Lediga jobb som Byggnadsingenjör i Sala

Se lediga jobb som Byggnadsingenjör i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Vik. Bygglovarkitekt samt vik. Bygglovhandläggare/Byggnadsinspektör

Ansök    Jul 13    Sala kommun    Byggnadsingenjör
Sala och Heby kommuner i Västmanland och Uppland har tillsammans c:a 35 000 invånare. Byggenheten har 11 handläggare som ansvarar för myndighetsutövning inom byggområdet samt för bostadsanpassningsbidrag. Anställningen är förlagd i Sala kommun. Byggenheten behöver nu anställa en Bygglovarkitekt samt en bygglovhandläggare/byggnadsinspektör under perioden 2020-09-01 till 2021-06-30, möjlighet till fortsatt anställning kan ske. Arbetsuppgifter Tjänsten som b... Visa mer
Sala och Heby kommuner i Västmanland och Uppland har tillsammans c:a 35 000 invånare. Byggenheten har 11 handläggare som ansvarar för myndighetsutövning inom byggområdet samt för bostadsanpassningsbidrag. Anställningen är förlagd i Sala kommun. Byggenheten behöver nu anställa en Bygglovarkitekt samt en bygglovhandläggare/byggnadsinspektör under perioden 2020-09-01 till 2021-06-30, möjlighet till fortsatt anställning kan ske.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som bygglovarkitekt innebär att man i huvudsakligen handlägger förhandsbesked och ärenden med större behov av bedömningar gällande arkitektur och kulturmiljö. Tjänsten som bygglovhandläggare/byggnadsinspektör innebär handläggning av bygglovansökningar och anmälningsärenden. I tjänsten förekommer även vissa tillsynsuppgifter i enlighet med reglerna i plan- och bygglagen samt information och rådgivning till allmänheten. Handläggningen av ärenden sker utan uppdelning från inkommen ansökan till slutbesked. En stor del av arbetet består i att tillämpa gällande lagstiftning. En enkel, effektiv och medborgarvänlig ärendehantering eftersträvas och förutsätter ett bra samarbete, inom arbetsgruppen och med andra verksamheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad bebyggelseantikvarie, bygglovhandläggare, byggnadsingenjör, eller har annan utbildning som av oss bedöms som likvärdig. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande. Du måste ha god samarbetsförmåga, men även kunna arbeta självständigt. Du har en utåtriktad läggning och är serviceinriktad. Du tycker om att arbeta på ett konsultativt sätt och anser att dialog är ett redskap för att nå goda lösningar. Du är strukturerad och flexibel, kan växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov. Du har god kommunikationsförmåga och behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort krävs.

Anställningsvillkor
Vikariat 2020-09-01 till 2021-06-30, möjlighet till fortsatt anställning kan ske.
Senare tillträde kan ske om så önskas.
Individuell lönesättning tillämpas.
Flextid.

Ansökan 
Ansök senast den 9 augusti 2020.
Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Gabriel Lidström, tf. enhetschef byggenheten, [email protected]

Fackliga kontaktpersoner
Sveriges ingenjörer, Josefine Hagström , [email protected]

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bygglovshandläggare/Byggnadsinspektör

Ansök    Nov 2    Sala kommun    Byggnadsingenjör
Sala och Heby kommuner i Västmanland och Uppland har tillsammans c:a 37 000 invånare. Byggenheten har 14 medarbetare som ansvarar för myndighetsutövning inom byggområdet samt för bostadsanpassningsbidrag. Anställningen är förlagd i Sala kommun. Byggenheten behöver nu anställa två handläggare. Arbetsuppgifter Tjänsten som bygglovhandläggare/byggnadsinspektör innebär handläggning av bygglovansökningar och anmälningsärenden men även tillsynsuppgifter i enli... Visa mer
Sala och Heby kommuner i Västmanland och Uppland har tillsammans c:a 37 000 invånare. Byggenheten har 14 medarbetare som ansvarar för myndighetsutövning inom byggområdet samt för bostadsanpassningsbidrag. Anställningen är förlagd i Sala kommun. Byggenheten behöver nu anställa två handläggare.


Arbetsuppgifter
Tjänsten som bygglovhandläggare/byggnadsinspektör innebär handläggning av bygglovansökningar och anmälningsärenden men även tillsynsuppgifter i enlighet med reglerna i plan- och bygglagstiftningen. Tjänsten innefattar även information och rådgivning till allmänheten. Handläggningen av ärenden sker oftast utan uppdelning från inkommen ansökan till slutbesked. En stor del av arbetet består i att tillämpa gällande lagstiftning. En enkel, effektiv och medborgarvänlig ärendehantering eftersträvas och förutsätter ett bra samarbete, inom arbetsgruppen och med andra verksamheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad bygglovshandläggare, byggnadsingenjör, bebyggelseantikvarie, arkitekt, jurist inom fastighetsrätt eller har annan utbildning eller erfarenhet som av oss bedöms som likvärdig. Kompetens från liknande arbetsuppgifter är meriterande. Du måste ha god samarbetsförmåga, men även kunna arbeta självständigt. Du har en utåtriktad läggning och är serviceorienterad. Du tycker om att arbeta på ett konsultativt sätt och anser att dialog är ett redskap för att nå goda lösningar. Du är strukturerad men flexibel, kan växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov. Du har god kommunikationsförmåga och behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och tjänsten kan komma att anpassas efter kompetens. B-körkort och vana att köra bil krävs.

Anställningsvillkor
Heltid
Tillsvidareanställning
Individuell lönesättning tillämpas

Flextidsavtal finns

Ansökan 
Ansök senast den 21 november 2021. Intervjuer kommer att ske fortlöpande. 
Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Gabriel Lidström, enhetschef byggenheten, [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Sveriges ingenjörer, Josefine Hagström, [email protected]
Vision, Annelie Wennberg, [email protected]
Sveriges arkitekter, Patrik Fredlund, [email protected]

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Byggprojektledare till Sala kommun

Ansök    Okt 19    Sala kommun    Byggnadsingenjör
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare. Tjänsten som byggprojektledare är placerad på Tekniska kontorets Fastighetsenhet, som har uppdraget att tillgodose kommunens verksamheter med ändamålsenliga lokaler. Enheten förvaltar kommunägda fastigheter, hyr in lägenheter och lokaler samt bygger om och bygger nytt för att tillgodose... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare.

Tjänsten som byggprojektledare är placerad på Tekniska kontorets Fastighetsenhet, som har uppdraget att tillgodose kommunens verksamheter med ändamålsenliga lokaler. Enheten förvaltar kommunägda fastigheter, hyr in lägenheter och lokaler samt bygger om och bygger nytt för att tillgodose verksamheternas behov. Vi är i dag 30 medarbetare och behöver nu förstärka vår enhet med ytterligare en byggprojektledare. Som byggprojektledare kommer du att arbeta med projektledning av ny-, om-, och tillbyggnadsprojekt i hela kommunen.

Arbetsuppgifter


Som byggprojektledare kommer du att vara fullt involverad i de projekt du tilldelas från det att projektet startas upp tills det är besiktat, färdigställt och överlämnat till Fastighetsenhetens driftavdelning. Det innefattar bland annat att vara delaktig i framtagande av förfrågningsunderlag och att ansvara för att planera, organisera och samordna alla de olika aktörer, arbetsuppgifter och roller som rör projektet under dess samtliga faser.

Som byggprojektledare har du mycket externa och interna kontakter som samordnas och förmedlas till projektorganisationen. Du tar kontakt och samarbetar med myndigheter, ansvarar för att satt projektbudget hålls och redovisar och rapporterar uppåt i organisationen. Genom att vara utåtriktad och engagerad, skapar du relationer som leder till konstruktivt teamarbete och relationer som bygger på tillit och på affärsmässighet. Du skapar delaktighet och samsyn kring projektets gemensamma mål och har projektets bästa i fokus.

Du är den som driver och planerar projektets olika mötesforum, skriver protokoll, projektplan, projektrapporter, presentationer och håller föredragningar för vår politiska nämnd. Du behöver därför ha mycket goda kunskaper i svenska språket och kunna uttrycka dig väl, både i tal och i skrift.

Kvalifikationer


Vi vill att du har en ingenjörsutbildning motsvarande gymnasienivå, har några års erfarenhet inom bygg- och/eller fastighetsbranschen samt besitter en administrativ förmåga. Vi ser det som meriterande att du har en godkänd utbildning gällande Bas-P/Bas-U. Utbildningen ska ha genomförts under de senaste 5 åren och du har erfarenhet av att arbeta med dessa frågor. Då utvecklingen inom byggbranschen mer och mer går mot en digitalisering och användning av både digitala lösningar och plattformar, ses det som meriterande om du har erfarenhet, god förståelse för och kunskap inom data/IT/digitalisering. Då våra byggnader är spridda över hela kommunen behöver du ha B-körkort.

Vi söker dig som har ett eget driv i arbetet och som har förmågan att se till helheten och att planera i flera led. Du arbetar strukturerat, noggrant och har förmågan att fatta beslut och har lätt för att samarbeta med andra. Du har god förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter och kan även hantera stressade situationer. Du är aktiv, drivande och ansvarstagande under både projekterings- och byggfasen och du anser att de bästa lösningarna och de bästa resultaten är sprungna ur gott samarbete och samverkan. Du har hög kommunikativ förmåga och är duktig på att skapa goda och långsiktiga relationer, vilket ställer krav på personlig mognad.

Hos oss är det viktigt att vi trivs tillsammans då vi är en organisation som arbetar nära varandra, där vi hjälper och stöttar varandra med både kompetens och en positiv attityd. Hos oss har alla ett ansvar att bidra till en positiv och trivsam stämning. Du trivs med att arbeta självständigt såväl som i grupp och du är prestigelös i både ditt yrkesutövande likväl som i samspelet med dina kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi hoppas att du vill bli en del av vårt team.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning heltid/dagtid
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk

Ansökan
Ansök senast 2021-11-15.

Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb  Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi tillämpar löpande urval, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Projektchef, Urban Ekström, 0224-74 79 36, [email protected]
Bitr. enhetschef, Margareta Furenmo, 0224-74 74 02, [email protected] 

Fackliga kontaktpersoner:
Vision, Stefan Blomkvist, 0224-74 79 32, [email protected] 

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre