhet inom området. Vi sitter även på samma våningsplan vilket har skapat en naturlig samverkan. Nu söker vi en barnuppföljare som vill stärka teamets redan breda kompetens.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara barnets och den unges egen handläggare med fokus på barnets bästa. I rollen ingår att företräda barnets intressen och behov, göra barnet delaktig i sin egen vård, se till att barnet har meningsfulla umgängen med sina föräldrar utifrån barnets behov, att arbeta för återförening samt att föräldrar ska vara delaktiga i vården och få rätt stöd. Du kommer att följa upp barnets vård, vilket innefattar att följa upp barnets hälsa och skolgång samt arbeta för att barnet har en god hälsa och utveckling. I arbetet kommer du att överväga och ompröva vården, göra umgängesbedömningar och umgängesplaner, vårdnadsöverflyttsutredningar när det är aktuellt samt följa upp insatser som finns runt de placerade barnen. Du arbetar i nära samverkan med familjehemssekreterare runt det placerade barnet och ungdomen.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av fem andra barnuppföljare, sex familjehemssekreterare och en teamledare, som ger dig regelbunden vägledning i dina ärenden. Utöver det kommer du att ha regelbundna teamträffar och extern handledning. Du kommer att ha en mentor i din introduktion som nyanställd. Alla medarbetare har en återhämtningstimme per vecka samt möjlighet till att arbeta hemifrån.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning och erfarenhet från myndighetsutövning inom socialtjänsten inriktning barn och unga. Du behöver ha kunskaper om och erfarenheter av utredning, handläggning och dokumentation. Det är positivt om du utöver det har erfarenhet av barn och unga i samhällsvård, grundläggande kunskaper i BBIC då vi använder BBIC som metod, Signs of Safety och metoder i barnsamtal.

Vi vill att du har lätt för att samverka internt och externt då arbetet innebär att du samverkar med flera aktörer runt de placerade barnen och ungdomarna. Som person är du mogen, flexibel, strukturerad och reflekterande. Vi vill att du tycker om långvariga relationer, då arbetet är relationsskapande och du kommer att bli en viktig person för barnen och deras föräldrar i ditt uppdrag. Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, då arbetet innefattar samtal med barn, unga och vuxna samt dokumentation. Vi använder idag verksamhetssystemet Procapita. B-körkort är ett krav eftersom resor förekommer i tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas
Provanställning kan komma att tillämpas

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-04-11
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post

Vi tillämpar löpande urval, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Minna Männikkö, teamledare Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 21
Agneta Bergman, enhetschef Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 19

Fackliga kontaktpersoner:
Maria Ahlgren, fackligt ombud SSR tel 0224-74 96 28
Thomas Roberg, fackligt ombud Vision tel 0224-74 96 62

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Familjehemskonsulent till familjehem i Mellansverige

FAMILJEHEMSKONSULENT MED FÖRMÅGA TILL STRUKTUR OCH ORDNING TILL ETT OMVÄXLANDE OCH UTMANANDE ARBETE Alternatus Familia arbetar med att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem. Vi tar emot förfrågningar och deltar i placeringar dygnet runt, 365 dagar om året. Metod Vi arbetar utifrån välkända och beprövade metoder hämtade ur inlärningsteorin, KBT. Individendelaktig i sin behandling genom psykoedukation och psykologikurser. Behandlingen är transpa... Visa mer
FAMILJEHEMSKONSULENT MED FÖRMÅGA TILL STRUKTUR OCH ORDNING TILL ETT OMVÄXLANDE OCH UTMANANDE ARBETE
Alternatus Familia arbetar med att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem. Vi tar emot förfrågningar och deltar i placeringar dygnet runt, 365 dagar om året.
Metod
Vi arbetar utifrån välkända och beprövade metoder hämtade ur inlärningsteorin, KBT. Individendelaktig i sin behandling genom psykoedukation och psykologikurser. Behandlingen är transparant och öppen i alla sina delar mot såväl inskriven individ, hens anhöriga och uppdragsgivare.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som familjehemskonsulent har du ansvar för att:
bistå ett antal familjehem med handledning och stöd under de perioder de har ett barn, ungdom eller vuxen placerad hos sig
arbeta på uppdrag av socialtjänsten och har ett nära samarbete med ansvarig socialsekreterare
kontinuerligt rekrytera och utreda nya potentiella familjehem och för att utbilda dessa
ta emot förfrågningar från socialtjänsten och matcha dessa med lämpligt familjehem

Vårt familjehemskontor ligger i Sala och viss arbetstid kommer att förläggas där, men möjlighet att arbeta hemma kommer också att finnas. Du kommer att resa mycket då du ofta besöker dina familjehem. Resor till möten, handledning etc. ingår i tjänsten, ibland med övernattning.
Krav
Högskoleutbildning minst 180 hp, ex. beteendevetare eller socionom
Steg 1 utbildning, inriktning KBT
Ingående kännedom om socialtjänstlagen och god dokumentationsförmåga
Kunskap om barns behov och du brinner för att bidra till en god och kvalitativ familjehemsvård.
God kommunikativ förmåga, såväl i möten med människor som i skrift
God förmåga att använda olika former av datoriserade system
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av familjehemsvård är meriterande
Handledarutbildning
BBIC Visa mindre

Barnuppföljare inom Familjehemsenheten

Ansök    Okt 12    Sala kommun    Socionom
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar hela IFO:s verksamhet. Tillsammans har våra medarbetare lång och gedigen erfarenhet inom omr... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar hela IFO:s verksamhet. Tillsammans har våra medarbetare lång och gedigen erfarenhet inom området. Vi sitter även på samma våningsplan vilket har skapat en naturlig samverkan. Nu söker vi en barnuppföljare som vill stärka teamets redan breda kompetens.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara barnets och den unges egen handläggare med fokus på barnets bästa. I rollen ingår att företräda barnets intressen och behov, göra barnet delaktig i sin egen vård, se till att barnet har meningsfulla umgängen med sina föräldrar utifrån barnets behov, att arbeta för återförening samt att föräldrar ska vara delaktiga i vården och få rätt stöd. Du kommer att följa upp barnets vård, vilket innefattar att följa upp barnets hälsa och skolgång samt arbeta för att barnet har en god hälsa och utveckling. I arbetet kommer du att överväga och ompröva vården, göra umgängesbedömningar och umgängesplaner, vårdnadsöverflyttsutredningar när det är aktuellt samt följa upp insatser som finns runt de placerade barnen. Du arbetar i nära samverkan med familjehemssekreterare runt det placerade barnet och ungdomen.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av fem andra barnuppföljare, sex familjehemssekreterare och en teamledare, som ger dig regelbunden vägledning i dina ärenden. Utöver det kommer du att ha regelbundna teamträffar och extern handledning. Du kommer att ha en mentor i din introduktion som nyanställd. Alla medarbetare har en återhämtningstimme per vecka samt möjlighet till att arbeta hemifrån.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning och erfarenhet från myndighetsutövning inom socialtjänsten inriktning barn och unga. Du behöver ha kunskaper om och erfarenheter av utredning, handläggning och dokumentation. Det är positivt om du utöver det har erfarenhet av barn och unga i samhällsvård, grundläggande kunskaper i BBIC då vi använder BBIC som metod, Signs of Safety och metoder i barnsamtal.

Vi vill att du har lätt för att samverka internt och externt då arbetet innebär att du samverkar med flera aktörer runt de placerade barnen och ungdomarna. Som person är du mogen, flexibel, strukturerad och reflekterande. Vi vill att du tycker om långvariga relationer, då arbetet är relationsskapande och du kommer att bli en viktig person för barnen och deras föräldrar i ditt uppdrag. Du behöver kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, då arbetet innefattar samtal med barn, unga och vuxna samt dokumentation. Vi använder idag verksamhetssystemet Procapita. B-körkort är ett krav eftersom resor förekommer i tjänsten. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas
Provanställning kan komma att tillämpas

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-31
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post

Vi tillämpar löpande urval, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta:
Minna Männikkö, teamledare Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 21
Agneta Bergman, enhetschef Familjehemsenheten, tel 0224-74 96 19

Fackliga kontaktpersoner:
Erica Bersán, fackligt ombud SSR tel 0224-74 96 51
Thomas Roberg, fackligt ombud Vision tel 0224-74 96 62

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn- och ungdomsenheten

Ansök    Okt 22    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala och Västerås samt att det går direkttåg från Stockholm.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet."

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet. I Barn- och ungdomsenheten ingår öppenvården, familjeteamet, förebyggande ungdom och skolteamet, samt vår familjerätt som består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. På enheten arbetar sju utredare och tre mottagningssekreterare. Vi har också fem barnuppföljare och sju familjehemssekreterare samt tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete. Tillsammans har vi lång och gedigen erfarenhet inom området.

Vi söker nu en utredare som brinner för utredning och uppföljning gällande öppenvårdsinsatser för barn och unga, i en grupp med blandade åldrar mellan 0 – 21 år. Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns? Vill du ha ett nära och givande samarbete med kollegor på en arbetsplats där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega! Vi erbjuder dig en omtänksam arbetsgivare, en varm anda med omtänksamma kollegor och nära arbetsledning.

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare håller du dig uppdaterad inom lagstiftningen och rättspraxis samt aktuella föreskrifter och allmänna råd från Socialstyrelsen. En viktig del av ditt arbete är att medverka i metodutveckling i arbetet med utredningar och uppföljningar. Vi tror på delaktighet och gör egenkontroller tillsammans i varje team. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser/bistånd.

Vill du utvecklas och samtidigt vara med och utveckla andra? Du blir i så fall en del av en arbetsplats som är i en spännande utvecklingsfas. Vi har en väl utarbetad introduktion med mentorskap. Hos oss finns goda förutsättningar för ett nära arbetsledarskap med erfaren teamledare som ärendehandleder. Fungerande struktur och rutiner medför förutsägbarhet, minskar risken för stress och skapar förutsättningar för god introduktion, rättssäker handläggning och mentorskap. Hos oss är arbetsmiljöarbetet en prioriterad fråga och på Barn- och ungdomsenheten finns möjligheten till återhämtningstimme samt arbete på distans när verksamheten tillåter.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Du bör ha mycket goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Som person är du trygg, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Det är viktigt för oss att du är engagerad i ditt arbete, kan anpassa dig till ändrade omständigheter, har en språklig analytisk förmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga samt vara skicklig på att planera och prioritera. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare, heltid
Arbetstid dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse
Provanställning kan komma att tillämpas

Krav: B-körkort

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Ansök senast 2020-11-08. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta
Enhetschef Eva-Lotta Holmberg, tel: 0224–74 96 29 eller e-post: [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, tel: 0224-74 96 62
Akademikerförbundet SSR, Maria Ahlgren, tel: 0224-74 96 28

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Teamledare barn och ungdomsenheten, utredning, mottagning och familjeteam

Ansök    Maj 15    Sala kommun    Socionom
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala, Västerås dessutom går det direkttåg från Stockholm.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet.

Barn och ungdomsenheten består i dag av myndighetsutövning och öppenvård. Utredningsgruppen består av sju utredare, mottagningsgruppen fyra mottagningssekreterare och familjeteamet består av fem familjebehandlare. I familjehemsgruppen finns sex barnuppföljare och sju familjehemssekreterare. Två socialsekreterare förebyggande ungdom och två socialsekreterare skolteamet. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Vi har också tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet."

Vi söker nu en Teamledare som brinner för mottagning, utredning och uppföljning samt öppenvård familj gällande barn och unga i en grupp med blandade åldrar mellan 0 – 21 år.

Arbetsuppgifter
Som teamledare hos oss kommer du att ingå i en grupp på fyra teamledare vilket ger dig en unik möjlighet till kollegialt stöd och kraft att driva utvecklingen framåt. I nära samarbete med teamledare på familjehemsenheten kommer Ni att leda, stödja och följa upp teamen i deras utveckling. Du får möjligheten att ingå i enhetens ledningsgrupp och är en viktig person i utvecklingsarbetet.

Du fördelar arbetet, vägleder socialsekreterarna och familjebehandlare i det dagliga arbetet och i ärenden, Du ser till att arbetet sker rättssäkert. Du är ett bollplank och viktigt stöd till socialsekreterare i arbetet vid svåra bedömningar och beslut. Genom att säkerställa hög kvalitet i bemötande, rättssäkerhet och god tillgänglighet bidrar du till att göra skillnad för barn och ungdomar. Tillsammans med enhetschef och övriga teamledare kommer du att planera verksamheten, driva arbetet framåt och delta aktivt i långsiktigt planerings- och förbättringsarbete.

Du kommer även att företräda Individnämnden i förhållande till förvaltningsdomstolarna, samarbetspartners och övriga verksamheter vi kommer i kontakt med. Vidare omvärldsbevakar du och håller dig uppdaterad på förändringar och utveckling som berör verksamheten och förmedlar detta till medarbetarna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj samt mycket goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Du har egen erfarenhet av handläggning vad gäller mottagnings- och utredningsarbete riktat mot barn och unga, samt erfarenhet av att företräda nämnden i förvaltningsrätt och kammarrätt.

Det är meriterande om du har arbetat utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt, nätverksinriktat, MI och Signs of safety och har flerårig erfarenhet av arbete inom öppenvården. Vidare ser vi gärna att du tidigare har haft rollen som teamledare eller liknande uppdrag.

Som person ska du vara trygg, stabil och stress tålig, kunna anpassa dig till ändrade omständigheter, ha en språklig analytisk förmåga och kunna kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga, ansvara för samordning samt skapa engagemang och delaktighet. Du inspirerar till arbetsglädje och får andra med dig. Du bör vara skicklig på att planera och prioritera och kunna fungera som sakkunnig inom arbetsområdet. Vidare har du har god förmåga att fatta beslut, prioritera och ta ansvar. Vi tror också att du agerar lösningsfokuserat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid
Individuell lönesättning
Provanställning kan komma att tillämpas
Tillträde enligt överenskommelse
Dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 28 juni
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Lotta Holmberg, tel: 0224 –74 96 29 eller e-post: [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:  
Akademikerförbundet SSR, Erica Bersán, tel: 0224-74 96 51
Vision, Thomas Roberg, tel: 0224-74 96 62

 

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn- och ungdomsenheten

Ansök    Jul 20    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala och Västerås samt att det går direkttåg från Stockholm.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet."

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet. Idag består Barn- och ungdomsenheten av sex utredare, som nu ska bli sju. Vi har även fyra mottagningssekreterare, fem barnuppföljare och sju familjehemssekreterare samt tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Öppenvården, familjeteamet, skolteamet och förebyggande ungdom tillhör också barn och ungdomsenheten. Tillsammans har vi lång och gedigen erfarenhet inom området.

Vi söker nu en utredare som brinner för utredning och uppföljning gällande barn och unga öppenvårdsinsatser, i en grupp med blandade åldrar mellan 0 – 21 år. Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns? Vill du ha ett nära och givande samarbete med kollegor på en arbetsplats där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega! Vi erbjuder dig en omtänksam arbetsgivare, en varm anda med omtänksamma kollegor och nära arbetsledning.

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare håller du dig uppdaterad inom lagstiftningen och rättspraxis samt aktuella föreskrifter och allmänna råd från Socialstyrelsen. En viktig del av ditt arbete är att medverka i metodutveckling i arbetet med utredningar och uppföljningar. Vi tror på delaktighet och gör egenkontroller tillsammans i varje team. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser/bistånd.

Vill du utvecklas och samtidigt vara med och utveckla andra? Du blir i så fall en del av en arbetsplats som är i en spännande utvecklingsfas. Vi har en väl utarbetad introduktion med mentorskap. Hos oss finns goda förutsättningar för ett nära arbetsledarskap med erfaren teamledare som ärendehandleder. Fungerande struktur och rutiner medför förutsägbarhet, minskar risken för stress och skapar förutsättningar för god introduktion, rättssäker handläggning och mentorskap. Hos oss är arbetsmiljöarbetet en prioriterad fråga och på Barn- och ungdomsenheten finns möjligheten till återhämtningstimme samt arbete på distans när verksamheten tillåter.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Du bör ha mycket goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Som person är du trygg, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Det är viktigt för oss att du är engagerad i ditt arbete, kan anpassa dig till ändrade omständigheter, har en språklig analytisk förmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga samt vara skicklig på att planera och prioritera. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare, heltid
Arbetstid dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse
Provanställning kan komma att tillämpas


Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Ansök senast 2020-08-23. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
 
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
 
Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Enhetschef Lotta Holmberg, tel: 0224 –74 96 29 eller e-post [email protected]
Teamledare Maria Magnusson, e-post [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, e-post [email protected]
Akademikerförbundet SSR, Erica Bersán, tel. 0224-74 96 51
Kommunals expedition, 0224-74 70 91

 

Välkommen med din ansökan!
 

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Jul 20    Sala kommun    Familjehemssekreterare
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala och Västerås samt att det går direkttåg från Stockholm.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet."

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet. Idag består Barn- och ungdomsenheten av sex utredare, Vi har även fyra mottagningssekreterare, fem barnuppföljare och sex familjehemssekreterare samt tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Öppenvården, familjeteamet, skolteamet och förebyggande ungdom tillhör också barn och ungdomsenheten. Tillsammans har vi lång och gedigen erfarenhet inom området.

Vi söker en engagerad och driven familjehemssekreterare som vill vara med oss i det viktiga arbetet inom familjehemsvården i Sala. Du kommer att vara en del av ett team som idag består av sex personer. Om du jobbar hos oss kommer du att ingå i en grupp som är stabil, harmonisk och som består av ett glatt gäng. Gruppen är lösningsfokuserad och tar hand om varandra och de uppdragstagare vi jobbar med. Vi sitter i samma korridor som våra barnföljare, teamledare och enhetschef. Vilket innebär en närhet till arbetsledning och kollegor. Som medarbetare hos oss förväntas du bidra med delaktighet, ansvarstagande och personligt engagemang. Familjehemssekreterarna har stort ansvar för sitt eget arbete och fattar beslut enligt delegationsordningen i samråd med kollegor, teamledare och enhetschef. Vi lägger stor vikt vid att du liksom vi eftersträvar trivsel bland medarbetarna och har en god samarbetsförmåga både internt och externt. Förutom hög trivsel och ett gott arbetsklimat får du, möjlighet att arbeta hemifrån, flextid samt en närhet till det mesta i vår lilla stad. 

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare kommer du att rekrytera, utreda samt ge råd och stöd till våra uppdragstagare. Som familjehemssekreterare tar du emot uppdrag från barn- och ungdomsgruppen, vuxengruppen samt funktionshindrade med bistånd enligt SoL och LSS. Du kommer att hantera avtal och ersättningar samt vara med vid uppföljningar av beviljade insatser. Du kommer även att skriva matchningsutredningar när stadigvarande vård blir aktuellt för ett placerat barn. Du arbetar tätt med beslutande socialsekreterare i de olika arbetsgrupperna. I tjänsten ingår också att utbilda familjehem och hålla i olika rekryteringsaktiviteter. Viss kvälls- och helgtjänstgöring kan därför förekomma. Vi använder ProCapita som handläggnings- och dokumentationssystem.


Kvalifikationer
Du har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av familjehemsarbete och utredningsarbete. Vi ser gärna att du har ett bra och professionellt bemötande samt erfarenhet av socialtjänstens breda verksamhetsområde. Du bör behärska svenska språket i både tal och skrift. För tjänsten erfordras körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid
Arbetstid dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse
Provanställning kan komma att tillämpas


Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Låter det här som ett arbete som skulle passa dig, så är du varmt välkommen med din ansökan!
Ansök senast 2020-08-23. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Intervjuer för tjänsten kommer att hållas löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Agneta Bergman, enhetschef, tel: 0224-74 96 19 eller e-post [email protected]
Minna Männikkö, teamledare, e-post [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, e-post [email protected]
Akademikerförbundet SSR, Erica Bersán, tel. 0224-74 96 51

 

Välkommen med din ansökan!
 

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare till Vuxenenheten

Ansök    Nov 11    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och bra pendlingsavstånd från Uppsala, Enköping, Västerås och Eskilstuna. I kommunen bor 22 000 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Omsättningen är drygt 1 miljard kr. För mer information se www.sala.se. Vuxenenheten är en del av Individ, Familj & Arbete (IFA) som är indelat i två verksamhetsområden, en myndighetsdel och en öppenvårdsdel. IFA Myndighet består av de tre enheter;... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och bra pendlingsavstånd från Uppsala, Enköping, Västerås och Eskilstuna. I kommunen bor 22 000 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Omsättningen är drygt 1 miljard kr. För mer information se www.sala.se.

Vuxenenheten är en del av Individ, Familj & Arbete (IFA) som är indelat i två verksamhetsområden, en myndighetsdel och en öppenvårdsdel. IFA Myndighet består av de tre enheter; Enheten för ekonomiskt bistånd, Vuxenenheten och Barn- och ungdomsenheten. För oss är samverkan en självklarhet och vi sitter i gemensamma lokaler. Tillsammans med oss sitter också våra enhetschefer och våra teamledare vilket gör att vi socialsekreterare får den vägledning och det stöd vi behöver. Vi är ett härligt gäng med högt i tak där vi i positiv anda stödjer varandra att bli så bra som möjligt på det vi gör. Vi jobbar på en arbetsplats som vi är stolta över, där alla utvecklas och är med och påverkar. Vi har flextidsavtal och erbjuder även extern handledning och individuellt anpassad kompetensutveckling. För att kunna möta framtidens utmaningar behöver vi utöka bemanningen på Vuxenenheten med en kollega. Om du är en person som tycker om tempo och att gynna människors förändringsprocesser då tror vi att du kommer trivas hos oss.

Arbetsuppgifter 
På vuxenenheten jobbar vi med människor från 21 år och uppåt. Din roll blir att utreda, besluta, initiera och följa upp insatser som huvudsakligen är beviljade enligt socialtjänstlagen, men ibland även enligt Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Här möter du alla typer av individer som befinner sig i olika livssituationer och ditt uppdrag blir att motivera till förändring och självständighet. Ett respektfullt och gott bemötande, rättssäker handläggning och tro på människors egen kraft är något vi värderar högt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom aktuellt område. För att trivas i rollen som socialsekreterare hos oss bör du vara en flexibel och ödmjuk person som har lätt för att skapa relationer till andra. Det är för dig en självklarhet att med engagemang och vilja bidra med nytänkande och metodutveckling. Du skall ha goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som skrift, samt ha god dator- och dokumentationsvana. Har du en positiv inställning och förmågan att bidra till ett trivsamt och öppet arbetsklimat tror vi att du kommer trivas hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Ansök senast 2019-12-01.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
 
Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten går det bra att kontakta:
Enhetschef, Peter Storm, tfn 0224-74 96 40
Fackliga kontakter:
SSR, Maria Ahlgren, tfn 0224-74 96 28
Vision, Thomas Roberg, tfn 0224-74 96 62Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Familjerättssekreterare

Ansök    Nov 22    Sala kommun    Familjerättssekreterare
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 600 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. För mer information se www.sala.se. Inom Individ och familjeomsorgen i Sala arbetar 35 medarbetare med myndighetsutövning, behandlande och stödjande insatser för barn, ungdomar och deras familjer. Vi söker nu en kollega till uppdraget som familjerättssekreterare. Hos oss sitter socia... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 600 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. För mer information se www.sala.se.

Inom Individ och familjeomsorgen i Sala arbetar 35 medarbetare med myndighetsutövning, behandlande och stödjande insatser för barn, ungdomar och deras familjer. Vi söker nu en kollega till uppdraget som familjerättssekreterare. Hos oss sitter socialsekreterare, familjehemssekreterare och familjerätten i samma korridor vilket har skapat en naturlig samverkan. Familjerätten i Sala kommun samverkar sedan 2018 med Heby kommun vilket innebär att du har en kollega som du samarbetar med och delar kontor med i Sala och Heby. Hos oss finns möjlighet att tillämpa distansarbete där sådant bedöms vara fördelaktigt för både verksamhet och medborgare. Vi har flextidsavtal och erbjuder även extern handledning och individuellt anpassad kompetensutveckling.
 
Arbetsuppgifter 
Som familjerättssekreterare utför du kortare yttranden samt utredningar om vårdnad, boende och umgänge på uppdrag från domstol. Du handlägger även samarbetssamtal, ärenden om umgängesstöd, adoptions- och avtalsärenden samt faderskaps- och föräldraskapsutredningar. Som familjerättssekreterare förväntas du arbeta med alla ärendetyper vilket ger en varierande och spännande vardag.

Kvalifikationer
Vi välkomnar dig som har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att vara aktuell för den här tjänsten behöver du ha tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom barn- och ungdomsverksamhet. Har du dessutom tidigare erfarenhet av familjerättsligt arbete är det meriterande. För att lyckas i denna roll bör du vara flexibel utifrån ditt uppdrag samt bra på att skapa hållbara relationer. Du behöver ha förmåga att hålla ett tydligt barnfokus när föräldrar befinner sig i konflikt samt att du har gott omdöme. För att trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och ödmjuk inför andra människors livssituation. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i form av samarbetsförmåga, engagemang samt ordning och reda. Du skall också ha goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som skrift samt god dator- och dokumentations/utredningsvana. Vi hoppas även att du är intresserad av att utveckla familjerättens arbetssätt för att kunna ge kommuninvånarna en så bra service som möjligt. För tjänsten behöver du ha B-körkort.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.
Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Ansök senast 2019-11-10.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten går det bra att kontakta
Verksamhetschef: Anna Pierrou, tfn 0224-74 90 33
Enhetschef: Eva-Lotta Holmberg, tfn 0224-74 96 29
SSR: Maria Ahlgren, tfn 0224-74 96 28
Vision: Thomas Roberg, tfn 0224-74 96 62


Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn- och ungdomsenheten

Ansök    Jan 14    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala och Västerås samt att det går direkttåg från Stockholm.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet."

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet. Idag består Barn- och ungdomsenheten av sex utredare, som nu ska bli sju. Vi har även fyra mottagningssekreterare, fem barnuppföljare och sju familjehemssekreterare samt tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Öppenvården, familjeteamet, skolteamet och förebyggande ungdom tillhör också barn och ungdomsenheten. Tillsammans har vi lång och gedigen erfarenhet inom området.

Vi söker nu en utredare som brinner för utredning och uppföljning gällande barn och unga öppenvårdsinsatser, i en grupp med blandade åldrar mellan 0 – 21 år. Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns? Vill du ha ett nära och givande samarbete med kollegor på en arbetsplats där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega! Vi erbjuder dig en omtänksam arbetsgivare, en varm anda med omtänksamma kollegor och nära arbetsledning. 

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare håller du dig uppdaterad inom lagstiftningen och rättspraxis samt aktuella föreskrifter och allmänna råd från Socialstyrelsen. En viktig del av ditt arbete är att medverka i metodutveckling i arbetet med utredningar och uppföljningar. Vi tror på delaktighet och gör egenkontroller tillsammans i varje team. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser/bistånd.

Vill du utvecklas och samtidigt vara med och utveckla andra? Du blir i så fall en del av en arbetsplats som är i en spännande utvecklingsfas. Vi har en väl utarbetad introduktion med mentorskap. Hos oss finns goda förutsättningar för ett nära arbetsledarskap med erfaren teamledare som ärendehandleder. Fungerande struktur och rutiner medför förutsägbarhet, minskar risken för stress och skapar förutsättningar för god introduktion, rättssäker handläggning och mentorskap. Hos oss är arbetsmiljöarbetet en prioriterad fråga och på Barn- och ungdomsenheten finns möjligheten till återhämtningstimme samt arbete på distans när verksamheten tillåter.


Kvalifikationer
Du som söker ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Du bör ha mycket goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Som person är du trygg, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Det är viktigt för oss att du är engagerad i ditt arbete, kan anpassa dig till ändrade omständigheter, har en språklig analytisk förmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga samt vara skicklig på att planera och prioritera. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor
Tillsvidare, heltid
Arbetstid dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse
Provanställning kan komma att tillämpas


Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Ansök senast 2020-02-09. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
 
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
 
Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta
Enhetschef Lotta Holmberg, tel: 0224 –74 96 29 eller e-post: [email protected]
Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, tel: 0224-74 96 62
Akademikerförbundet SSR, Maria Ahlgren, tel: 0224-74 96 28
Kommunals expedition, 0224-74 70 91

 

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekretarare barn och ungdomsenheten , utredningsgruppen

Ansök    Jul 15    Sala kommun    Socionom
Sala kommun har drygt 22 600 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 22 600 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 600 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 22 600 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala, Västerås dessutom går det direkttåg från Stockholm.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet. Barn och ungdomsenheten består av fem som ska bli åtta utredare med en stabil grund bestående av medarbetare med lång och gedigen erfarenhet inom området blandat med mer oerfarna kollegor. Fyra mottagningssekreterare, fem barnuppföljare och sju familjehemssekreterare. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Vi har också tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet."

Vi söker nu tre kollegor som vill arbeta med att utreda barn och unga i en grupp med blandade åldrar mellan 0 – 21 år. Utredarna är ett team om åtta personer. Det finns goda förutsättningar för ett nära arbetsledarskap med erfaren teamledare som ärendehandleder. Fungerande struktur och rutiner medför förutsägbarhet, minskar risken för stress och skapar förutsättningar för god introduktion, rättssäker handläggning och mentorskap. Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns? Tycker om att ha ett nära och givande samarbete där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega! Vi erbjuder dig en omtänksam arbetsgivare, En varm anda med omtänksamma kollegor och nära arbetsledning. 

Arbetsuppgifter
Utreda barn och unga i en grupp med blandade åldrar mellan 0-21 år. Stötta föräldrar som önskar uppnå färändringar. Ingå i ett team av åtta personer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen. Vi vill att du har minst två års erfarenhet av att ha arbetat med barn och unga inom myndighetsutövande verksamhet och gärna med erfarenhet av annat myndighetsutövande arbete. Du skall ha goda kunskaper i aktuell lagstiftning och du bör ha goda kunskaper i Barns behov i centrum (BBIC). Du behöver ha körkort då tjänsten innefattar hembesök. Som person är du ansvarstagande, har god struktur och är flexibel då tjänsten ställer höga krav på dessa egenskaper. Du är verbal i såväl tal som skrift, producerar dokumentation av god kvalitet och har förmågan att anpassa din kommunikation så att du når fram med ditt budskap. I stressade situationer behåller du lugnet och har förmågan att fokusera på uppgiften. Det är viktigt att du är en trygg person med balans och självinsikt som kan se relationer i sitt rätta perspektiv, samarbeta väl och relatera till andra på ett smidigt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare, heltid
Arbetstid: dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse
Provanställning tillämpas

Ansökan
Ansök senast 2019-08-30. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Enhetschef Lotta Holmberg, tel: 0224 –74 96 29 eller e.post: [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:  Vision, Joakim Eriksson 0224-74 96 39; Akademikerförbundet SSR, Sara Larsson, 0224-74 96 49;
Kommunals expedition, 0224-74 70 91


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Familjerättssekreterare

Ansök    Okt 17    Sala kommun    Familjerättssekreterare
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 600 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. För mer information se www.sala.se. Inom Individ och familjeomsorgen i Sala arbetar 35 medarbetare med myndighetsutövning, behandlande och stödjande insatser för barn, ungdomar och deras familjer. Vi söker nu en kollega till uppdraget som familjerättssekreterare. Hos oss sitter socia... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 600 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. För mer information se www.sala.se.

Inom Individ och familjeomsorgen i Sala arbetar 35 medarbetare med myndighetsutövning, behandlande och stödjande insatser för barn, ungdomar och deras familjer. Vi söker nu en kollega till uppdraget som familjerättssekreterare. Hos oss sitter socialsekreterare, familjehemssekreterare och familjerätten i samma korridor vilket har skapat en naturlig samverkan. Familjerätten i Sala kommun samverkar sedan 2018 med Heby kommun vilket innebär att du har en kollega som du samarbetar med och delar kontor med i Sala och Heby. Hos oss finns möjlighet att tillämpa distansarbete där sådant bedöms vara fördelaktigt för både verksamhet och medborgare. Vi har flextidsavtal och erbjuder även extern handledning och individuellt anpassad kompetensutveckling.
 
Arbetsuppgifter 
Som familjerättssekreterare utför du kortare yttranden samt utredningar om vårdnad, boende och umgänge på uppdrag från domstol. Du handlägger även samarbetssamtal, ärenden om umgängesstöd, adoptions- och avtalsärenden samt faderskaps- och föräldraskapsutredningar. Som familjerättssekreterare förväntas du arbeta med alla ärendetyper vilket ger en varierande och spännande vardag.

Kvalifikationer
Vi välkomnar dig som har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att vara aktuell för den här tjänsten behöver du ha tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom barn- och ungdomsverksamhet. Har du dessutom tidigare erfarenhet av familjerättsligt arbete är det meriterande. För att lyckas i denna roll bör du vara flexibel utifrån ditt uppdrag samt bra på att skapa hållbara relationer. Du behöver ha förmåga att hålla ett tydligt barnfokus när föräldrar befinner sig i konflikt samt att du har gott omdöme. För att trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och ödmjuk inför andra människors livssituation. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i form av samarbetsförmåga, engagemang samt ordning och reda. Du skall också ha goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som skrift samt god dator- och dokumentations/utredningsvana. Vi hoppas även att du är intresserad av att utveckla familjerättens arbetssätt för att kunna ge kommuninvånarna en så bra service som möjligt. För tjänsten behöver du ha B-körkort.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.
Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Ansökan
Ansök senast 2019-11-10.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten går det bra att kontakta
Verksamhetschef: Anna Pierrou, tfn 0224-74 90 33
Enhetschef: Eva-Lotta Holmberg, tfn 0224-74 96 29
SSR: Maria Ahlgren, tfn 0224-74 96 28
Vision: Thomas Roberg, tfn 0224-74 96 62


Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Specialisthandläggare barn och ungdomsenheten , utredningsgruppen

Sala kommun har drygt 22 600 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 600 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 23 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala, Västerås dessutom går det direkttåg från Stockholm.

Att barn och unga i Sala kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IFO:s verksamhet. Barn och ungdomsenheten består av fem som ska bli åtta utredare med en stabil grund bestående av medarbetare med lång och gedigen erfarenhet inom området blandat med mer oerfarna kollegor. Fyra mottagningssekreterare, fem barnuppföljare och sju familjehemssekreterare. Vår familjerätt består av två socialsekreterare med upptagningsområde Sala/Heby. Vi har också tillgång till en assistent som är behjälplig i allt administrativt arbete.

"Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet."

Vi söker nu en specialisthanläggare som brinner för mottagning, utredning och uppföljning gällande barn och unga i en grupp med blandade åldrar mellan 0 – 21 år. Utredarna är ett team om åtta personer. Det finns goda förutsättningar för ett nära arbetsledarskap med erfaren teamledare som ärendehandleder. Fungerande struktur och rutiner medför förutsägbarhet, minskar risken för stress och skapar förutsättningar för god introduktion, rättssäker handläggning och mentorskap. Tycker du att socialtjänsten kan erbjuda ett av de mest stimulerande och utvecklande yrken som finns? Tycker om att ha ett nära och givande samarbete där humor och högt i tak är viktigt? Då kan du vara vår nya kollega! Vi erbjuder dig en omtänksam arbetsgivare, En varm anda med omtänksamma kollegor och nära arbetsledning. 

Arbetsuppgifter 
Vill du utvecklas och samtidigt vara med och utveckla andra? Du blir i så fall en del av en arbetsplats som är i en spännande utvecklingsfas. Studier har visat att nyutbildade socionomer efterfrågar ökad introduktion i arbetet för att kunna möta de krav som ställs i yrket. En stor del av din roll som specialisthandläggare kommer att vara att fungera som mentor åt nyanställda genom att stärka deras introduktion. Som specialisthandläggare kommer du även att arbeta med att stödja handläggare i komplicerade ärenden. utredningsarbete, bedömningar och val av insatser. En stor del av arbetet innebär introducering.

Som specialisthandläggare håller du dig uppdaterad inom lagstiftningen och rättspraxis samt aktuella föreskrifter och allmänna råd från Socialstyrelsen. En viktig del av ditt arbete är att medverka i metodutveckling i arbetet med utredningar och uppföljningar. Det ingår även att vara behjälplig i särskilt komplicerade ärenden. Arbetet innebär omfattande kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser/bistånd.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen. Minst fem års erfarenhet av myndighetsutövning barn och familj. Du har mycket goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Du har erfarenhet av att företräda nämnden i förvaltningsrätt och kammarrätt. Som person ska du vara trygg, stabil och kontrollerad i stressiga situationer, vara engagerad, kunna anpassa dig till ändrade omständigheter, ha en språklig analytisk förmåga och kunna kommunicera på ett tydligt sätt. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga. ansvara för samordning samt skapa engagemang och delaktighet. Du bör vara skicklig på att planera och prioritera och kunna fungera som sakkunnig inom arbetsområdet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare, heltid
Arbetstid: dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse
Provanställning komma att tillämpas.

Ansökan
Ansök senast 30 augusti 2019. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Lotta Holmberg, tel: 0224 –74 96 29 eller e.post: [email protected]
Fackliga kontaktpersoner:  Vision, Joakim Eriksson 0224-74 96 39; Akademikerförbundet SSR, Sara Larsson, 0224-74 96 49; Kommunals expedition, 0224-74 70 91


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare till gruppen för ekonomiskt bistånd

Ansök    Mar 22    Sala kommun    Socialsekreterare
Sala kommun har drygt ca 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 25 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Just nu bygger vi två nya skolor, en ny idrottsarena och nya gruppboenden. Vi har nyligen byggt ett toppmodernt äldre- och omsorgsboende. Och mer är på gång. Sala kommun har genom sin historiska betydelse, inte minst med Sala silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, t... Visa mer
Sala kommun har drygt ca 22 800 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 25 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Just nu bygger vi två nya skolor, en ny idrottsarena och nya gruppboenden. Vi har nyligen byggt ett toppmodernt äldre- och omsorgsboende. Och mer är på gång. Sala kommun har genom sin historiska betydelse, inte minst med Sala silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Vi söker en vikarierande socialsekreterare till vuxenenheten för då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig. Vi vill ha en medarbetare med ett genuint intresse för att arbeta med ekonomiskt bistånd. Om du tillsammans med oss vill vara med att utveckla arbetsmetoder som bidrar till att ta tillvara människors egen förmåga och kompetens är du rätt person för oss.

Verksamheten bedriver ett ständigt utvecklingsarbete som bygger på allas delaktighet, ansvarstagande och personligt engagemang. Handläggarna har stort ansvar för sitt eget arbete och fattar enligt delegationsordningen sina egna beslut ofta i samråd med kollegor, konsulent och enhetschef. Hos oss får du externhandledning, kompetensutveckling och friskvård.

Arbetsuppgifter
Du arbetar med utredningar om rätten till ekonomiskt bistånd samt socialt förändringsarbete som mobiliserar och utvecklar individens egen förmåga. Du samverkar med andra myndigheter och huvudmän så att sökande så snabbt som möjligt finner hållbara lösningar i sitt liv. Du blir en av 7 handläggare på ekonomienheten som tillsammans med övriga handläggare på Jobbcenter jobbar i team för att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande. Vi förutsätter att du är en empatisk person med personlig mognad och samarbetsförmåga samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du skall ha god förmåga till reflektion och analys samt kunna motivera och fatta beslut. Du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift och är noggrann i din dokumentation. Vi använder ProCapita som handläggnings- och dokumentationssystem. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet till tjänsten.

Anställningsvillkor
Heltid, tidsbegränsat tom 2020-09-30
Individuell lönesättning.
Tillträde enligt överenskommelse

Utdrag ur polisens brottsregister kommer att krävas för tillsättning av tjänsten.

Ansökan
Ansök senast 2019-04-07. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Enhetschef Peter Storm, 0224-749640 eller Konsulent Jan Tyllström, 0224-749613 
Fackliga kontaktpersoner: Vision: Bernt Forsberg, 0224-749804


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialsekreterare Familjerätten

Ansök    Mar 16    Sala kommun    Familjerättssekreterare
Sala kommun har drygt 22 500 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 25 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd... Visa mer
Sala kommun har drygt 22 500 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 25 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala, Västerås dessutom går det direkttåg från Stockholm.

Tror du på medborgarens egna förmågor? Ser du service och rådgivning som något självklart? Likväl som ett professionellt förhållningssätt och kan hålla barnets bästa i fokus i ditt arbete. Då kan du vara en av oss.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en socionomexamen eller likvärdig utbildning med erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, främst med familjerättsliga frågor. Rollen som socialsekreterare i familjerättsgruppen innebär att du ansvarar för att genomföra utredningar och upplysningar på begäran av domstol i frågor om vårdnad, boende och umgänge. Du arbetar också med samarbetssamtal, att upprätta avtal, faderskapsutredningar, adoptionsärenden samt planering och uppföljning av beslutat umgänge med umgängesstöd.

Varför ska du välja oss?
Barn- och ungdomsenheten har en positiv anda där alla hjälper varandra. Socialsekreterare, familjehemssekreterare och familjerätten sitter i samma korridor vilket har skapat en naturlig samverkan. Enhetschef samt två arbetsledare har sina kontor i direkt anslutning till handläggarna, vilket gör att det finns bra daglig vägledning för socialsekreterare. Inom Sala kommun finns möjlighet att tillämpa distansarbete där sådant bedöms vara fördelaktigt för både verksamhet, medborgare och medarbetare. Vi har också en utvecklare/samordnare i samma hus.

Kvalifikationer
Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Som person är du strukturerad med god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete samt sätta upp och hålla tidsramar. Vi ser även att du är positiv och lyhörd. Vidare har du en stark drivkraft och är lösningsfokuserad samt har lätt för att lära nytt och ta egna initiativ. Du är noggrann och självständig med en god förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling.

Ansökan
Låter det här som ett arbete som skulle passa dig, så är du varmt välkommen med din ansökan!
Ansök senast 2019-04-28. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Intervjuer för tjänsten kommer att hållas löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta: Eva-Lotta Holmberg, enhetschef, 0224-74 96 29
Fackliga kontaktpersoner: Sara Larsson, SSR, tel: 0224-74 96 49


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Familjehemskonsulent till familjehem i Mellansverige

Ansök    Maj 2    Alternatus Familia AB    Socionom
FAMILJEHEMSKONSULENT MED FÖRMÅGA TILL STRUKTUR OCH ORDNING TILL ETT OMVÄXLANDE OCH UTMANANDE ARBETEOm ossAlternatus är en koncern som arbetar med vård och omsorg inom HVB, familjehem, stödboende och LSS. Vår vision är att erbjuda ett Villkorslöst partnerskap. Ett villkorslöst partnerskap till individen och till socialtjänsten – att hjälpa alla och göra det hela vägen. Villkorslöst partnerskap är en ledstjärna för verksamhetens inriktning och organisationen... Visa mer
FAMILJEHEMSKONSULENT MED FÖRMÅGA TILL STRUKTUR OCH ORDNING TILL ETT OMVÄXLANDE OCH UTMANANDE ARBETEOm ossAlternatus är en koncern som arbetar med vård och omsorg inom HVB, familjehem, stödboende och LSS. Vår vision är att erbjuda ett Villkorslöst partnerskap. Ett villkorslöst partnerskap till individen och till socialtjänsten – att hjälpa alla och göra det hela vägen. Villkorslöst partnerskap är en ledstjärna för verksamhetens inriktning och organisationen på lång sikt.Alternatus Familia arbetar med att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem. Vi tar emot förfrågningar och deltar i placeringar dygnet runt, 365 dagar om året.MetodVi arbetar utifrån Operantmodellen som bygger på välkända och beprövade metoder hämtade ur inlärningsteorin, KBT. I Operantmodellen görs individen delaktig i sin behandling genom psykoedukation och psykologikurser. Behandlingen är transparant och öppen i alla sina delar mot såväl inskriven individ, hens anhöriga och uppdragsgivare.Huvudsakliga arbetsuppgifterSom familjehemskonsulent har du ansvar för att:bistå ett antal familjehem med handledning och stöd under de perioder de har ett barn, ungdom eller vuxen placerad hos sigarbeta på uppdrag av socialtjänsten och har ett nära samarbete med ansvarig socialsekreterarekontinuerligt rekrytera och utreda nya potentiella familjehem och för att utbilda dessata emot förfrågningar från socialtjänsten och matcha dessa med lämpligt familjehemDu utgår från vårt kontor i Sala, men reser mycket då du ofta besöker dina familjehem. Resor till möten, handledning etc. ingår i tjänsten, ibland med övernattning.Formella kvalifikationerSocionomexamenSteg 1 utbildning, inriktning KBTIngående kännedom om socialtjänstlagen och god dokumentationsförmågaKunskap om barns behov och du brinner för att bidra till en god och kvalitativ familjehemsvård.Erfarenhet av familjehemsvård är meriterande, liksom utbildning i Nya Kälvestensmetoden, handledarutbildning och BBIC.God kommunikativ förmåga, såväl i möten med människor som i skriftGod förmåga att använda olika former av datoriserade systemÖvrigtVi lägger stor vikt vid personlig lämplighetTjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställningVi kommer att begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister för HVB-hem innan eventuell anställningVi tillämpar individuell lönesättningResor i tjänsten förekommerIntervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumVi erbjuder digEn stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter, eget ansvar och stora möjligheter till utveckling. En verksamhet med upparbetade rutiner och erfarna kollegor. Regelbunden extern handledning av KBT-handledare. Subventionerad friskvård och roliga kollegor.Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Barnuppföljare

Ansök    Feb 18    Sala kommun    Socialsekreterare
Mitt namn är Erica Bersan och jag arbetar på Socialtjänsten i Sala kommun. Min grupp som idag består av fyra Barnuppföljare behöver ytterligare en kollega som är barnets egen socialsekreterare. Vill du bli en av oss? Jag kommer att vara mentor för Dig för att skapa bra förutsättning att klara av uppdraget. Vi tillhör familjehemsenheten och sitter tillsammans med familjehemssekreterare.Individ, Familj & Arbete (IFA) är indelat i två verksamhetsområden, en m... Visa mer
Mitt namn är Erica Bersan och jag arbetar på Socialtjänsten i Sala kommun. Min grupp som idag består av fyra Barnuppföljare behöver ytterligare en kollega som är barnets egen socialsekreterare. Vill du bli en av oss? Jag kommer att vara mentor för Dig för att skapa bra förutsättning att klara av uppdraget. Vi tillhör familjehemsenheten och sitter tillsammans med familjehemssekreterare.Individ, Familj & Arbete (IFA) är indelat i två verksamhetsområden, en myndighetsdel och en öppenvårdsdel. IFA Myndighet består av tre enheter; Ekonomiskt bistånd, Vuxen, Barn och ungdom, Familjerätt/Familjehem. Vi har hög samverkan genom att vi befinner oss i samma lokaler.

Varför ska du välja oss?
För mig är mina arbetskamrater det viktigaste. Barn- och ungdomsenheten har en positiv anda där alla hjälper varandra. Socialsekreterare, familjehemssekreterare och familjerätten sitter på samma våningsplan vilket har skapat en naturlig samverkan. Enhetschef samt våra två arbetsledare har sina kontor i direkt anslutning till handläggarna, vilket gör att det finns bra daglig vägledning för oss socialsekreterare. Vi har också en utvecklare/samordnare i samma hus. Dessutom ligger Sala bra till geografiskt! Det är bra pendlingsavstånd från södra Dalarna, Uppsala och Västerås. Dessutom går det direkttåg från Stockholm. Hoppas vi ses på ett kontor nära mig inom en snar framtid!

Arbetsuppgifter 


• Den särskilt utsedda socialsekreteraren ansvarar enligt 6 kap. 7 c § SoL för kontakterna med barnet eller den unge.
• Barnets socialsekreterare ska besöka honom eller henne regelbundet i den omfattning som är lämpligt utifrån behov och önskemål.
• Socialsekreteraren ska handla i barnets eller den unges intresse och har huvudansvaret för att placeringen fungerar enligt vårdplanen och genomförandeplanen.
• Den särskilt utsedda social-sekreteraren har befogenhet att vid behov agera för att förändra barnets eller den unges situation i något avseende.
• Så långt det är möjligt ska den särskilt utsedda socialsekreteraren för barnet eller den unge ha en självständig ställning till familjehemmet eller hemmet för vård eller bo-ende. Han eller hon ska t.ex. inte handlägga frågor som rör villkoren för uppdraget.
• Däremot måste socialsekreteraren, med tanke på uppföljningen av vården, regelbundet träffa och samtala med familjehemsföräldrar och personal i HVB. I uppföljningen samarbetar barnets socialsekreterare med den familjehemssekreterare som har ansvar för stödet till familjehemmet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller en annan likvärdig akademisk examen. Det är meriterande om du som söker har erfarenhet av myndighetsutövning inom den sociala barn/ungdomsvården.  Du har goda kunskaper i barns utveckling och det är för dig en självklarhet med engagemang för utsatta barn och att vilja bidra med nytänkande och metodutveckling.  Du har goda kunskaper i lagstiftning som reglerar arbetet.  Du skall ha god förmåga till reflektion och analys samt kunna motivera och fatta beslut. Eftersom skrivande är en stor del av arbetet är det ett krav att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt att du är noggrann vad gäller dokumentation och handläggning. Meriterande om du har erfarenhet av ProCapita då vi har detta som handläggnings- och dokumentationssystem. I Sala kommun arbetar vi utifrån BBIC, det är därför meriterande om du har utbildning i reviderade BBIC. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga kräv
Körkort B
Utdrag ur polisens belastningsregister

Anställningsvillkor
Heltid/Tillsvidare
Arbetstid dagtid, viss kvälltjänstgöring kan förekomma
Provanställning tillämpas
Individuell lönesättning
Tillträde efter överenskommelse

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-03-04
Rekrytering sker löpande, sök därför redan idag på www.sala.se/ledigajobb

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Enhetschef Lotta Holmberg, 0224 –74 96 29 eller [email protected]
Fackliga kontaktpersoner: Vision, Joakim Eriksson 0224-74 96 39; Akademikerförbundet SSR, Sara Larsson, 0224-74 96 49

Sala kommun har drygt 22 500 invånare och siktet är inställt på att vi snart ska vara 25 000 som bor här i kommunen som till ytan är Västmanlands största. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre