Lediga jobb som Bibliotekarie i Sala

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie vikariat

Ansök    Okt 9    Sala kommun    Bibliotekarie
Sala kommun bedriver genom avtal med Kriminalvården biblioteksverksamhet på Salbergaanstalten. Salberga är en av Sveriges största anstalter med plats för 250 intagna. Den har säkerhetsklass 1. På anstalten finns ett bibliotek som bemannas av  personal från Sala stadsbibliotek. Biblioteket ligger i nya ljusa lokaler i anslutning till Lärcentrums verksamhet. Nu söker vi dig som med kort varsel kan hoppa in som vikarie och få möjlighet till ny erfarenhet och ... Visa mer
Sala kommun bedriver genom avtal med Kriminalvården biblioteksverksamhet på Salbergaanstalten. Salberga är en av Sveriges största anstalter med plats för 250 intagna. Den har säkerhetsklass 1. På anstalten finns ett bibliotek som bemannas av  personal från Sala stadsbibliotek. Biblioteket ligger i nya ljusa lokaler i anslutning till Lärcentrums verksamhet.
Nu söker vi dig som med kort varsel kan hoppa in som vikarie och få möjlighet till ny erfarenhet och kunskap under vår ordinarie personals sjukskrivning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta emot planerade besök av intagna i biblioteksrummet. Du kommer att hantera bokbeställningar och på ett bibliotek andra förekommande uppgifter såsom inköp, katalogisering mm. Du behöver ha ett intresse för litteratur samt vilja och förmåga att jobba läsfrämjande. Arbetet är mycket självständigt men det finns stöd att få från kollegorna på Sala stadsbibliotek. Vi har även kontaktpersoner inom kriminalvården och Lärcentrums pedagoger finns som kollegor inne på anstalten. Eventuellt kommer det att finnas möjligheter till informationspass på Sala stadsbibliotek.

Kvalifikationer:
Du  är en utbildad bibliotekarie med yrkeserfarenhet. Vi jobbar i KoHa. Språkkunskaper är meriterande liksom pedagogisk erfarenhet. Vi tror att du är en stabil och trygg person med tydliga gränser. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Prövning av kriminalvården kommer att ske innan anställning.

Anställningsvillkor:
Vi söker dig som kan börja så snart som möjligt och 3 månader framåt.. Arbetet omfattar 20-30 timmar/vecka, dagtid.

Ansökan:
Ansök senast 20191018. Eventuella intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden

Upplysningar:
Boel Simonsson 0224-747701 bibliotekschef
Anna Lund 0224-747705 DIK Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning barn & unga

Ansök    Jan 19    Sala kommun    Bibliotekarie
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare Du kommer att jobba på Sala stadsbibliotek tillsammans med fina kollegor för att leverera en så bra och intressant biblioteksverskamhet som möjligt. Vi är tillsammans 8-10 personer som arbetar här med stöd av övrig personal från kultur- och fritidskontoret. Vi har 2 filialer, bokbuss, up... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare

Du kommer att jobba på Sala stadsbibliotek tillsammans med fina kollegor för att leverera en så bra och intressant biblioteksverskamhet som möjligt. Vi är tillsammans 8-10 personer som arbetar här med stöd av övrig personal från kultur- och fritidskontoret. Vi har 2 filialer, bokbuss, uppsökande verksamhet och ett huvudbibliotek som är öppet 55 timmar per vecka. Arbete på filial kan eventuellt förekomma i tjänsten.

Vi tillhör Bibliotek i Västmanland, en regional samverkan där 10 kommuner tillsammans delar katalog, media, kompetens och visioner. Vi vill tillsammans stärka bibliotekets roll och jobbar för att utveckla våra bibliotek med ännu bättre service och utbud.

Arbetsuppgifter
Du kommer framförallt att  jobba mot barn och unga för att de ska upptäcka biblioteket och läsningen. Vi vill utveckla och utvidga vårt arbete mot målgruppen på olika sätt. Tex behöver vi jobba tydligare med uppsökande verksamhet,  utveckla och förnya arbetet med läsfrämjande insatser för målgruppen, aktivt jobba för att nå barnens föräldrar och  hitta nya programaktiviteter. Det finns utrymme för att ta initiativ till att driva egna projekt och satsningar. Vi tror att god kommunikation och samarbete är vägar framåt för att att biblioteket skall vara en relevant och intressant plats för barn, unga och deras föräldrar i Sala kommun. 

Du behöver ha en vilja att nå ut till andra med ditt intresse för litteraturförmedling  och läsning och vi utgår självklart  från att du gillar folkbiblioteket och dess uppdrag. Det är viktigt att du vill jobba utåtriktat, att du vill jobba med människor, att du är initiativrik och kan jobba självständigt men i kommunikation med oss andra. Vi tror att du tycker om att jobba kreativt och trivs med att jobba mot barn och människor i alla åldrar. Vi tror även att det är viktigt att du har ett tänkande kring hur vi kan utveckla ett digitalt arbetssätt. För oss är gott bemötande och god service självklart.

I jobbet ingår  pass ute i biblioteket, mediearbete och allt annat som förekommer på ett folkbibliotek. I vår arbetsgrupp strävar vi efter att jobba tillsammans, dela erfarenheter och misstag för att på bästa sätt göra vår verksamhet så bra som möjligt. Du kommer att jobba kvällar och var fjärde helg.

Kvalifikationer
Du skall ha en akademisk utbildning med en examen från biblioteks- och informationsvetenskap, men andra universitets- eller högskoleutbildningar tex med pedagogisk bakgrund kan vara relevanta.
Erfarenhet från arbete med barn är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Heltid. Kvällar och en lördag per månad. 
Tillträde enligt överenskommelse 
Individuell lönesättning

Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansök senast 2022-02-19 Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Bibliotekschef Boel Simonsson, 0224-747701

Facklig kontaktperson: DIK, Anna Lund, 0224747705Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre