Lediga jobb som Processtekniker, vattenrening i Sala

Se lediga jobb som Processtekniker, vattenrening i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Biträdande enhetschef till Samhällstekniska enheten

Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Samhällstekniska enheten är en del av Tekniska kontoret, som tillhör Kommunstyrelsens förvaltning. Tekniska kontoret har totalt ca 170 medarbetare varav cirka... Visa mer
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Samhällstekniska enheten är en del av Tekniska kontoret, som tillhör Kommunstyrelsens förvaltning. Tekniska kontoret har totalt ca 170 medarbetare varav cirka 25 är placerade på Samhällstekniska enheten. Enheten ansvarar för kommunens VA-verksamhet, trafikfrågor och samhällsfinansierade transporter, samt utredningar och projektering av VA, gata, parker och grönytor. Det unika vattensystemet för Sala silvergruva är också enhetens ansvar. Vi söker nu en engagerad och drivande biträdande enhetschef med inriktning mot process.

Arbetsuppgifter
Som biträdande enhetschef är du med och planerar och utvecklar våra vatten- och reningsverk, pumpstationer och övriga VA-anläggningar. Fokus i uppdraget är driftuppföljning, uppföljning av utsläppsvärden, ta fram rutiner, instruktioner, genomförandeplaner och skyddsronder.

I samarbete med personal arbetar du med kontinuerlig planering, utveckling, utredning, genomförande och uppföljning av driften av vattenverk, avloppsreningsverk och pumpstationer. Detta innefattar från bl.a. driftlaboratoriearbete och analys, tolkning av trendkurvor samt att bevaka ny teknik. Du arbetar som ett verksamhetsstöd, då tjänsten handgripligen innebär att vara ”spindeln i nätet” för att se samband mellan kommande lagförändringar och tekniknyheter och med stöd av medarbetare i organisationen arbeta för väl fungerande VA-processer som gör att vi uppfyller miljö- och verksamhetskrav idag men även i framtiden.

Du kommer även att agera projektledare för drift- som för investeringsprojekt, där kontakter med entreprenörer, likväl som med konsulter, blir en del av vardagen. Även kontakt med myndigheter och politiker ingår i tjänsten. Du kommer också att arbeta med upphandling, framtagandet av förfrågningsunderlag och utreda genomförbarhet i tidiga skeden. Vissa arbetsledande uppgifter ingår vid ordinarie enhetschefs eller arbetsledares frånvaro och du är också behjälplig i det kontinuerliga arbetsmiljöarbetet.

Kvalifikationer
Du har gedigen kunskap inom vattenrening och processteknik som du förvärvat genom högskoleutbildning och/eller arbetslivserfarenhet. Det är önskvärt att du har processerfarenhet av kommunala processanläggningar, särskilt VA-anläggningar. Har du erfarenheten av laboratoriearbete ser vi det som meriterande. Du har mycket goda datorkunskaper i allmänhet och mycket god vana att jobba med Excel, driftövervakning och att tolka analysresultat. Vi ser positivt på tidigare erfarenhet av ledarskap.

Vi söker dig som är positiv och lösningsorienterad. Du är orädd för att prova nya saker och har förmåga att se konsekvenser av idéer och handlingar, liksom förmåga att växla mellan helhet och detaljer. Du är mycket ansvarstagande och har kvalitetstänk som naturlig del i ditt sätt att arbeta.

För att lyckas i rollen behöver du ha en mycket god administrativ, likväl som en handlingskraftig praktisk förmåga. Du är resultatinriktad utan att göra avkall på noggrannheten och vi tror att du uppskattar struktur och ordning. Du har även mycket lätt för att samarbeta och att vara kontaktyta gentemot externa intressenter. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Du behöver ha B-körkort eftersom du i tjänsten behöver kunna ta dig till olika platser i kommunen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Gillar du att jobba skarpt i samarbete men också driva framtida utveckling av VA-verksamhet och på så sätt vara en mycket viktig kugge i hållbara VA-processer, då kommer du att trivas som biträdande enhetschef hos oss!

Anställningsvillkor
Heltid tillsvidare
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning
Provanställning kan komma att tillämpas

Tjänsten är säkerhetsklassad och slutkandidaten kommer därför att bli föremål för en säkerhetsprövning.

Ansökan
Ansök senast 2020-04-11. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef, Mikael Viktorsson, tfn. 0224-74 79 60, [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Sveriges ingenjörer, Michael Nilsson, tfn. 0224-74 75 73
Vision, Malin Bäcklund Baard, tfn. 0224-74 73 29Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Drifttekniker VA

Vackra Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och bra pendlingsavstånd från Uppsala, Enköping, Västerås och Eskilstuna. Samhällstekniska enheten ansvarar för förvaltning av kommunal infrastruktur. Cirka 70 procent av invånarna är anslutna till det kommunala VA-nätet. Dricksva... Visa mer
Vackra Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och bra pendlingsavstånd från Uppsala, Enköping, Västerås och Eskilstuna.

Samhällstekniska enheten ansvarar för förvaltning av kommunal infrastruktur. Cirka 70 procent av invånarna är anslutna till det kommunala VA-nätet. Dricksvattenförsörjningen består av grundvatten från Badelundaåsen vilket förser kommunen från sex olika vattenverk. Vi har två allmänna reningsverk där den största delen renas i Sala. Vi har ett omfattande ledningsnät att förvalta. Till enheten söker vi nu en drifttekniker VA.

Arbetsuppgifter
Sala kommun växer och ambitionen är att befolkningen ska fortsätta att öka. En hållbar VA-försörjning är en avgörande del i detta. Vi förstärker nu vår verksamhet med en drifttekniker. Vi erbjuder ett varierande jobb med drift- och underhåll av våra VA-anläggningar, där utveckling samt optimering av de olika processerna ständigt pågår. Du ingår i ett team som ansvarar för drift av vattenverk, avloppsreningsverk och pumpstationer. I arbetet ingår allt från daglig drift, fastighetsskötsel, underhåll, optimering till att delta i olika projekt rörande verksamheten. Kontroller, provtagning och analyser ingår som del av tjänsten. Dina intressen och kompetens bidrar till hur arbetet kan utvecklas över tid. Beredskap ingår.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kunskaper inom drift- och underhållsteknik som förvärvats genom utbildning eller genom erfarenheter från liknande arbete. Datorvana är ett krav. Meriterande är erfarenhet från VA-branschen och kunskaper inom el- och automation eller mekaniskt underhåll.

Personliga egenskaper som värderas är att vara ansvarstagande, utåtriktad och självgående problemlösare med en god samarbetsförmåga.

Då svenska är vårt arbetsspråk är det angeläget att du behärskar språket flytande i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan bli aktuellt.

Tjänsten är säkerhetsklassad klass 3, varför godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskydds­lagen (2018:585) är en förutsättning för anställning.

Ansökan
Ansök senast 2021-02-07.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Bitr. enhetschef, Mikael Viktorsson, 0224-74 79 60, [email protected]se

Fackliga kontakter:
Johan Larsson, vision, 0224-747967

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Drifttekniker VA

Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Samhällstekniska enheten ansvarar för förvaltning av kommunal infrastruktur. Cirka 70 procent av invånarna är anslutna till det kommunala VA-nätet. Dricksvatt... Visa mer
Sala kommun har 2 000 medarbetare som varje dag levererar samhällstjänster till 22 800 kommuninvånare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är den naturliga utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Samhällstekniska enheten ansvarar för förvaltning av kommunal infrastruktur. Cirka 70 procent av invånarna är anslutna till det kommunala VA-nätet. Dricksvattenförsörjningen består av grundvatten från Badelundaåsen vilket förser kommunen från sex olika vattenverk. Vi har två allmänna reningsverk där den största delen renas i Sala. Vi har ett omfattande ledningsnät att förvalta. Till enheten söker vi nu en drifttekniker VA.

Arbetsuppgifter
Sala kommun växer och ambitionen är att befolkningen ska fortsätta att öka. En hållbar VA-försörjning är en avgörande del i detta. Vi förstärker nu vår verksamhet med en drifttekniker. Vi erbjuder ett varierande jobb med drift- och underhåll av våra VA-anläggningar, där utveckling samt optimering av de olika processerna ständigt pågår. Du ingår i ett team som ansvarar för drift av vattenverk, avloppsreningsverk och pumpstationer. I arbetet ingår allt från daglig drift, fastighetsskötsel, underhåll och optimering till att delta i olika projekt rörande verksamheten. Kontroller, provtagning och analyser ingår som del av tjänsten. Dina intressen och kompetens bidrar till hur arbetet kan utvecklas över tid. Beredskap kommer på sikt ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kunskaper inom drift- och underhållsteknik som förvärvats genom utbildning eller genom erfarenheter från liknande arbete. Datorvana är ett krav. Meriterande är erfarenhet från VA-branschen och kunskaper inom el- och automation eller mekaniskt underhåll.

Personliga egenskaper som värderas är att vara ansvarstagande, utåtriktad och självgående. Du är en problemlösare med god samarbetsförmåga. Då svenska är vårt arbetsspråk är det angeläget att du behärskar språket flytande i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan bli aktuellt.

Tjänsten är säkerhetsklassad klass 3, varför godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskydds­lagen (2018:585) är en förutsättning för anställning.

Ansökan
Ansök senast 2021-10-17.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Enhetschef, Mikael Viktorsson, 0224-74 79 60, [email protected]

Facklig kontakt:
Vision, Malin Bäcklund Baard, 0224-74 73 29, [email protected]

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre