Lediga jobb som Registrator i Sala

Se lediga jobb som Registrator i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Registrator / Administratör

Ansök    Jun 7    Sala kommun    Registrator
Registrator/Administratör till Sala kommun-Samhällsbyggnadskontoret Är du registrator och har erfarenhet av att arbeta som det inom kommunal verksamhet? Är du en noggrann och strukturerad person som vill ha en nyckelroll i kommunens ärendehantering och stödja tjänstepersoner? - Då ska du söka det här jobbet! Om arbetsplatsen Sala och Heby kommuner i Västmanland och Uppland har tillsammans ca. 37 000 invånare. Samhällsbyggnadskontoret i Sala sköter ver... Visa mer
Registrator/Administratör till Sala kommun-Samhällsbyggnadskontoret

Är du registrator och har erfarenhet av att arbeta som det inom kommunal verksamhet? Är du en noggrann och strukturerad person som vill ha en nyckelroll i kommunens ärendehantering och stödja tjänstepersoner?
- Då ska du söka det här jobbet!

Om arbetsplatsen

Sala och Heby kommuner i Västmanland och Uppland har tillsammans ca. 37 000 invånare. Samhällsbyggnadskontoret i Sala sköter verksamheten inom bygg och miljöområdet åt båda kommunerna samt Plan och utvecklingsenheten i Sala Kommun. Att arbeta på samhällsbyggnadskontoret är en unik möjlighet att få vara verksam i två samverkande kommuner, i två län och under två nämnder. Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny struktur för en organisation som från 1 januari 2026 försörjer endast Sala kommun.

Samhällsbyggnadskontorets administration är en centralt placerad enhet som bland annat har den övergripande uppgiften att sköta ärendehanteringen för samhällsbyggnadskontoret. Samhällsbyggnad handlar om hur städer, byggnader och infrastruktur kan utformas för att ge en bra livsmiljö för våra invånare.

Arbetsuppgifter
Som registrator ansvarar du, tillsammans med ditt team, för hantering av både digital och fysisk post, registrering, arkivering, stödja verksamheten i frågor rörande registrering av handlingar samt sekretessbedömning och utlämnande av allmänna handlingar i enlighet med det kommunala regelverket och interna styrdokument. Du har en nyckelroll i ärendehantering/ärendeflödet, då du är med från det att ärenden påbörjas till att de avslutas.

Du beaktar relevant lagstiftning i alla förekommande arbetsuppgifter exempelvis arkivlagen, kommunallagen, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen samt författningar som styr offentlig verksamhet och ser till att lagar och föreskrifter efterlevs.

Du arbetar digitalt genom processen där du bland annat har kommunens digitala dokument- och ärendehanteringssystem. Det är därför viktigt att du känner dig bekväm i att arbeta i olika verksamhetssystem.

Allmänna administrativa uppgifter ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett eget driv i arbetet, har god förmåga att planera, orginisera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Som person är du serviceinriktad, engagerad och kvalitetsmedveten. 

Vi tror att du har en registratorsutbildning eller att du har arbetat som registrator eller administratör, alternativt har du annan utbildning/erfarenhet som vi bedömmer relevant för tjänsten.

För att lyckas i den här tjänsten behöver du ha goda IT-kunskaper och praktisk erfarenhet av dokumenthanteringssystem. Du behöver också ha god kunskap om arkivlagen, kommunallagen, förvaltningslag samt offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen, författningar som styr offentlig verksamhet samt kunna göra sekretessbedömningar.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet innebär att skriva och kvalitetssäkra olika underlag och dokument. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och är stabil även i stressade situationer.

Extra meriterande är om du har arbetat med Ecos2, ByggR, AlkT och OL2

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor
Heltid, vikariat t.o.m 2025-05-31
Tillträde enligt överenskommelse under förutsättning att medarbetare kommer in på sökt utbildning.
Individuell lönesättning
Flextidsavtal finns

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 4 augusti. Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef SBK Administration, Maria Agnäs, [email protected]

Facklig kontaktperson:
Vision, Thomas Roberg, tfn. 0224-74 96 62, [email protected] 
 


Om Sala kommun
Sala är en trivsam småstad med levande landsbygd och närhet till flera storstäder. I kommunen bor nästan 23 000 invånare varav ca 13 000 i Sala stad. Tack vare korta avstånd, avgiftsfri kollektivtrafik och bra service runtom i hela kommunen finns möjlighet till livskvalitet och en enklare vardag. I kommunen finns ett starkt näringsliv, ett rikt föreningsliv och natursköna områden som inbjuder till aktivitet och rekreation. När längtan till storstan tar över kan du med enkelhet ta tåget. Du når Västerås och Uppsala på ca 30 min och Stockholm på ca 75 min. Är du inte redo att lämna storstan för Sala än så går det naturligtvis bra att pendla, vilket flera av våra 2000 medarbetare gör.
Läs mer om Sala på www.sala.se.
 

Välkommen med din ansökan!

Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Registrator till Sala kommun

Ansök    Maj 2    Sala kommun    Registrator
Vill du ha en nyckelroll i kommunens ärendehantering och stödja tjänstepersoner så väl som politiker? - Då ska du söka det här jobbet! Om arbetsplatsen Kansliet är en centralt placerad enhet som bland annat har den övergripande uppgiften att sköta ärendehanteringen för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen med kommunalråd samt kommundirektör. Kansliets uppdrag är att arbeta för att beslut fattas inom en rättsäker ärendeprocess och för att säkerställa föru... Visa mer
Vill du ha en nyckelroll i kommunens ärendehantering och stödja tjänstepersoner så väl som politiker?
- Då ska du söka det här jobbet!

Om arbetsplatsen
Kansliet är en centralt placerad enhet som bland annat har den övergripande uppgiften att sköta ärendehanteringen för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen med kommunalråd samt kommundirektör. Kansliets uppdrag är att arbeta för att beslut fattas inom en rättsäker ärendeprocess och för att säkerställa förutsättningar för den demokratiska processen, samt att driva arbetet med ett likvärdigt arbetssätt inom de olika nämnderna. Under 2024 finns planer om att införa ett e-arkiv inom kommunen.

Arbetsuppgifter
Som registrator ansvarar du, tillsammans med ditt team, för postöppning, registrering, sekretessbedömning och utlämnande av allmänna handlingar i enlighet med det kommunala regelverket samt interna styrdokument. Du har en nyckelroll i ärendehantering/ärendeflödet, då du är med från det att ärenden påbörjas till att de avslutas.

Du stödjer tjänstepersoner och utvecklar rutiner för deras verksamheter. Utbildar och informerar tjänstepersoner så att de kan utföra sin profession gentemot medborgaren på ett kvalitetssäkrat och effektivt vis.

Du har en central och aktiv roll i kommunens ärendehanteringssystem och huvuddiarium och det är en stark fördel om du är kunnig i och tycker att det är roligt att arbeta med digitala verktyg då du kommer att bli systemansvarig för vårt ärendehanteringssystem Evolution. Erfarenhet av Evolution eller andra dokument- och ärendehanteringssystem gör att du snabbt kommer in i tjänsten. För rätt person finns även utvecklingsmöjligheter i form av utbildning som informationscontroller.

Du beaktar relevant lagstiftning i alla förekommande arbetsuppgifter exempelvis arkivlagen, kommunallagen, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen samt författningar som styr offentlig verksamhet och ser till att lagar och föreskrifter efterlevs.

Du kommer bland annat att bevaka strategiska dokumenthanteringsfrågor, delta i utvecklingsprojekt som sakkunnig inom området och bevaka utvecklingen i omvärlden. Du kommer även delta i arbetet med styrande och stödjande dokument.

Som registrator jobbar du väldigt nära dina nämndsekreterarkollegor och det är en fördel om du har erfarenhet av att ha jobbat som nämndsekreterare. Allmänna administrativa uppgifter ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har certifierat dig inom registratoryrket eller har motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig eller som har högskole-/ eller universitetsutbildning i för tjänsten relevant område. Det är dock meriterande om du har en registratorsutbildning eller att du har arbetat som registrator. Vi värdesätter din arbetslivserfarenhet från offentlig sektor, i synnerhet kommunal.

För att lyckas i den här tjänsten behöver du ha goda IT-kunskaper och praktisk erfarenhet av dokumenthanteringssystem. Du behöver också ha god kunskap om arkivlagen, kommunallagen, förvaltningslag samt offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen, författningar som styr offentlig verksamhet samt kunna göra sekretessbedömningar.

Vi ser positivt på om du har erfarenhet av medverkan vid upprättande av dokumenthanteringsplaner, processkartläggningar och projektledning.

Vi söker dig som har ett eget driv i arbetet, kan se till helheten och planera i flera steg. Du arbetar strukturerat och noggrant och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du har en god förmåga att fatta beslut och har lätt för att samarbeta med andra. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och är stabil även i stressade situationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor
Heltid, tillsvidare
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning
Flextidsavtal finns

Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 19 maj 2023. Vi tillämpar löpande rekrytering, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kanslichef Arminé Kanakanian, [email protected] 

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, tfn. 0224-74 96 62, [email protected]

 

Om Sala kommun
Sala är en trivsam småstad med levande landsbygd och närhet till flera storstäder. I kommunen bor nästan 23 000 invånare varav ca 13 000 i Sala stad. Tack vare korta avstånd, avgiftsfri kollektivtrafik och bra service runtom i hela kommunen finns möjlighet till livskvalitet och en enklare vardag. I kommunen finns ett starkt näringsliv, ett rikt föreningsliv och natursköna områden som inbjuder till aktivitet och rekreation. När längtan till storstan tar över kan du med enkelhet ta tåget. Du når Västerås och Uppsala på ca 30 min och Stockholm på ca 75 min. Är du inte redo att lämna storstan för Sala än så går det naturligtvis bra att pendla, vilket flera av våra 2000 medarbetare gör.
Läs mer om Sala på www.sala.se.

 Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Huvudregistrator

Ansök    Okt 10    Sala kommun    Registrator
Huvudregistrator till Sala kommun Vill du ha en nyckelroll i kommunens ärendehantering och stödja tjänstepersoner så väl som förtroendevalda? - Då ska du söka det här jobbet! Om arbetsplatsen Kansliet är en centralt placerad enhet som bland annat har den övergripande uppgiften att sköta ärendehanteringen för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen med kommunalråd samt kommundirektör. Kansliets uppdrag är att arbeta för att beslut fattas inom en rättssäker ... Visa mer
Huvudregistrator till Sala kommun

Vill du ha en nyckelroll i kommunens ärendehantering och stödja tjänstepersoner så väl som förtroendevalda?
- Då ska du söka det här jobbet!

Om arbetsplatsen
Kansliet är en centralt placerad enhet som bland annat har den övergripande uppgiften att sköta ärendehanteringen för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen med kommunalråd samt kommundirektör. Kansliets uppdrag är att arbeta för att beslut fattas inom en rättssäker ärendeberedningsprocess och för att säkerställa förutsättningar för den demokratiska processen, samt att driva arbetet med ett likvärdigt arbetssätt inom de olika nämnderna. Under 2024 finns planer om att införa ett e-arkiv inom kommunen.

Arbetsuppgifter
Som registrator ansvarar du för postöppning, registrering, sekretessbedömning och utlämnande av allmänna handlingar i enlighet med det kommunala regelverket samt interna styrdokument. Du har en nyckelroll i ärendehantering/ärendeflödet, då du är med från det att ärenden påbörjas till att de avslutas. Som huvudregistrator förväntas du leda det övergripande arbetet inom registratur/diarieföring och är sammankallande till regelbundna registratorsträffar inom kommunen.

Du stödjer tjänstepersoner och utvecklar rutiner för deras verksamheter. Utbildar och informerar tjänstepersoner så att de kan utföra sin profession gentemot medborgaren på ett kvalitetssäkrat och effektivt sätt.

Du har en central och aktiv roll i kommunens ärendehanteringssystem och huvuddiarium och det är en stark fördel om du är kunnig i och tycker att det är utvecklande att arbeta med digitala verktyg då du kommer att bli systemansvarig för vårt ärendehanteringssystem Evolution. Erfarenhet av Evolution eller andra dokument- och ärendehanteringssystem gör att du snabbt kommer in i tjänsten. För rätt person finns även utvecklingsmöjligheter i form av utbildning som informationscontroller.

Du beaktar relevant lagstiftning i alla förekommande arbetsuppgifter exempelvis arkivlagen, kommunallagen, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen samt författningar som styr offentlig verksamhet och ser till att lagar och föreskrifter efterlevs.

Du kommer bland annat att bevaka strategiska dokumenthanteringsfrågor, delta i utvecklingsprojekt som sakkunnig inom området och bevaka utvecklingen i omvärlden. Du kommer även delta i arbetet med styrande och stödjande dokument.

Som registrator jobbar du väldigt nära dina nämndsekreterarkollegor och det är en fördel om du har erfarenhet av att ha jobbat som nämndsekreterare. Allmänna administrativa uppgifter ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har certifierat dig inom registratoryrket eller har motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig eller som har högskole-/ eller universitetsutbildning i för tjänsten relevant område. Det är dock meriterande om du har en registratorsutbildning eller att du har arbetat som registrator. Vi värdesätter din arbetslivserfarenhet från offentlig sektor, i synnerhet kommunal.

För att lyckas i den här tjänsten behöver du ha goda IT-kunskaper och praktisk erfarenhet av dokumenthanteringssystem. Du behöver också ha god kunskap om arkivlagen, kommunallagen, förvaltningslag samt offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen samt kunna göra sekretessbedömningar.

Vi ser positivt på om du har erfarenhet av medverkan vid upprättande av dokumenthanteringsplaner, processkartläggningar och projektledning.

Vi söker dig som har ett eget driv i arbetet, kan se till helheten och planera i flera steg. Du arbetar strukturerat och noggrant och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du har en god förmåga att fatta beslut och har lätt för att samarbeta med andra. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och är stabil även i stressade situationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor
Heltid, tillsvidare
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning
Flextidsavtal finns

Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 22 oktober 2023. Vi tillämpar löpande rekrytering, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 


Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kanslichef Arminé Kanakanian, [email protected] 

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, tfn. 0224-74 96 62, [email protected]

 

Om Sala kommun
Sala är en trivsam småstad med levande landsbygd och närhet till flera storstäder. I kommunen bor nästan 23 000 invånare varav ca 13 000 i Sala stad. Tack vare korta avstånd, avgiftsfri kollektivtrafik och bra service runtom i hela kommunen finns möjlighet till livskvalitet och en enklare vardag. I kommunen finns ett starkt näringsliv, ett rikt föreningsliv och natursköna områden som inbjuder till aktivitet och rekreation. När längtan till storstan tar över kan du med enkelhet ta tåget. Du når Västerås och Uppsala på ca 30 min och Stockholm på ca 75 min. Är du inte redo att lämna storstan för Sala än så går det naturligtvis bra att pendla, vilket flera av våra 2000 medarbetare gör.
Läs mer om Sala på www.sala.se.

 

Välkommen med din ansökan!Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Administratör , inriktning registratur

Ansök    Maj 2    Sala kommun    Registrator
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 000 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt o... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 000 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Administrativa enheten har till uppgift att stödja, förvalta och sköta organisationens administrativa arbetsuppgifter som förekommer inom kommunen från post till arkiv. Vi jobbar för att införa ett digitalt flöde av kommunens dokument och utvecklar vårt dokument- och ärendehanteringssystem ePhorte. Vi förstärker nu vårt team och hoppas att just du vill tillhöra detta härligt gäng.

Din profil
Vi söker dig som har ett eget driv i arbetet, kan se till helheten och planera i flera steg. Du arbetar strukturerat och noggrant och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du har en god förmåga att fatta beslut och har lätt för att samarbeta med andra. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och är stabil även i stressade situationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Arbetsuppgifter 
Som administratör/registrator ansvarar du, tillsammans med ditt team, för postöppning, registrering, bedömning av allmänna handlingar i enlighet med det kommuala regelverket samt interna bestämmelser. Du har en nyckelroll i ärendehantering/ärendeflödet, då du är med från det att ärenden påbörjas till det avslutas.

Du stödjer tjänstepersoner och utvecklar rutiner för dess verksamhet. Utbildar och informerar tjänstepersoner så dessa kan utföra sin proffesion gentemot medborgaren på ett kvalitetssäkrat och effektivt vis.

Du deltar aktivt i arbetet med kvalitetssäkring och användbarheten av elektronisk dokumenthantering, registrering och arkivering genom att fortsätta driva och utveckla processbaserade informations- och dokumenthanteringsplaner med befintlig klassificeringsstruktur.

Du beaktar relevant lagstiftning i alla förekommande arbetsuppgifter exempelvis arkivlagen, kommunallagen, förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen samt författningar som styr offentlig verksamhet och ser till att lagar och föreskrifter efterlevs.

Du kommer bland annat att bevaka strategiska dokumenthanteringsfrågor, delta i utvecklingsprojekt som sakkunnig inom området och bevaka utvecklingen i omvärlden. Du kommer även delta i arbetet med styrande och stödjande dokument.

Allmänna administrativa uppgifter ingår i tjänsten.

 

Kvalifikationer
Krav
Högskoleutbildning inom statsvetenskap eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Registratorsutbildning eller alternativt arbetat som registrator.

Arbetslivserfarenhet från offentlig sektor, i synnerhet kommunal.

Goda IT-kunskaper och praktisk erfarenhet av dokumenthanteringssystem.

God kunskap om arkivlagen, kommunallagen, förvaltningslag samt offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen, författningar som styr offentlig verksamhet samt kunna göra sekretessbedömningar.

Meriterande
Erfarenhet av medverkan vid upprättande av dokumenthanteringsplaner, processkartläggningar och projektledning.

Att ha erfarenhet av ePhorte eller andra dokument- och ärendehanteringssystem.

Upplysningar
Gunilla Pettersson, Enhetschef administrativa enheten
0224-74 70 51, [email protected]


Sara Nässing, Administratör administrativa enheten
0224-74 70 67, [email protected]

Facklig kontakt:
Vision: [email protected] 

Anställningsvillkor
Heltid, tillsvidare.
Tillträde snarast möjligt. Urval görs fortlöpande så vänta inte med din ansökan
Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas.
Sala kommun tillämpar individuell lönesättning.

Sista ansökningsdag
Din ansökan vill vi ha senast den 2019-05-17

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre