Lediga jobb som Specialpedagog i Sala

Se lediga jobb som Specialpedagog i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Specialpedagog till centrala resursteamet

Ansök    Sep 7    Sala kommun    Specialpedagog
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Vi söker nu en specialpedagog till Sala kommun, med placering i Centrala resursteamet som är en del av centrala Elevhälsan. Elevhälsa ska finnas för alla elever och omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsans uppdrag är att stödja elevern... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare.

Vi söker nu en specialpedagog till Sala kommun, med placering i Centrala resursteamet som är en del av centrala Elevhälsan. Elevhälsa ska finnas för alla elever och omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande. För elevhälsans medicinska insatser har vi tillgång till skolsköterska och skolläkare. På ett tvärprofessionellt arbetssätt vill vi fortsätta att utveckla skolans elevhälsoteam mot samma mål, där var och en bidrar utifrån sin kompetens. Tillsammans med övrig personal verkar vi för att öka barn och ungdomars välbefinnande, hälsa och kunskapsutveckling.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog i CRT, (Centrala resursteamet), arbetar du mot Salas förskolor och skolor och har en handledande roll i syfte att tillsammans med verksamheternas ledning och personal bidra till den pedagogiska utvecklingen. Du arbetar med elever och vuxna för att identifiera, analysera och delta i arbete med att undanröja hinder och orsaker till svårigheter i lärmiljön. Du är en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i specialpedagogiska frågor för vårdnadshavare, pedagoger och skolledning. Specialpedagogen arbetar hälsofrämjande och förebyggande och är förskolan och skolan behjälplig med observationer i lärandemiljön som helhet för att förebygga skolsvårigheter.

Denna tjänst är till stor del inriktad mot tidiga åldrar, du kommer främst att arbeta med barn i förskolans senare år och skolans tidigare år. Du kommer att vara en del i övergången mellan förskola och skola och arbeta för att förebygga svårigheter som kan uppstå där. Utöver det ingår det att vara "spindeln i nätet" för våra grundskoleelever med syn- och hörselnedsättningar. Du behöver inte ha kompetens i detta från början, men ett intresse för det behövs, fortbildning erbjuds i tjänsten. Läs- och skrivutredningar av grundskoleelever kan komma att ingå varför det är meriterande om du har behörighet att göra pedagogiska läs- och skrivutredningar.

Arbetet ställer stora krav på självständighet. Du kommer att tillhöra Centrala elevhälsan, där vi arbetar i team och du har kollegor att samarbeta och bolla med, men en hel del av din arbetstid är förlagd ute på våra förskolor och skolor där du arbetar med rådgivande och stödjande insatser på uppdrag av förskolornas och skolornas rektorer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har specialpedagogutbildning eller annan utbildning som är relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av arbete som specialpedagog eller liknande arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av handledning, arbete med elever inom hörsel- och synområdet samt behörighet att göra pedagogiska läs- och skrivutredningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i uppdraget behöver du vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Vi tror att du passar hos oss om du har god förmåga att se och lyssna in personliga behov och sprida trygghet. Sala är en geografiskt stor kommun med många skolor på landsbygden, vilket gör att B-körkort är ett krav. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid
Tillträde under höstterminen, enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Krav på registerutdrag vid erbjudande om anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritids och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14).

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 30 september 2021.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Bifoga gärna eventuella examensbevis i din ansökan.

Anställningsprocessen sker löpande och tjänsten kan därmed vara tillsatt innan ansökningstiden gått ut. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Elevhälsochef Jenny Larde, 0224-74 80 70, eller via mejl [email protected]
Elevhälsosamordnare Jill Sundstedt, 0224-74 80 74, eller via mejl [email protected]

Facklig kontakt:
Lärarförbundet, Paula Gustafsson, 0224-74 80 13

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Specialpedagog till Vallaskolan f-6

Ansök    Nov 9    Sala kommun    Specialpedagog
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Nu har Vallaskolan F-6 flyttat in i vår nya fina skolbyggnad. På skolan finns tre klasser i varje årskurs från förskoleklass och upp till årskurs 6. Alla årskurser har sin egen hemvist med klassru... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Nu har Vallaskolan F-6 flyttat in i vår nya fina skolbyggnad. På skolan finns tre klasser i varje årskurs från förskoleklass och upp till årskurs 6. Alla årskurser har sin egen hemvist med klassrum, allrum och grupprum. I hemvisterna har även våra yngsta elever sin fritidsverksamhet. Skolan är byggd för att ge elever och personal en fin arbetsmiljö i moderna och ljusa lokaler. Välutrustade idrottshallar finns i nära anslutning till skolan.

På Vallaskolan F-6 arbetar vi utifrån elevernas hela skoldag. Många av våra elever går på fritids och fritidspersonalen finns även i verksamheten under skoltiden. Det gör att vi blir fler vuxna som finns som stöd för eleverna både under lektioner och raster. På skolan finns ett elevhälsoteam med specialpedagoger, speciallärare, skolsköterska, kurator och beteendevetare. Vi får även ta del av det centrala resursteamets olika kompetenser.

Eleverna på Vallaskolan F-6 ska möta ett språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen samt i verksamheten på fritidshemmet. Våra yngsta elever ska ges goda förutsättningar att lära sig tala, läsa och skriva samt grundläggande matematik för att sedan kunna utveckla kunskaper i skolans alla ämnen.

Elever som mår bra lär sig mer, därför ska eleverna få möta rörelse och lek varje dag, både under skoltid och på fritidshemmet. Elever och personal ska finnas nära varandra under skoldagen. Bemötande och förhållningssätt samt ett gott samarbete med vårdnadshavare är alltid viktiga för våra elevers trygghet och mående.

På Vallaskolan F-6 är vi särskilt stolta över att vara en arbetsplats med välutbildade och kunniga medarbetare och förstås att ha världens bästa elever. Vårt mål är att alla elever i åk 6 ska ha godkända betyg och ha förmåga att bidra till ett gott samhälle.

Arbetsuppgifter
Du ingår i skolans elevhälsoteam och arbetar med att få våra elever att nå goda kunskapsresultat i en trygg och trivsam lärmiljö. Vallaskolan har ett brett elevhälsoteam bestående av ytterligare en specialpedagog, två speciallärare, kurator, skolsköterska, beteendevetare samt skolledning. Vi samverkar även med Sala kommuns centrala resursteam samt andra externa aktörer.

I din roll som specialpedagog föreslår du åtgärder som gynnar elevens utveckling och lärande utifrån att kartlägga elevers hela lärandesituation. Du handleder och stödjer lärare och årskursteam. Du genomför utredningar i samverkan mellan hem och skola. Du kommer även ge enskilda elever eller elever i grupp särskilt stöd. Du är en trygg person som vill utveckla din yrkesroll utifrån rådande styrdokument samt ser IKT som ett naturligt verktyg i arbetet. Du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv. Du har förmåga att skapa goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och vidareutbildad till specialpedagog. Du ska ha erfarenhet av ett språkutvecklande arbetssätt och ha förmåga att göra skolan begriplig. Det är viktigt att du är en kreativ och lösningsfokuserad person som vill arbeta i en skola som är i ett utvecklingsskede. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. På Vallaskolan F-6 finns även möjlighet till försteläraruppdrag.

Anställningsvillkor 
Heltid, tillsvidare
Tillträde den 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritids och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14)

Ansökan 
Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-11-22.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Vi vill gärna att du bifogar din examen/legitimation i ansökan. 

Upplysningar 
Vill du veta mer om tjänsten, vänligen kontakta 
Helena Jansson (rektor F-6) 0224-74 80 22, [email protected] eller
Maria Axelsson Thorén (biträdande rektor) 0224-748025, [email protected]

Facklig kontakt: 
Lärarförbundet 0224-74 70 93 
Lärarnas Riksförbund: 070-249 93 49

För mer information om vår kommun och förvaltning, se www.sala.se

 
Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare/resurslärare till Ösby Naturbruksgymnasium

Ansök    Aug 25    Sala kommun    Specialpedagog
Sala kommun i östra Västmanland har 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med ca 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.  Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med ca 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. 

Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Västmanlands naturbruksgymnasium Ösby är en av två kommunala gymnasieskolor i Sala. Det går ca 250 elever fördelat på byggprogrammet och naturbruksprogrammet. Det finns också en gymnasiesärskola med ca 30 elever. Skolan är belägen ca 7km utanför Sala. Skolan driver ett fullskaligt jordbruk med en djurbesättning på 140 kor och mindre andel övriga djur inom jordbrukssektorn. Gården består av ca 240 hektar åkermark där det är både ekologisk och traditionell odling. Skolan har också ansvar att sköta och avverka Sala kommuns skogsinnehav på ca 5000 hektar. På gården finns det en mängd övriga djur inom branscherna djurpark och zoo.

Vi behöver nu förstärka vår organisation med en specialpedagog/speciallärare/resurslärare som kommer att ansvara för delar av det pedagogiska arbetet på skolan.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog/speciallärare/resurlärare kommer du att delta i elevhälsoteamet som fungerar som ett stöd för lärare och lärararbetslag. Elevhälsoteamet arbetar med stödjande rutiner och förebyggande insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du kommer även att arbeta med pedagogisk handledning, kartläggning av pedagogiskt stöd och genomföra pedagogiska utredningar. Viss undervisning kan förekomma. Vidare kommer du vara delegerat ansvarig för att upprätta åtgärdsprogram samt vara ett stöd till skolledning i skolutvecklingsfrågor. Skolan har idag  väl fungerande resursorganisation där delar av arbetet kommer att ske tillsammans med socialpedagog och annan resurspersonal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen samt legitimation, behörighet för gymnasieskolan är meriterande. Vi ser gärna att du har specialpedagog-/speciallärarexamen eller har motsvarande erfarenhet. 

Vi vill att du har förmågan att se hur samspel mellan individ, grupp och organisation fungerar. Du har en idé kring hur verksamhet organiseras utifrån skolans givna förutsättningar, för att effektivt nå de elever som är i behov av anpassningar och stöd. Ditt perspektiv präglas av möjligheter snarare än hinder.

Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt till målgruppen och är öppen för att utveckla nya arbetsmetoder. Du har ett genuint intresse för unga människor och är lyhörd för olika elevers behov. Du har mod att ge konkreta förslag och aktivt handleda lärare samt har god förtrogenhet med kompensatoriska hjälpmedel och god kompetens vad gäller digitala lärarverktyg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidaretjänst, 100%.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritids och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 26 september 2021.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 
Vänligen bifoga din examen/legitimation i ansökan.

Urval och intervjuer kan ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Rektor, Börje Andersson tel. 0224-74 80 43, [email protected] eller
Bitr.rektor Eva Gustavsson tel. 0224-748830, [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Lärarförbundet, 0224-74 70 93
Lärarnas Riksförbund: 070-249 93 49

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Specialpedagog, Ösby Naturbruksgymnasium

Ansök    Jun 28    Sala kommun    Specialpedagog
Sala kommun i östra Västmanland har 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med ca 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och m... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med ca 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Västmanlands naturbruksgymnasium Ösby är en av två kommunala gymnasieskolor i Sala. Det går ca 220 elever fördelat på byggprogrammet och naturbruksprogrammet. Det finns också en gymnasiesärskola med ca 30 elever. Skolan är belägen ca 7km utanför Sala. Skolan driver ett fullskaligt jordbruk med en djurbesättning på 140 kor och mindre andel övriga djur inom jordbrukssektorn. Gården består av ca 240 hektar åkermark där det är både ekologisk och traditionell odling. Skolan har också ansvar att sköta och avverka Sala kommuns skogsinnehav på ca 5000 hektar. På gården finns det en mängd övriga djur inom branscherna djurpark och zoo.

Vi behöver nu förstärka vår organisation med en specialpedagog som kommer att ansvara för delar av  det pedagogiska arbetet på skolan.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog kommer du att delta i elevhälsoteamet som fungerar som ett stöd för lärare och lärararbetslag. Elevhälsoteamet arbetar med stödjande rutiner och förebyggande insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du kommer även att arbeta med pedagogisk handledning, kartläggning av pedagogiskt stöd och genomföra pedagogiska utredningar. Viss undervisning kan förekomma. Vidare kommer du vara delegerat ansvarig för att upprätta åtgärdsprogram samt vara ett stöd till skolledning i skolutvecklingsfrågor. Skolan har idag  väl fungerande resursorganisation där delar av arbetet kommer att ske tillsammans med socialpedagog och annan resurspersonal.

Kvalifikationer
Lärarexamen samt legitimation, behörighet för gymnasieskolan är meriterande. Specialpedagogutbildning eller motsvarande. Vi vill att du har förmågan att se hur samspel mellan individ, grupp och organisation fungerar. Du har en idé kring hur verksamhet organiseras utifrån skolans givna förutsättningar, för att effektivt nå de elever som är i behov av anpassningar och stöd. Ditt perspektiv präglas av möjligheter snarare än hinder. Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt till målgruppen och är öppen för att utveckla nya arbetsmetoder. Du har ett genuint intresse för unga människor och är lyhörd för olika elevers behov. Du har mod att ge konkreta förslag och aktivt handleda lärare samt har god förtrogenhet med kompensatoriska hjälpmedel och god kompetens vad gäller digitala lärarverktyg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidaretjänst, 100%.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritids och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 1 augusti 2021. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vänligen bifoga din examen/legitimation i ansökan.

Urval och intervjuer sker löpande. Rekrytering kan ske innan ansökningstiden gått ut så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Rektor Börje Andersson 0224-74 80 43 [email protected] eller Bitr.rektor Eva Gustavsson 0224-748830 [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Lärarförbundet, 0224-74 70 93
Lärarnas Riksförbund: 070-249 93 49

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Specialpedagog/Pedagog till Åkraskolans resursteam

Ansök    Apr 8    Sala kommun    Specialpedagog
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt o... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Åkraskolan ligger i de centrala delarna av Sala. Skolan har elever i förskoleklass till och med årskurs 6 samt 4 fritidsavdelningar. Åkraskolan är en skola med mångfald och vi ser fram emot att bli fler medarbetare! Våra pedagoger har starkt fokus på språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, och arbetar i arbetslag med teamkänsla. Under Åkraskolans tak ryms många olika kompetenser och kollegialt lärande är hjärtefråga.

Vi söker nu en person till vårt härliga resursteam.

Arbetsuppgifter
Att arbeta med elevers strukturer i skolvardagen socialt såväl som kunskapsrelaterat. Länk mellan hem och skola, nätverkande med andra instanser i och utanför skolan. Arbetet kan innebära tex kollegialt stöd och handledning av kollegor. Stöd i klassrum, samtal med föräldrar, samverkan med Centrala resursteamet, socialtjänsten mfl. Det kan också innebära arbete med elever individuellt under kortare perioder eller specifika lektioner. Målet ska alltid vara att eleven ska kunna delta i ordinarie undervisning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialpedagog, beteendevetare, socialpedagog eller liknande, gärna med merkompetens inom beteende, samspel och kommunikation.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, 100%.
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning.

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritids och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14)

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-05-14 .
ifoga examensbevis och legitimation i ansökan
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Rektor, Anna Malmström [email protected] eller
bitr. rektor Eva Larsson, [email protected]

Facklig kontakt:
Lärarförbundet 0224-74 70 93
Lärarnas Riksförbund: 070-249 93 49

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Specialpedagog till centrala resursteamet

Ansök    Maj 18    Sala kommun    Specialpedagog
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Vi söker nu en specialpedagog till Sala kommun, med placering i Centrala resursteamet som är en del av centrala Elevhälsan. Elevhälsa ska finnas för alla elever och omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsans uppdrag är att stödja elever... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografiskt läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare.

Vi söker nu en specialpedagog till Sala kommun, med placering i Centrala resursteamet som är en del av centrala Elevhälsan. Elevhälsa ska finnas för alla elever och omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande. För elevhälsans medicinska insatser har vi tillgång till skolsköterska och skolläkare. På ett tvärprofessionellt arbetssätt vill vi fortsätta att utveckla skolans elevhälsoteam mot samma mål, där var och en bidrar utifrån sin kompetens. Tillsammans med övrig personal verkar vi för att öka barn och ungdomars välbefinnande, hälsa och kunskapsutveckling.

Arbetsuppgifter

CRT:s specialpedagog arbetar mot Salas skolor och har en handledande roll i syfte att tillsammans med verksamheternas ledning och personal bidra till skolans pedagogiska utveckling. Du arbetar med elever och vuxna för att identifiera, analysera och delta i arbete med att undanröja hinder och orsaker till svårigheter i lärmiljön. Du är en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i specialpedagogiska frågor för vårdnadshavare, pedagoger och skolledning. Specialpedagogen arbetar hälsofrämjande och förebyggande och är skolan behjälplig med observationer i lärandemiljön som helhet för att förebygga skolsvårigheter.

Arbetet ställer stora krav på självständighet. Du kommer att tillhöra Centrala elevhälsan men en hel del av din arbetstid är förlagd ute på våra skolor där du arbetar med rådgivande och stödjande insatser på uppdrag av skolornas rektorer.

Du blir tillsvidareanställd som specialpedagog i Sala kommun. Tjänsten är till att börja med ett vikariat i centrala resursteamet i två år eftersom en av våra specialpedagoger går vidare till att prova andra uppdrag. Efter dessa två år fortsätter du som specialpedagog antingen inom Centrala resursteamet eller på någon av Salas skolor. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialpedagogutbildning eller annan utbildning som är relevant för tjänsten. Du har med fördel erfarenhet av arbete som specialpedagog eller liknande arbete. Det är meriterande om du även har erfarenhet av handledning samt av att dokumentera i, och gärna också administrera, PMO eller liknande system.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i uppdraget behöver du vara flexibel och ha samarbetsförmåga. Vi tror att du passar hos oss i vår verksamhet om du har god förmåga att se och lyssna in personliga behov och sprida trygghet. Sala är en geografiskt stor kommun med många skolor på landsbygden, vilket gör att B-körkort är ett krav. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på heltid

Tillträde vid terminsstart hösten 2021, eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning.

B-körkort är ett krav

Provanställning kan komma att tillämpas.

Krav på registerutdrag vid erbjudande om anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritids och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14).

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 11 juni 2021.

Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Bifoga gärna eventuella examensbevis i din ansökan.

Anställningsprocessen sker löpande och tjänsten kan därmed vara tillsatt innan ansökningstiden gått ut. 

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten kontakta
Elevhälsochef Jenny Larde, 0224-74 80 06, eller via mejl [email protected]
Specialpedagog Jill Sundstedt, 0224-74 80 18, eller via mejl [email protected]

Facklig kontakt:

Lärarförbundet, Paula Gustafsson, 0224-74 80 13 Visa mindre

Lärare till lärcentrum och komvux

Ansök    Jul 5    Sala kommun    Specialpedagog
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor 23 000 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Omsättningen är drygt 1 miljard kr. För mer information se www.sala.se Är du intresserad av utveckling? Vill du vara med och utveckla ett lärcentrum där vuxna studenter har möjlighet till handledning och en god studiemiljö? Då tycker vi att du ska söka till oss! Lärcentrum kommer att er... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor 23 000 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Omsättningen är drygt 1 miljard kr. För mer information se www.sala.se

Är du intresserad av utveckling? Vill du vara med och utveckla ett lärcentrum där vuxna studenter har möjlighet till handledning och en god studiemiljö? Då tycker vi att du ska söka till oss! Lärcentrum kommer att erbjuda vuxenstuderande en lärmiljö för studier, en plats att studera på och någon att fråga om hjälp. Lärcentrum kommer också att erbjuda tentamensmöjligheter för distansstuderande universitets- och högskolestudenter. På Vuxnas lärande i Sala arbetar idag 16 lärare i tre arbetslag samt administrativ personal.

Arbetsuppgifter 
Handledning på lärcentrum av distansstuderande på i huvudsak gymnasial nivå. Beroende på kompetens och/eller behörighet kommer tjänsten att kombineras med undervisning på SFI och/eller grundläggande komvux. Planera och genomföra utbildning på SFI/komvux samt övergripande kollegialt skolutvecklingsarbete. 

Kvalifikationer 
Vi vill att du har lärarlegitimation/lärarexamen och i första hand är behörig att undervisa i matematik och svenska som andraspråk. Är du utöver detta behörig i engelska är det meriterande. Annan ämnesbehörighet kan också vara meriterande. Har du dessutom specialpedagogisk kompetens/utbildning är det ytterligare meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Viktigt är att du har ett flexibelt förhållningssätt, förmåga att individualisera undervisningen och handledningen samt ha en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du förstår att 1+1=3. Du är förtrogen med digitala lärplattformar och läromedel.

Anställningsvillkor
Heltid/Deltid, tillsvidare. Individuell lönesättning.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-08-04 via länk. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 
Urval sker fortlöpande under ansökningstiden.

Upplysningar 
Vill du veta mer om tjänsten kontakta rektor Richard Aspholm, telefon 0224-74 80 45, mail [email protected]

Lärarförbundet 0224-74 70 93

Lärarnas riksförbund 070-249 93 49

Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Specialpedagog till Kila skola

Ansök    Sep 14    Sala kommun    Specialpedagog
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Kila skola har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. I lokalerna finns även vårt fritidshem. Skolan har stora gröna områden att nyttja och en fant... Visa mer
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Kila skola har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. I lokalerna finns även vårt fritidshem. Skolan har stora gröna områden att nyttja och en fantastisk skolgårdsmiljö som vi använder både till lek och som klassrum. Vi är en skola där alla känner och hälsar på varandra oavsett årskurs. Vi arbetar ofta åldersövergripande och som personal här på skolan värdesätter vi glädje, trygghet, social kompetens, respekt och kunskap. Till Kila skola söker vi nu dig som vill arbeta som specialpedagog. Hos oss kommer du att tillhöra ett engagerat arbetslag med driftiga kollegor som har bred kompetens.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog hos oss på Kila skola förväntas du bidra positivt till skolans utveckling ur ett specialpedagogiskt perspektiv. Tillsammans med elevhälsoteamet, pedagoger och skolledning skapar du förutsättningar för en hög måluppfyllelse för eleverna. I din roll förutsätts du driva specialpedagogiska frågor samt vara ett stöd och bollplank för kollegor. Du genomför observationer, kartläggningar och pedagogiska utredningar samt bistår skolledningen i beslut kring särskilt stöd och andra specialpedagogiska insatser som kan behöva göras. Du samverkar med elever, vårdnadshavare, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan. Utöver din roll som specialpedagog kommer du även till viss del arbeta som lärare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Du har en lärarexamen i grunden och gärna flerårig erfarenhet av att arbeta som specialpedagog. Du är trygg i ditt pedagogiska ledarskap och du är en van användare av digitala verktyg i klassrummet.

Som person är du ansvarsfull, strukturerad och tydlig i ditt arbete. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. För oss är det viktigt att du har god kännedom om skolans styrdokument samt har ett lösnings- och resultatinriktat förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på 100%
Provanställning kan komma att tillämpas
Tillträde VT 2021
Individuell lönesättning tillämpas 

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritidshem och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 4 oktober.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Vänligen bifoga din examen/legitimation i ansökan. 
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
 
Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Rektor, Kerstin Hammarström Ahlström, [email protected]
Speciallärare, Meit Rollin-Hedlund, [email protected]

Facklig kontakt:
Lärarförbundet: 0224-74 70 93? 
Lärarnas Riksförbund: 070-249 93 49

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Socialpedagog / Beteendevetare Vallaskolan

Ansök    Jun 5    Sala kommun    Specialpedagog
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Vill du vara med och starta upp verksamheten i Salas modernaste skola? Vallaskolan ligger centralt i Sala och är kommunens största f-6 skola med ca 370 elever och 55 personal. Skolan har ett friti... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Vill du vara med och starta upp verksamheten i Salas modernaste skola?
Vallaskolan ligger centralt i Sala och är kommunens största f-6 skola med ca 370 elever och 55 personal. Skolan har ett fritidshem med ca 220 elever inskrivna i verksamheten. Vallaskolan ska flytta in i en alldeles ny skolbyggnad hösten 2020. Här kan du se bilder och ritningar på vår nya skola:
https://sala.se/?page=project&id=14294&ret=page=info&id=14080&cat=3836

På Vallaskolan finns en vilja att ständigt utveckla kvaliteten vad gäller undervisning och fritidshemsverksamheten. Vi är särskilt stolta över att vara en arbetsplats med välutbildade och kunniga medarbetare, vårt kollegiala arbete med språkutvecklande arbetssätt och att skapa goda lärmiljöer för våra elever i en trygg och trivsam skola. Vårt mål är att alla elever ska ha godkända betyg i årskurs 6 och ha förmåga att bidra till ett gott samhälle.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en Socialpedagog/Beteendevetare som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla vår skola. Under läsåret 19/20 så kommer du att arbeta på Sörskogen där våra elever i åk 4-6 har sin undervisning. Du ska vara en trygg och ansvarstagande person som tillsammans med dina kollegor vill skapa en trygg och trivsam miljö för våra elever där alla kan lyckas. Arbetet är elev- och verksamhetsnära och du ska vara bekväm i att arbeta både i undervisningssituationer och med rastverksamhet. Vi strävar efter att arbeta förebyggande kring bemötande, struktur och arbetsro. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår kurator i det förebyggande och stödjande arbetet. Du ska ha förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad Socialpedagog/Beteendevetare. Det är viktigt att du är en engagerad och lösningsfokuserad person som vill arbeta i en skola som är i ett utvecklingsskede. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. Tillträde 2019-08-12. Individuell lönesättning. Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritids och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14)

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-06-17. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten, vänligen kontakta Helena Jansson (rektor F-6) 0224-74 80 22, [email protected] eller Maria Axelsson Thorén (biträdande rektor) 0224-748025, [email protected] .

Facklig kontakt:
Lärarförbundet 0224-74 70 93
Lärarnas Riksförbund: 070-249 93 49

För mer information om vår kommun och förvaltning, se www.sala.se. Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre