Lediga jobb som Skogsbruksinstruktör i Sala

Se lediga jobb som Skogsbruksinstruktör i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Instruktör lantbruk till Västmanlands naturbruksgymnasium

Ansök    Sep 17    Sala kommun    Skogsbruksinstruktör
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt o... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Västmanlands naturbruksgymnasium Ösby är en av två kommunala gymnasieskolor i Sala. Det går ca 250 elever fördelat på byggprogrammet och naturbruksprogrammet. Det finns också en gymnasiesärskola med ca 30 elever. Skolan är belägen ca 7km utanför Sala. Skolan driver ett fullskaligt jordbruk med en djurbesättning på 140 kor och en mindre andel övriga djur inom jordbrukssektorn. Gården består av ca 240 hektar åkermark där det är både ekologisk och traditionell odling. Skolan har också ansvar att sköta och avverka Sala kommuns skogsinnehav på ca 6000 hektar. På gården finns det en mängd övriga djur inom branscherna djurpark och zoo med bland annat åsnor, getter, ormar, spindlar och fiskar.

Arbetsuppgifter
Som Instruktör på vårat skollantbruk behöver du kompetens och motivation att utföra alla förekommande arbetsuppgifter inom växtodling och maskinkörning men även reparation och underhåll på gården. Som handledare stöttar och leder du elever i det dagliga arbetet på gården.

Du kommer arbeta i ett team tillsammans med lärare och övriga instruktörer med utveckling och genomförande av inriktningen naturbruk men även tillsammans med skolans specialpedagoger för att tillgodose elevernas behov.

Andra säsongsbetonade sysslor tillkommer. En god grundfysik krävs för att orka med arbetsdagen. Skolans elever är så långt som det är möjligt delaktiga i alla arbeten på gården men ensamarbete förekommer också.

Kvalifikationer
Vi ser helst att du har gymnasieutbildning inom naturbruk inriktning Lantbruk och eller har praktisk erfarenhet av arbete med maskiner och modern teknik samt kunskap inom reparation och underhåll. Du ska ha ett genuint intresse för de gröna näringarna och känna ett stort engagemang i ungdomars utveckling. Det är positivt om du har viss insikt inom fler av naturbrukets områden.

Som person bör du ha lätt att arbeta och kommunicera med andra människor. Du bör vara flexibel och ha förståelse för individers olika behov. Det är av stor vikt att du kan planera och strukturera ditt ansvarsområde samt att du är en god förebild för omgivningen. Gott om tålamod är ett krav. Körkort minst behörighet B är också ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Visstidsanställning 100% läsåret 21-22
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning

Krav på registerutdrag vid erbjudande av anställning. Detta enligt lagen om registerkontroll inom skol-, fritids och förskoleverksamhet. Rikspolisstyrelsens belastningsregister, RPS 442.5 (14-01-14)

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-10-15. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vänligen bifoga CV och personlig brev. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Anställningsprocessen sker löpande och tjänsten kan därmed vara tillsatt innan ansökningstiden gått ut.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Driftledare, Cecilia Jareholm, 0224-748801 alt [email protected] eller
Rektor, Börje Andersson, 0224-748043 alt [email protected]   

Facklig kontakt:
Kommunal 0224 – 74 70 91

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre