Lediga jobb som Näringslivssekreterare/Näringslivsutvecklare i Sala

Se lediga jobb som Näringslivssekreterare/Näringslivsutvecklare i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Näringslivsutvecklare med fokus landsbygd och civilsamhälle

Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, besöksnäring och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, soc... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Huvudnäringar är jordbruk, besöksnäring och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Sala är också den mest företagstäta kommunen i länet och en femtedel av företagen finns inom de gröna näringarna. Ett stort antal organisationer och föreningar inom såväl näringsliv som civilsamhälle engagerar sig i utvecklingen av kommunen. Vi söker nu dig som vill arbeta med landsbygdsfrågor och civilsamhällefrågor i stort och utveckling av de gröna näringarna specifikt. 

Tjänsten är placerad hos näringslivsenheten som är ett mindre team under kommunledningskontoret med strategiskt utvecklingsansvar för områden och frågor som skapar goda förutsättningar för företag att starta, driva, utvecklas och etablera sig i Sala kommun. 

Arbetsuppgifter
Tjänsten som näringslivsutvecklare med fokus på landsbygd och civilsamhälle innebär ett väldigt varierat arbete. Du kommer att fungera som en stödfunktion för landsbygdens aktörer samtidigt som du får en central, strategisk och samordnande roll. Arbetet som är både på strategisk, taktisk och operativ nivå svarar mot kommunens vision och långsiktiga mål samt utgår från näringslivsenhetens mål och näringslivsprogram. Huvudfokus för rollen är bred samverkan och dialog med näringslivet, föreningslivet, offentlig sektor och även akademin.

Exempel på arbetsuppgifter:

Ditt arbete innebär att i bred samverkan såväl lokalt som regionalt identifiera kommunens position i regionen och vilka prioriterade utvecklingsområden Sala bör satsa på för att utveckla landsbygden och de gröna näringarna.

Salas landsbygd sjuder av liv och präglas av engagemang och starka viljor. Din uppgift blir att finnas tillgänglig för landsbygdens aktörer och deras frågor och där det är möjligt vara katalysatorn och ibland motorn för den utveckling som förväntas ske. Du är kommunens förlängda arm där du informerar och för dialog i frågor specifikt viktiga för den lokala landsbygdsutvecklingen. Ditt uppdrag kan också vara att stödja företag och föreningar i behov av externa utvecklingsmedel. Vilket innebär att du bevakar och informerar om vilka medel som finns tillgängliga och agerar bollplank i ansökningsförfarandet.

Som kommunens kontaktperson för den lokala överenskommelsen om samarbete mellan kommun och civilsamhälle (LÖK) arbetar du bland annat med att anordna dialogmöten och är ett stöd för civilsamhällets organisationer i angelägna frågor exempelvis tillgänglighet, lokaler, information och föreningsstöd.

I din strategiska roll analyserar du nuläge och förutsättningar, beskriver önskad långsiktig utveckling och föreslår prioriteringar för att nå dit. Du omvärldsbevakar och tar hjälp av dina kollegor framförallt i näringslivsteamet men också övriga delar av kommunens verksamheter. Dina slutsatser presenterar du för ledningsgrupper och politik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:


• Har god erfarenhet av projektutveckling och samordning
• Är van vid att samverka, föra dialog och skapa samsyn med olika aktörer
• Är van vid och gillar att nätverka, hålla presentationer och trivs med att stå på scen
• Har god pedagogisk och social förmåga så att du anpassar språk, presentation och agerande för olika typer av målgrupper
• Har god förmåga att formulera och skapa anpassade dokument och presentationer utifrån syfte och målgrupp
• Har god förmåga och uppskattar att jobba med flera olika områden parallellt
• Är van vid och uppskattar att jobba i team
• Har B-körkort (manuell) 
• Har förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar

Det är meriterande om du har:


• Har kunskaper om och erfarenhet av landsbygdsfrågor
• Kunskaper om och erfarenhet av de gröna näringarna
• Erfarenhet av och förståelse för civilsamhällets roll i samhällsbygget 
• Förståelse för eller erfarenhet från att driva företag

Som person är du nyfiken, initiativrik och har förmåga att arbeta självständigt. Du uppskattar samskapande, delar med dig av dina kunskaper och är lyhörd för att lära av andra. Du har god förmåga att inspirera andra till samverkan och utvecklingsarbete. Du har ett stort intresse för din egen och andras utveckling i allmänhet och av det lokala näringslivet i synnerhet. Du vill bidra till att få hela Sala att växa. Det är även viktigt att du har förmåga och möjlighet att arbeta med stor flexibilitet gällande arbetstider och arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare 100%
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning

Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-12-05.
Ansökan sker via www.sala.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Näringslivschef, Cissi Lööv, 0224-74 76 04

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, tfn. 0224-74 96 62Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre