Lediga jobb som Systemförvaltare i Sala

Se lediga jobb som Systemförvaltare i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Systemförvaltare

Ansök    Jul 1    Sala kommun    Systemförvaltare
Inom Vård och omsorgskontoret är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. När du arbetar här kan du vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Vi utreder och beslutar om stöd till barn och ungdomar, familjer, äldre, personer med funktionsnedsättning samt människor i behov av stöd i olika livssituationer. Tillsammans arbetar vi för att ge den högsta kvaliteten på den service vi erbjuder. Vård och... Visa mer
Inom Vård och omsorgskontoret är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. När du arbetar här kan du vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Vi utreder och beslutar om stöd till barn och ungdomar, familjer, äldre, personer med funktionsnedsättning samt människor i behov av stöd i olika livssituationer. Tillsammans arbetar vi för att ge den högsta kvaliteten på den service vi erbjuder.

Vård och omsorgskontoret i Sala kommun omfattar verksamheter inom individ- och familjeomsorg, hemtjänst, särskilt boende, funktionsnedsättningsområdet och hälso- och sjukvård. Vård och omsorg är indelat i två olika nämnder, Social- och arbetsmarknadsnämnden (SAN) och Äldre- och omsorgsnämnden (ÄON)

Systemförvaltaren fungerar som ett stöd till socialchef, verksamhetschefer, handläggare, politiker och indirekt till hela Vård- och omsorgskontorets kärnverksamheter. Tjänsten som systemförvaltare ingår i enheten för Administrativt stöd med ledning av enhetschef och här arbetar bland annat IT-samordnare, systemförvaltare, registrator, nämndsekreterare, kvalitetsutvecklare, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS), kompetenssamordnare och avgiftssamordnare. Som systemförvaltare ansvarar du för att förvalta, supportera och utveckla Vård och omsorgskontorets olika system och lösningar. Du kommer att stötta användare så att våra arbetsflöden blir så smidiga och effektiva som möjligt. Det ingår också att delta i utvecklingsprojekt, då med fokus på att säkerställa att systemen uppfyller våra krav men också att proaktivt förbättra arbetssätt och hur vi använder systemen.

Som systemförvaltare erbjuds du ett flexibelt jobb med stor variation. Vi har en god teamkänsla och vi värnar om vår arbetsmiljö. Vi hoppas att du tillsammans med oss ska kunna vara en del av verksamhetens fortsatta stödfunktion och utveckling.

Kvalifikationer


• Relevant universitets-/högskoleutbildning
• Erfarenhet från Vård och omsorgskontorets verksamhetsområde
• Erfarenhet av verksamhetssystem inom Vård och omsorgskontoret ex verksamhetssystem, planeringssystem, avvikelsehanteringssystem, personlarm, trygghetslarm mfl.
• Hög digital mognad
• Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som systemförvaltare eller superanvändare

I rollen som systemförvaltare på Vård- och omsorgskontoret kommer du arbeta i flera olika system med olika moduler vilket ger dig omväxling i arbetsuppgifter och en bred förståelse för hela organisationen. I ditt ansvar ingår bland annat följande arbetsuppgifter:


• Delat ansvar för de olika systemen, tex Pulsen Combine, IntraPhone, Appva, Cosmic och SITHS
• Systemadministration
• Behörighetsadministratör för övriga system och digitala tjänster kopplade till verksamheterna
• Daglig support till användare
• Planera inför och genomföra systemuppdateringar
• Kontakt med systemleverantörer
• Proaktivt arbete för att utveckla arbetssätt kopplat till verksamhetssystemen och dess processer i nära samarbete med verksamheternas avdelningar
• Kontaktperson mot kommunens IT och digitaliseringsenhet
• Statistikredovisning och kontohantering
• Driva utvecklingsprojekt
• Arbeta utifrån säkerhet, sårbarhet och risker

Som person ser vi att du tar initiativ och uppnår resultat. Du är självgående och tar ansvar för ditt uppdrag samt strukturerar arbetet och driver dina processer vidare. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt syn- och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Vi ser att du har lätt att samarbeta med andra och att du har viljan att hjälpa andra samt att leverera lösningar.

Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningsvillkor


Tillsvidare  heltid

Arbetstid dagtid

Tillträde efter överenskommelse

Individuell lönesättning

Provanställning kan komma att tillämpas

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast den 18 augusti 2024.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

UPPLYSNINGAR


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jeanette Stuvemark, enhetschef Admin stöd, 0224 - 74 90 45, [email protected]

Facklig representant:
Vision, Thomas Roberg, [email protected]

Om Sala kommun
Sala är en trivsam småstad med levande landsbygd och närhet till flera storstäder. I kommunen bor nästan 23 000 invånare varav ca 13 000 i Sala stad. Tack vare korta avstånd, avgiftsfri kollektivtrafik och bra service runtom i hela kommunen finns möjlighet till livskvalitet och en enklare vardag. I kommunen finns ett starkt näringsliv, ett rikt föreningsliv och natursköna områden som inbjuder till aktivitet och rekreation. När längtan till storstan tar över kan du med enkelhet ta tåget. Du når Västerås och Uppsala på ca 30 min och Stockholm på ca 75 min. Är du inte redo att lämna storstan för Sala än så går det naturligtvis bra att pendla, vilket flera av våra 2000 medarbetare gör.
Läs mer om Sala på www.sala.se.
 

Välkommen med din ansökan!

Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Systemförvaltare

Ansök    Nov 5    Sala kommun    Systemförvaltare
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 000 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 000 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Som Systemförvaltare inom Vård & omsorg kommer man att tillhöra verksamheten Administrativt stöd. I Administrativt stöd ingår Staben och Administrationen. Administrativt stöds främsta uppgift är att samorganisera de administrativa resurserna samt stödja verksamheterna i organisationen. Du kommer att ingå i supportgruppen inom vård och omsorg.

Arbetsuppgifter
Vård- och omsorg i Sala kommun har en rad olika verksamheter som lyder under Socialtjänstlagen, LSS och/eller hälso-och sjukvårdslagen. Dessa verksamheter använder sig av flertalet digitala system för att dokumentera eller ta del av information i enlighet med gällande lagstiftning.

I funktionen som Systemförvaltare i vård- och omsorg för de olika verksamhetssystemen som i dagsläget är Procapita och Pulsen Combine ingår bl. a ett delansvar för support för handhavandefrågor och enklare felanalyser av hård- och mjukvara på användarnivå före kontakt med IT-enheten eller leverantör. Det ingår att utbilda användare, behörighetsadministration och att arbeta för systemets användning, framtagning av lathundar, statistik, årliga förvaltningsplaner samt loggkontroller. Systemförvaltaren ansvarar för integrationer mellan NPÖ och verksamhetssystem. Administration och underhåll av den nationella tjänstekatalogen HSA ingår.

Ytterligare stödfunktion till verksamheterna genom administrativa uppdrag utifrån externa system som kvalitetsregister och vårdplaneringssystem inom de lagrum som stödjer verksamheten.

Tillhandahålla statistikuppgifter från systemen redovisa bl. a till Socialstyrelsen varje månad samt större årliga undersökningar i samråd med chefer. Systemansvarig ansvarar för uttag, sammanställning och inlämnande av uppgifter ur systemen.

Funktionen är en resurs inom vård- och omsorg i frågor som verksamhetsutveckling och IT-stöd, samt att bidra till att identifiera IT-relaterade behov gällande verksamhetsnära frågor. Systemförvaltaren ansvarar också för administrationen av teknisk utrustning tillhörande verksamhetssystemen, exempelvis Yubikeys och SITHS-kort.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom systemförvaltning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha erfarenhet av systemansvar/administration inom Vård & Omsorg, samt tidigare erfarenhet av att arbeta med systemen kopplade till Socialtjänstlagen, LSS och/eller hälso-och sjukvårdslagen. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete gällande dokumentation inom Socialtjänstlagen LSS och/eller hälso-och sjukvårdslagen då detta ses som meriterande. Du tycker om att vara ”spindeln i nätet” med många kontakter inom hela verksamheten samt externa samarbetspartners samt har ett intresse för teknik och hälso- och sjukvård.

Meriterande är någon form av inblick i vad systemförvaltning är och vad det innebär samt kunskap kring någon systemförvaltningsmodell då vi följer en egen förvaltningsmodell baserad på pm3. Vi ser också att du har en pedagogisk förmåga då det ingår att utbilda användare i de olika systemen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.ÖVRIGA KRAV

Mycket god datavana

Mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift

Körkort B


ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Tillsvidare/Heltid/Dagtid

Individuell lönesättning

Tillträdesdatum efter överenskommelse

Provanställning kan komma att tillämpas


ANSÖKAN

Ansök senast 2020-12-06
Urval sker löpande så ansök redan idag på www.sala.se/ledigajobb

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.UPPLYSNINGAR

Vill du veta mer om tjänsten kontakta:

Tf Enhetschef Jeanette Stuvemark, 0224-74 90 45

IT-samordnare Per Blomkvist 0224-74 90 04

Kontaktperson Vision Leonard Wall 0224-74 90 72


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre