Lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Sala

Se lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Biträdande verksamhetschef till Achima Care vårdcentral i Sala

Nu söker vi en biträdande verksamhetschef till Achima Care i Sala! Som biträdande verksamhetschef får du möjligheten att leda och fördela arbetet på en vårdcentral med 9 500 listade patienter! I din roll kommer du arbeta i nära samarbete med verksamhetenschefen i frågor kring ekonomi, medicinskt ansvar samt i personalfrågor. Du kommer ingå i vårdcentralens ledningsgrupp och du kommer leda den dagliga och långsiktiga utvecklingen på vårdcentralen. Rollen ... Visa mer
Nu söker vi en biträdande verksamhetschef till Achima Care i Sala!

Som biträdande verksamhetschef får du möjligheten att leda och fördela arbetet på en vårdcentral med 9 500 listade patienter! I din roll kommer du arbeta i nära samarbete med verksamhetenschefen i frågor kring ekonomi, medicinskt ansvar samt i personalfrågor.

Du kommer ingå i vårdcentralens ledningsgrupp och du kommer leda den dagliga och långsiktiga utvecklingen på vårdcentralen. Rollen innebär bland annat arbete med bemanning, planering, resursfördelning, säkerställa rutiner, utbildning samt verksamhetsutveckling i linje med att förbättra vårdsverige enligt The Achima Way och Achima-ansvaret. Du kommer verka som en sammanhållande länk i arbetsgruppen och ansvara för att medarbetarna utvecklas i linje med verksamhetens mål. Utöver din roll som biträdande verksamhetschef kommer du kombinera din roll med att arbeta kliniskt i verksamheten. Du kommer även att vara ytterst ansvarig för verksamheten vid verksamhetschefens frånvaro.

Är du den vi söker?

Du som söker tjänsten är driven och målmedveten i ditt arbete. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av personal- och resultatansvar samt har förmågan att genom respekt och trygghet leda arbetsgruppen i samma riktning. Vårdcentralen arbetar kontinuerligt med att verka för en förbättrad patientsäkerhet och att bidra till en generellt ökad kvalité i vården. Detta arbete ser vi att du är drivande i och att du alltid verkar för att säkerställa en god och säker vård med patienten i fokus.

Om tjänsten

- Tillsvidareanställning
- Tillträde enligt överenskommelse
- Arbetstid dagtid vardagar


Om Achima

Achimas uppdrag är att arbeta förebyggande med hälsa och erbjuda en lättillgänglig och trygg sjukvård. Det har vi haft förmånen att göra sedan år 2004. Vår målsättning är att med arbetsglädje och bra bemötande få vara vårdgivaren i patientens vardag. Achimas huvudkontor ligger i Karlskrona vars främsta uppgift är att stötta verksamhetscheferna i deras dagliga arbete.

Vill du veta mer om tjänsten? Varmt välkommen att kontakta verksamhetschef, Agnes Tejlerdal, på [email protected]

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Biträdande enhetschef avd 1, Sala

Har du som sjuksköterska funderat på att ta steget och utvecklas vidare i rollen som chef? Då är det här en möjlighet för dig! Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. Om arbetsplatsen Till år 2027 ska en ny vårdstruktur finnas på plats i en enad hälso- och sjukvård med patientens individuella behov i centrum. Det krävs ett omfattande omställningsarbete för att nära vård ska bli verklig... Visa mer
Har du som sjuksköterska funderat på att ta steget och utvecklas vidare i rollen som chef? Då är det här en möjlighet för dig! Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Om arbetsplatsen

Till år 2027 ska en ny vårdstruktur finnas på plats i en enad hälso- och sjukvård med patientens individuella behov i centrum.

Det krävs ett omfattande omställningsarbete för att nära vård ska bli verklighet. Fokus för 2021 ligger bland annat på närsjukvård och mobilitet. Utifrån detta planeras det för en ny närsjukvårdsavdelning i Västerås som vi kommer att samarbeta med samt att utveckla den mobila hemsjukvården i Sala.

Vi behöver nu en biträdande enhetschef som ska arbeta nära enhetschefen i ovan beskrivna utvecklingsarbete. 

Västmanlands sjukhus Sala bedriver närsjukvård genom att tillgodose invånarnas behov av basal internmedicinsk specialistvård, avancerad hemsjukvård, kvalificerade rehabiliteringsinsatser samt viss endoskopiverksamhet. Vi arbetar i tvärprofessionella team utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. 

På avdelning 1 bedriver vi multiprofessionell intensiv rehabilitering av stroke- och ortopedpatienter. Vi behandlar även medicinskt stabila patienter inom internmedicin/geriatrik exempelvis patienter med infektioner, hjärtsvikt och transfusioner/infusioner. Avdelningen har för närvarande 32 medarbetare varav 12 sjuksköterskor och 20 undersköterskor. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt.

På sjukhusområdet byggs ett nytt sjukhus där vi ska flytta in. Det nya sjukhuset beräknas stå klart under 2022.

 

Arbetsuppgifter

Som biträdande enhetschef på avdelning 1 i Sala har du ett nära samarbete med nuvarande enhetschef och ansvarar för verksamheten på avdelningen. I detta ingår personal- och arbetsmiljöansvar och delvis ekonomifrågor. Du bistår enhetschefen med daglig planering, bemanning, schemaläggning, korttidsfrånvaro och andra förekommande personalärenden. I din roll ingår du även i ledningsgruppen på kliniken. Del av din tjänst arbetar du kliniskt som sjuksköterska.

Du är en person som är intresserad av att arbeta med utvecklingsfrågor. I uppdraget kan du komma att bli involverad i utvecklingen av uppstarten av en liknande närsjukvårdsavdelning i Västerås.

Region Västmanland har ett brett utbud av interna utbildningar för chefer inom Regionen där du ges möjlighet att successivt bygga på din ledarskapskompetens.

Du får en gedigen introduktion och möjlighet att växa in i och känna trygghet i rollen som biträdande enhetschef.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har arbetat några år inom professionen, gärna inom sluten somatisk vård. Du är intresserad av ledarskap och vill prova på uppdraget som biträdande enhetschef för att kunna utvecklas vidare. Vi vill att du har goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift.

Om du har utbildning inom ledarskap eller arbetsmiljö är det meriterande. Det är meriterande också om du har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete, journalsystemet Cosmic och det personaladministrativa systemet Heroma.

Du är intresserad av utveckling och ledarskap. I rollen som ledare är det viktigt att du har förmåga att skapa tillit. Du är en person som har ett professionellt förhållningssätt, är tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram. Tjänsten innebär nära samarbete med enhetschefen och övriga medarbetare. Du behöver kunna lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, avslutar och når resultat i ditt arbete. När du hamnar i stressiga situationer behåller du lugnet och fokuserar på rätt saker. Förändringar ser du som nya möjligheter och du har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning i grundprofession, tidsbegränsat förordnande 2 år som biträdande enhetschef med möjlighet till förlängning.
Tillträde enligt överenskommelse


Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2021.
 


Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Visa mindre

Enhetschef till Hälso- och sjukvården

Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Vård och omsorgskontoret ansvarar för att ge stöd, service och omvårdnad åt personer i Sala kommun som av olika skäl inte själva klarar av sin vardagssituation, och ska medverka till att skapa förutsättningar för att människor ska kunna leva ett meningsfullt, hanterbart och begripligt l... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare.

Vård och omsorgskontoret ansvarar för att ge stöd, service och omvårdnad åt personer i Sala kommun som av olika skäl inte själva klarar av sin vardagssituation, och ska medverka till att skapa förutsättningar för att människor ska kunna leva ett meningsfullt, hanterbart och begripligt liv. En av kontorets fem verksamheter är Särskilt boende för äldre. I Sala kommun finns fem särskilda boenden för äldre, fyra i Sala tätort och ett i Västerfärnebo. På boendena arbetar såväl sjuksköterskor som undersköterskor och annan personal. Varje boende har sin egen enhetschef som ansvarar över verksamhet och icke-legitimerad personal, medan sjuksköterskorna på boendena istället tillhör Hälso- och sjukvården. Då vår nuvarande enhetschef för Hälso- och sjukvården på våra boenden går vidare i karriären inom Sala kommun söker vi nu en ny enhetschef vill vara med och utveckla framtidens hälso- och sjukvård!

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande uppdrag: att leda, utveckla och utvärdera arbetet inom din verksamhet. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar med tillhörande administrativa inslag. Du ansvarar för 30 sjuksköterskor, som du leder och coachar i deras yrkesroll, medan enhetschef på särskilt boende arbetsleder i vardagen. Du har därför ett nära samarbete med enhetschefer för särskilda boenden.

Du har också ett nära samarbete med den andra enhetschefen inom Hälso- och sjukvården, som ansvarar för sjuksköterskor och annan legitimerad personal inom rehab, LSS och hemsjukvården. Tillsammans arbetar ni för likvärdiget i kommunens olika verksamheter och samordnar era enheter, t.ex. kring jourpersonal. Du har också stöd från och ett nära samarbete med biträdande enhetschef.

Det finns gott om stöd från dina kollegor på området och du ingår i två ledningsgrupper. Den ena ledningsgruppen är inriktad mot Äldreomsorgen, där tolv enhetschefer samt verksamhetschef ingår. Den andra ledningsgruppen är för Hälso- och sjukvården, där två enhetschefer, verksamhetschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) framförallt arbetar med utvecklingsfrågor. Din närmsta chef är Verksamhetschefen.

En viktig uppgift för dig som enhetschef är att utveckla arbetssättet med värdeskapande och effektiva processer i syfte att uppnå ständiga förbättringar i verksamheten. Du kommer också att driva förändringsarbete, t.ex. mobila arbetssätt och andra projekt i digitaliseringens tecken som syftar till ökad kvalitet, effektivitet och brukarfokus. Vi samverkar lokalt i Sala med representanter från Region Västmanland. Det är ett välutvecklat samarbete där vi träffas regelbundet och diskuterar hälso- och sjukvårdsfrågor. Det här samarbetet kommer i och med omställningen till Nära Vård att utvecklas ytterligare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en för tjänsten lämplig högskoleutbildning samt har goda kunskaper kring verksamhetsområdet. Det är önskvärt att du sedan tidigare har arbetat i ledande befattning, eller har andra erfarenheter av att leda andra.

Som ledare är du trygg och modig. Du har ett coachande förhållningssätt och inger förtroende. Du har förmåga att tillvarata och utveckla den samlade kompetensen hos medarbetarna, stödjer och uppmuntrar till delaktighet och kreativitet. Du har även intresse av såväl kvalitetssäkring som digitalisering, samt en förmåga att driva ett kontinuerligt förändrings- och förbättringsarbete mot uppsatta mål.

Du kommer att ha kontakter med både medarbetare, kollegor, interna och externa parter, varför det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, men också att du är lyhörd och tydlig i din kommunikation, samt lätt att samarbeta med. Arbetet förutsätter att du använder Office och flertalet verksamhetssystem i din vardag, så det är viktigt att du känner dig bekväm med att använda datorn i det dagliga arbetet. Du kommer att behöva förflytta dig mellan olika platser i tjänsten, varför det är nödvändigt att du har B-körkort.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Heltid, tillsvidare
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 21 februari 2021.
Ansökan sker via www.sala.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Verksamhetschef Särskilt boende för äldre, Maria Ekelund-Dannert, tel. 0224-74 90 06

Fackliga kontaktpersoner:
Vårdförbundet, Maria Aldén, tel. 0224-74 91 32Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Enhetschef

Sala kommun i östra Västmanland, är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor drygt 22 800 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Vi söker... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland, är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor drygt 22 800 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Vi söker nu en vikarierande enhetschef inom funktionsnedsättningsområdet (FO). FO är ett av fem verksamhetsområden inom Vård och Omsorg i Sala kommun. FO arbetar i huvudsak som utförare av LSS-insatser.

Vill du arbeta i en spännande och utvecklande verksamhet? Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du får stor möjlighet att vara med och påverka FO:s del av Vård och omsorg i Sala kommun.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef inom FO, ingår du i en ledningsgrupp om 6 andra enhetschefer samt verksamhetschef. Du har ett övergripande ansvar för dina enheter inklusive personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ska tillsammans med övriga enhetschefer samt verksamhetschef bedriva utveckling för både dina enheter samt hela verksamhetsområdet. I uppdraget ingår att samverka med andra aktörer inom Vård och omsorg samt andra samverkanspartner såsom Regionen, Försäkringskassan, anhöriga/närstående etc. Brukarens perspektiv och kvalité på insatsen är viktiga beståndsdelar i detta samverkansarbete. En central del i ditt uppdrag är att hålla dig uppdaterad med aktuell kunskap, lagar och forskning inom området.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, alternativt tidigare erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av ledarskap samt mycket goda kunskaper inom LSS-lagstiftningen och dess målgrupp. Du är en erfaren och engagerad ledare med god förmåga att inspirera och motivera andra. Du har ett coachande förhållningssätt som skapar delaktighet och engagemang hos personer i din omgivning. Du tar ansvar för din uppgift och är van att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. Du har intresse av kvalitetsutveckling samt en förmåga att driva ett kontinuerligt förändrings- och förbättringsarbete mot uppsatta mål.

Med en hög grad av flexibilitet och samverkansförmåga tar du tillvara på den mindre kommunens fördelar med närhet till kollegor och korta beslutsvägar. Vi förutsätter att du är van att använda IT som stöd i ditt dagliga arbete och att du har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav eftersom resor förekommer i tjänsten. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Heltid 100%
Tidsbegränsad anställning, beräknas pågå 6-12 månader
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas
Arbetstid dagtid

Ansökan
Ansök senast 2020-02-23.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta tf Verksamhetschef, Laila Forsgren, tfn. 0224-74 90 08, e-post [email protected]
Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, tfn. 0224-74 96 62
Akademikerförbundet SSR, Maria Ahlgren, tfn. 0224-74 96 28

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Enhetschef Social psykiatri

Sala kommun i östra Västmanland, är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor drygt 22 800 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen. Vi söker... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland, är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor drygt 22 800 invånare varav ca 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och som ska präglas av livskraft i hela kommunen.

Vi söker nu enhetschef inom funktionsnedsättningsområdet (FO). Vill du arbeta i en spännande och utvecklande verksamhet? Vi erbjuder ett betydelsefullt och utvecklande arbete där du får stor möjlighet att vara med och påverka.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef inom FO, ingår du i en ledningsgrupp om 6 andra enhetschefer samt verksamhetschef. Du har ett övergripande ansvar för dina enheter inklusive personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ska tillsammans med övriga enhetschefer samt verksamhetschef bedriva utveckling för både dina enheter samt hela verksamhetsområdet. I uppdraget ingår att samverka med andra aktörer inom Vård och omsorg samt andra samverkanspartner såsom Regionen, Försäkringskassan, anhöriga/närstående etc. Brukarens perspektiv och kvalité på insatsen är viktiga beståndsdelar i detta samverkansarbete. En central del i ditt uppdrag är att hålla dig uppdaterad med aktuell kunskap, lagar och forskning inom området.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av ledarskap samt mycket goda kunskaper inom social psykiatri och dess målgrupp. Du är en erfaren och engagerad ledare med god förmåga att inspirera och motivera andra. Du har ett coachande förhållningssätt som skapar delaktighet och engagemang hos personer i din omgivning. Du tar ansvar för din uppgift och är van att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. Du har intresse av kvalitetsutveckling samt en förmåga att driva ett kontinuerligt förändrings- och förbättringsarbete mot uppsatta mål.

Med en hög grad av flexibilitet och samverkansförmåga tar du tillvara på det nära ledarskapet, närhet till kollegor och korta beslutsvägar. Vi förutsätter att du är van att använda IT som stöd i ditt dagliga arbete och att du har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav eftersom resor förekommer i tjänsten. 

Erfarenhet av LSS är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Heltid 100%
Tillsvidare anställning
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas
Arbetstid dagtid

Ansökan
Ansök senast 2020-10-04.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta tf Verksamhetschef, Anneli.L.Sundin, tfn. 0224-74 90 08, e-post [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Thomas Roberg, tfn. 0224-74 96 62
Akademikerförbundet SSR, Maria Ahlgren, tfn. 0224-74 96 28
Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Enhetschefer till ambulanssjukvården i Region Västmanland

Vill du vara med och utveckla ambulanssjukvården genom att operativt driva eller taktiskt styra och planera verksamheten? Vill du utvecklas som chef och tillsammans med dina medarbetare bidra till att utveckla ambulanssjukvården i Region Västmanland? Då är det här din chans att vara med på vår resa. Vi söker nu enhetschefer till ambulanssjukvården i Region Västmanland. Välkommen med din ansökan! Om arbetsplatsen Den prehospitala vården utgör en stor del ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla ambulanssjukvården genom att operativt driva eller taktiskt styra och planera verksamheten? Vill du utvecklas som chef och tillsammans med dina medarbetare bidra till att utveckla ambulanssjukvården i Region Västmanland? Då är det här din chans att vara med på vår resa. Vi söker nu enhetschefer till ambulanssjukvården i Region Västmanland. Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Den prehospitala vården utgör en stor del av sjukvården i Region Västmanland och innefattar dels ambulanssjukvård, dels ambulansdirigering.

Ambulanssjukvården är geografiskt placerad i Fagersta, Sala, Köping, Västerås och utgör en egen klinik inom området akutsjukvård. Verksamheten består av en regional verksamhetschef, lokala stationsansvariga enhetschefer samt medarbetare som arbetar operativt med ambulanssjukvård, utbildning och administration.

Sjukvårdens larmcentral ansvarar för ambulansdirigeringen, prioriterar 112-samtal och dirigerar länets ambulanser. Ambulansdirigeringen bedrivs i en gemensam nämnd tillsammans med Region Uppsala och Region Sörmland.

Hos oss erbjuds en spännande arbetsplats, med stort humankapital, kollegor med hög kompetens och en arbetsmiljö som främjar organisatoriskt lärande och egen kompetensutveckling.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef inom ambulanssjukvården har du personal, ekonomi och verksamhetsansvar. Du ansvarar för att planera, genomföra, följa upp och leda verksamheten samt driva utveckling och förbättringsarbeten utifrån givna uppdrag och uppsatta mål. Du har i din roll sedvanliga arbetsuppgifter så som ansvar för arbetsmiljö, medarbetar- och lönesamtal. Du sitter i ambulanssjukvårdens ledning och deltar i lokal samverkan med fackliga organisationer. Du har ett nära samarbete med övriga chefer, medicinsk ledning, administrativ personal och samordningsfunktioner inom verksamheten.

I rollen som enhetschef väljer du inriktning inom området taktisk planering eller operativ drift, där du genom ditt val kommer att arbeta med specialiserade arbetsuppgifter.


• Enhetschef taktisk planering utgår från ett administrativt perspektiv och förväntas arbeta med en förbättrad ekonomisk styrning och ledning, en ökad grad av förståelse för enhetens och teamens arbeten genom uppföljning och analys samt ett aktivt långsiktigt planerings- och utvecklingsarbete för att nå verksamhetens övergripande och lokala mål.
• Enhetschef operativ drift utgår från ett operativt perspektiv och förväntas med medarbetarnas delaktighet, styra och leda den dagliga verksamheten genom ett verksamhetsnära arbete med bemanning, fordon, material, utrustning, lokaler samt vård- och utvecklingsaktiviteter.

Båda chefsrollerna är direkt underställda verksamhetschef för ambulanssjukvården Region Västmanland.

 

Kvalifikationer

Gemensamt för båda inriktningarna är krav på att du ska ha erfarenhet av och kunskap om ambulanssjukvård. Det är meriterande om du har arbetsmiljö- och/eller ledarskapsutbildning samt kunsakp om systematiskt arbetsmiljöarbete och erfarenhet av att leda förbättringsarbete. Kunskap inom ekonomi och budgetarbete samt stabsarbete och krisberedskap är också önskvärda kunskaper oavsett inriktning.

1.Till tjänsten som enhetschef med inriktning taktisk planering ska du ha en akademisk examen som arbetsgivaren finner relevant för uppgiften samt ha kunskap om ekonomi, budgetarbete och erfarenhet av ledarskap med ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning.

2.Till tjänsten som enhetschef med inriktning operativ drift ska du minst ha gymnasial vårdutbildning med kompetens och erfarenhet som undersköterska, ambulanssjukvårdare, eller ambulanssjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av schemaplanering och bemanning samt kunskap om ekonomi och budgetarbete.

Vi söker efter dig som är intresserad av ledarskap, tar ansvar och drivs av att samarbeta med andra för att tillsammans nå uppsatta mål. För dig är det viktigt att utveckla team som utmärks av öppenhet, tillit och respekt för varandra. Du är en person som har ett professionellt förhållningssätt, kommunicerar på ett konstruktivt sätt och vågar agera och fatta övervägda beslut. I din roll som ledare har du ett långsiktigt perspektiv, driver processer och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete.

 

Anställningsvillkor

Heltid, dagtid måndag till fredag, viss helgtjänstgöring förekommer
4 års förordnande. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Du anger i din ansökan vilken inriktning, Operativ drift eller Taktisk planering samt vilken ort, Västerås, Köping eller Sala/Fagersta du är intresserad av.

Välkommen med din ansökan senast den 3 januari 2021

 


Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Visa mindre

Enhetschef för administrationen vid Rättspsykiatri Västmanland

Är det viktigt för dig med ett bra teamarbete och en god arbetsmiljö? Vill du få bra utvecklingsmöjligheter, varierande arbetsuppgifter och vara med i kommande förändringsarbete? Då är du den enhetschef vi söker! Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. Arbetsuppgifter Som enhetschef har du första linjens chefsuppdrag, där du ansvarar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö.... Visa mer
Är det viktigt för dig med ett bra teamarbete och en god arbetsmiljö? Vill du få bra utvecklingsmöjligheter, varierande arbetsuppgifter och vara med i kommande förändringsarbete? Då är du den enhetschef vi söker!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du första linjens chefsuppdrag, där du ansvarar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Tillsammans med dina medarbetare arbetar du med att behålla och utveckla kvaliteten inom olika delar i verksamheten samt skapar förutsättningar för en god och hållbar arbetsmiljö. 

Din medarbetargrupp består av olika professioner med blandade uppdrag. Behandlande, administrativa, aktiverande och lokalvårdande uppdrag finns representerade. Cirka 20-tal medarbetare innefattas i chefsuppdraget.

 Du kommer att ingå i en chefsgrupp med 6 enhetschefer, som leds av verksamhetschef.


Om arbetsplatsen

Rättspsykiatri Västmanland finns sedan årsskiftet organisatoriskt inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen under område Nära vård.

Den rättspsykiatriska vården i Västmanland har sin verksamhet förlagd till Sala, där den sedan mars 2011 befinner sig i nybyggda och ändamålsenliga lokaler. Rättspsykiatri Västmanland är en högspecialiserad verksamhet.

Verksamheten omfattar i-dagsläget ca 150 medarbetare. Kliniken omfattar för närvarande fyra slutenvårdsavdelningar, öppenvård, aktivitetscenter, administration samt en enhet som bedrivs i trepartssamverkan förlagd i Västerås.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad med examen som bedöms lämpligt för uppdraget. Meriterande är om du har en juridisk bakgrund med lämplig inriktning. Det är även till fördel om du har tidigare erfarenhet från en ledande roll där ekonomi, arbetsmiljö och personalledning ingår. Vi ser gärna att du kan bidra med en erfarenhet från chef/ledaruppdrag från region, kommun eller annan verksamhets som bedöms likvärdig.

Som person trivs du att arbeta i team, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer och förväntas vara öppen, samarbetsorienterad, utvecklingsinriktad och prestigelös. Du behärskar kommunikation väl både muntligt och skriftligt. Du har förmåga att anpassa dig efter situation och individ och värdesätter människors olikheter. Du har ett intresse att ta del av forskning och nya arbetssätt.


Anställningsvillkor

- Tillsvidareanställning i grundprofession med chef förordnande.

- Heltid, dagtid.

- Individuell lönesättning tillämpas.

- Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 18 februari 2020!

 


Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Visa mindre

Biträdande enhetschef till Rehabteamet i Sala kommun

Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare. Kommunen är till ytan länets största och har flera mindre tätorter samt Sala stad med cirka 12 600 invånare. Sala omges av en levande och aktiv landsbygd och har ett centralt geografiskt läge med goda kommunikationer. Det tar drygt en timme till Stockholm, knappt en timme till Uppsala samt en halvtimme till Västerås. Huvudnäring är lantbruk, handel, turism och småindustri. Sala kommun är ortens stö... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare. Kommunen är till ytan länets största och har flera mindre tätorter samt Sala stad med cirka 12 600 invånare. Sala omges av en levande och aktiv landsbygd och har ett centralt geografiskt läge med goda kommunikationer. Det tar drygt en timme till Stockholm, knappt en timme till Uppsala samt en halvtimme till Västerås. Huvudnäring är lantbruk, handel, turism och småindustri. Sala kommun är ortens största arbetsgivare med cirka 2 200 medarbetare. En långsiktig ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling är utgångspunkten för alla våra verksamheter i en kommun som växer och präglas av livskraft.

Vi behöver förstärka vår rehaborganisation med en biträdande enhetschef att fungera som stöd till enhetschef, arbeta med kvalitet och utveckling samt samordning och ledning av resurser. 

OM TJÄNSTEN
Som biträdande enhetschef för Rehabteamet ansvarar du för planering, ledning, samordning, utveckling och uppföljning av verksamheten tillsammans med och på uppdrag av enhetschef. Du har uppdrag att vara bollplank och ge stöd och stöttning i det dagliga arbetet till arbetsgruppen, fördela resurser och planera för arbetsgruppens uppdrag. 
I dina arbetsuppgifter ingår att säkerställa att arbetsmetoder och rutiner är kända och efterlevs. Du arbetar långsiktigt och systematiskt för att skapa god kvalitet i verksamheten. Du ger stöd till enhetschef i planering och administration och arbetar nära enhetschef i de flesta frågor.

Rollen som biträdande enhetschef förutsätter att du gillar att arbeta med flera olika frågor med många olika samverkanspartners. Ett starkt engagemang för och kunskap om rehabilitering är ett måste och du behöver ha mycket god förmåga att föra dialog internt och externt, samverka, planera och driva utvecklingsfrågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller arbetsterapeut med ett genuint intresse för och helst erfarenhet av ledarskap. För att kunna axla rollen som biträdande enhetschef har du tidigare erfarenhet att ha arbetat kliniskt inom kommunal äldreomsorgen. Ledarskapserfarenhet och/eller utbildning är meriterande och även erfarenhet av att genomföra förändrings- och utvecklingsarbete.
Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av att arbeta i systemen Besched, Visma, Cosmic Link, Appva, E-sumit och Procapita.

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid
Provanställning kan komma att tillämpas
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas

ANSÖKAN
Ansök senast 13 december 2019. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb.
Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

UPPLYSNINGAR
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Biträdande Verksamhetschef Malin Johansson email: [email protected] tfn. 0224-74 90 38
Fackliga kontakter:
Fysioterapeuterna, Wiveca Englund: 0224-74 93 59
FSA, Arbetsterapeuterna, Sabina Nilsson: 0224-74 93 42

Välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Enhetschef BUP Sala

Har du ett intresse och engagemang för psykisk hälsa hos barn och ungdomar? Barn- och ungdomspsykiatri Västmanland söker nu en enhetschef som vill leda vårt fantastiska team i Sala och bidra i vår utveckling. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.   Arbetsuppgifter Som Enhetschef på mottagningen i Sala kommer du att ha verksamhets-, ekonomi och personalansvar. Tillsammans med meda... Visa mer
Har du ett intresse och engagemang för psykisk hälsa hos barn och ungdomar? Barn- och ungdomspsykiatri Västmanland söker nu en enhetschef som vill leda vårt fantastiska team i Sala och bidra i vår utveckling.


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


 

Arbetsuppgifter

Som Enhetschef på mottagningen i Sala kommer du att ha verksamhets-, ekonomi och personalansvar. Tillsammans med medarbetarna arbetar du för att behålla och utveckla en kvalitativ vård med barnet i fokus. Vi utvecklar kontinuerligt nya metoder och arbetssätt för att kunna erbjuda vård utan väntetid och anpassa vårdinsatserna utifrån barnens behov. Vi värderar vår samverkan med skolor, socialtjänst och vårdgrannar högt. Du kommer till en verksamhet som arbetar i tvärprofessionellt team. Medarbetargruppen kännetecknas av att kontinuerligt utveckla teamarbetet och de har en hög ambition att sätta barnets bästa i fokus.

Du kommer vara delaktig i Barn- och ungdomspsykiatrins (BUPs) ledningsgrupp vilket innebär att medverka i att kontinuerligt definiera och utveckla BUP´s övergripande uppdrag, samt förbättra och säkra klinikens förutsättningar för en god vård med hög kvalitet. Vi har en stabil läkarkår i Sala och tillsammans med läkarschefen bidrar ni till ett bra samarbete med ansvarig läkare. Du företräder BUP mottagningen i olika sammanhang både internt och externt och vi hoppas att du aktivt kommer medverka i att utveckla samverkan mellan barn-och ungdomspsykiatri, kommunernas skolverksamheter och socialtjänst. Arbetet som enhetschef innebär också att du är involverad i det kliniska arbetet där du stöttar dina medarbetare i patientärenden.


Om arbetsplatsen

Barn – och ungdomspsykiatri Västmanland är länsövergripande med mottagningar på flera orter, specialistenheter, slutenvårdsplatser och akutmottagning. Vårt mål är att erbjuda vård anpassat efter varje barns specifika behov. Vi arbetar utifrån evidens och beprövad erfarenhet och präglas av ett hälsofrämjande synsätt. Som Enhetschef hos oss på BUP i Västmanland välkomnas du till en verksamhet som befinner sig på en påbörjad utvecklingsresa. Vi utvecklar arbetssätt och arbetar för att öka tillgängligheten för våra patienter. Vi vet att det är utmaning i att möta den efterfrågan och de förväntningar som finns för barn- och ungdomspsykiatrin i hela Sverige, men tror starkt på att det går om vi gör arbetet tillsammans. 

Genom att använda ny teknik för att kunna erbjuda vård på ett mer anpassat och flexibelt sätt är något vi gärna vill utveckla. Det är också viktigt för oss att ha koppling till forskningen för att främja ökad kvalitet och utvecklingsmöjligheter. Därför satsar vi på att ha ett bra samarbete med Centrum för klinisk forskning som bedriver patientnära forskning och erbjuder forskningsutbildning.

I Sala tar vi emot barn och ungdomar i åldern 0-18 år i sitt upptagningsområde. Hit kommer de som har en allvarlig psykisk ohälsa med omfattande funktionsnedsättning som inte kan behandlas i förstalinjenivå. På enheten arbetar 7 medarbetare fördelat på psykologer, läkare, socionomer, sjuksköterskor, medicinsk sekreterare och arbetsterapeuter. Det är en kunnig och yrkesskicklig grupp med klinisk kompetens.

 

Vi erbjuder dig


• Stimulerande och spännande uppdrag.
• En gedigen introduktion under ditt första chefsår, där du har din egen mentor.
• God arbetsmiljö med delaktighet och inflytande.


Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning lämplig för verksamhetsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet från chefs- och/eller ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling/förbättringsarbete samt kliniskt arbete inom inom barn- och ungdomspsykiatrin. Du behöver ha förståelse för vad det betyder att en verksamhet är kunskapsstyrd. Det underlättar om du har förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar. Det är en fördel om du har kunskap om barn och ungdomars behov inom psykisk ohälsa och de lagstiftningar som styr denna verksamhet.

Vi söker dig som 


• skapar engagemang, delaktighet och underhåller relationer
• ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser
• relaterar till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt 
• snabbt ser du hur du ska analysera och sedan agera
• vet hur du ska organisera och planera
• gillar att ta initiativ, starta aktiviteter och uppnå resultat
• är stabil och har god självinsikt
• uttrycker dig pedagogiskt

Om du är en person som är intresserad av den verksamhet som BUP driver, så kommer du trivas hos oss.


Anställningsvillkor

Tillsvidare i grundprofession med tidsbegränsat chefsförordnande  

50% som Enhetschef och 50% kliniskt arbete

Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2019

Titta gärna på vår informationsfilm:
https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s?

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö.

 

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Visa mindre

Enhetschef Hälso - och sjukvård

Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 600 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt o... Visa mer
Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 600 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 12 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta.

Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

 

En av Hälso- och sjukvårdscheferna går vidare till nya uppdrag och vi behöver ersätta honom.

 

Vill du vara med och utveckla den personcentrerade, nära vården?

Vill du vara med och utveckla teamarbetet runt våra patienter, boende och mottagare av hemtjänst?

Vill du vara med och prova nya smarta och digitala arbetssätt för den framtida vården?

Vill du vara med och utveckla samverkan med Regionens verksamheter i Sala?

Vill du vara en närvarande chef till engagerade personalgrupper?

Då kanske det är dig vi söker!

Du kommer att bli närmaste chef för Legitimerad personal.

Ditt uppdrag blir att ansvara för ledning, planering och utveckling av verksamheten samt att styra verksamheten kostnadseffektivt för god kvalitet. Arbetet sker i nära samverkan med ytterligare en enhetschef inom Hälso- och sjukvården.

Två samordnare finns i dag i verksamheterna.

I tjänsten ingår budget, personal- och arbetsmiljöansvar.

Du ingår i områdets ledningsgrupp och din närmaste chef är verksamhetschef.Kvalifikationer
 

Vi söker dig som är en stabil och tydlig ledare. Du inger förtroende, är lätt att samarbeta med och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett stort intresse av förbättringsarbete och utveckling.

Du har en för tjänsten adekvat högskoleutbildning och gedigna kunskaper kring verksamhetsområdet. Erfarenhet av att arbeta som chef är meriterande.

 Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Heltid 40/40 tillsvidare. Provanställning om 6 mån kan komma att tillämpas.

Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning.

Ansökan
Ansök senast [190707]. Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Vi kommer att arbeta kontinuerligt med rekryteringen och räknar med att kunna börja intervjua lämpliga kandidater innan ansökningstiden gått ut.


Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten kontakta

Verksamhetschef Maria Ekelund-Dannert, tel 0224- 749006

Företrädare Vårdförbundet

Ulrika Edlund, tel 0224- 749143

Företrädare Fysioterapeuterna

Wiveca Englund, tel 0224- 749359

Företrädare Sveriges Arbetsterapeuter

Sabina Nilsson, tel 0224-749342

 


Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre