Lediga jobb som Bibliotekarie i Sala

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Sala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sala som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie vikariat

Ansök    Okt 9    Sala kommun    Bibliotekarie
Sala kommun bedriver genom avtal med Kriminalvården biblioteksverksamhet på Salbergaanstalten. Salberga är en av Sveriges största anstalter med plats för 250 intagna. Den har säkerhetsklass 1. På anstalten finns ett bibliotek som bemannas av  personal från Sala stadsbibliotek. Biblioteket ligger i nya ljusa lokaler i anslutning till Lärcentrums verksamhet. Nu söker vi dig som med kort varsel kan hoppa in som vikarie och få möjlighet till ny erfarenhet och ... Visa mer
Sala kommun bedriver genom avtal med Kriminalvården biblioteksverksamhet på Salbergaanstalten. Salberga är en av Sveriges största anstalter med plats för 250 intagna. Den har säkerhetsklass 1. På anstalten finns ett bibliotek som bemannas av  personal från Sala stadsbibliotek. Biblioteket ligger i nya ljusa lokaler i anslutning till Lärcentrums verksamhet.
Nu söker vi dig som med kort varsel kan hoppa in som vikarie och få möjlighet till ny erfarenhet och kunskap under vår ordinarie personals sjukskrivning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ta emot planerade besök av intagna i biblioteksrummet. Du kommer att hantera bokbeställningar och på ett bibliotek andra förekommande uppgifter såsom inköp, katalogisering mm. Du behöver ha ett intresse för litteratur samt vilja och förmåga att jobba läsfrämjande. Arbetet är mycket självständigt men det finns stöd att få från kollegorna på Sala stadsbibliotek. Vi har även kontaktpersoner inom kriminalvården och Lärcentrums pedagoger finns som kollegor inne på anstalten. Eventuellt kommer det att finnas möjligheter till informationspass på Sala stadsbibliotek.

Kvalifikationer:
Du  är en utbildad bibliotekarie med yrkeserfarenhet. Vi jobbar i KoHa. Språkkunskaper är meriterande liksom pedagogisk erfarenhet. Vi tror att du är en stabil och trygg person med tydliga gränser. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Prövning av kriminalvården kommer att ske innan anställning.

Anställningsvillkor:
Vi söker dig som kan börja så snart som möjligt och 3 månader framåt.. Arbetet omfattar 20-30 timmar/vecka, dagtid.

Ansökan:
Ansök senast 20191018. Eventuella intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden

Upplysningar:
Boel Simonsson 0224-747701 bibliotekschef
Anna Lund 0224-747705 DIK Visa mindre

Låt små barn läsa!

Ansök    Nov 16    Sala kommun    Bibliotekarie
Till en projektperiod som i första hand sträcker sig från 240101 -241231 söker vi en positiv och idérik person som vill jobba i ett läsfrämjande utvecklingsprojekt på Sala stadsbibliotek.  Är du en social och utåtriktad person som gillar läsning och att prata om böcker och litteratur? Är du dessutom bra på att samarbeta och nätverka med både barn och vuxna kanske det här är en möjlighet för dig? Om arbetsplatsen Projektet utgår från Bokstart som är en na... Visa mer
Till en projektperiod som i första hand sträcker sig från 240101 -241231 söker vi en positiv och idérik person som vill jobba i ett läsfrämjande utvecklingsprojekt på Sala stadsbibliotek. 

Är du en social och utåtriktad person som gillar läsning och att prata om böcker och litteratur? Är du dessutom bra på att samarbeta och nätverka med både barn och vuxna kanske det här är en möjlighet för dig?

Om arbetsplatsen
Projektet utgår från Bokstart som är en nationell satstning för att stärka ordet, språket och litteraturen hos små barn. Målgruppen är barn 0-3 år och vuxna i deras närhet. Det bygger på ett uppsökande och individuellt arbetssätt  i nära samarbete med tex förskolor och BVC. 

På Sala stadsbibliotek är vi ca 9 personer som tillsammans jobbar för att ge hög service och kvalite till de som använder sig av våra tjänster. Vi är en del av Bibliotek i Västmanland som är en regional samverkan och under ständig utveckling. Biblioteken är betydelsebärande och fyller en viktig funktion för många människor. Tillsammans hjälps vi åt för att vara så bra vi kan.

Arbetsuppgifter
I projektet ska du  bygga vidare på och utveckla samverkan med förskola och barnhälsovård. Det innebär t.ex. att samtala med föräldrar om barns språkutveckling och läsningens betydelse, både på förskola och inom barnhälsovården. 

Vi vill även utveckla biblioteket som mötesplats för föräldralediga och stärka träffar och program för den målgruppen. Där kommer du kunna vara en viktig pusselbit för att driva arbetet framåt tillsammans med bibliotekets personal.

Du kommer att vara en del av personalgruppen och informationspass i biblioteket och andra arbetsuppgifter som krävs i det löpande arbetet ingår.

Kvalifikationer
Du har någon form av universitets/högskoleutbildning som tex bibliotekarie, förskolepedagog, eller inom något kreativt yrke. Du kan även ha annan kompetens/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi värdesätter om du har erfarenhet av att jobba på bibliotek. Framförallt ska du ha kunskap och engagemang för litteratur och berättelser och en vilja att förmedla det till andra. 

Vi söker en person som har lätt för sociala kontakter och nätverkande. Det är viktigt att du är lyhörd för människors livssituationer och att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har en övertygelse och kunskap om läsningens goda effekter för språkutveckling och vi förutsätter att du själv är en läsare och tycker om barnlitteratur. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Deltid (50 %). Anställningen är en projektanställning under 2024.
Dagtid men kvällsarbete kan förekomma. 

Vid eventuell anställning kommer vi att kräva utdrag ur belastningsregistret.
Tillträde enligt överenskommelse men i början på 2024 är önskvärt.
Individuell lönesättning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 231203.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Anställningsprocessen sker löpande och tjänsten kan därmed vara tillsatt innan ansökningstiden gått ut.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
bibliotekschef Boel Simonsson 0224747701 [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
DIK, Anna Lund, [email protected]Om Sala kommun
Sala är en trivsam småstad med levande landsbygd och närhet till flera storstäder. I kommunen bor nästan 23 000 invånare varav ca 13 000 i Sala stad. Tack vare korta avstånd, avgiftsfri kollektivtrafik och bra service runtom i hela kommunen finns möjlighet till livskvalitet och en enklare vardag. I kommunen finns ett starkt näringsliv, ett rikt föreningsliv och natursköna områden som inbjuder till aktivitet och rekreation. När längtan till storstan tar över kan du med enkelhet ta tåget. Du når Västerås och Uppsala på ca 30 min och Stockholm på ca 75 min. Är du inte redo att lämna storstan för Sala än så går det naturligtvis bra att pendla, vilket flera av våra 2000 medarbetare gör.
Läs mer om Sala på www.sala.se.

 

Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning barn & unga

Ansök    Jan 19    Sala kommun    Bibliotekarie
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare Du kommer att jobba på Sala stadsbibliotek tillsammans med fina kollegor för att leverera en så bra och intressant biblioteksverskamhet som möjligt. Vi är tillsammans 8-10 personer som arbetar här med stöd av övrig personal från kultur- och fritidskontoret. Vi har 2 filialer, bokbuss, up... Visa mer
Sala är en trivsam småstad med ett centralt geografisk läge och goda allmänna kommunikationer. I kommunen bor ca 22 800 invånare varav 2 000 har kommunen som arbetsgivare

Du kommer att jobba på Sala stadsbibliotek tillsammans med fina kollegor för att leverera en så bra och intressant biblioteksverskamhet som möjligt. Vi är tillsammans 8-10 personer som arbetar här med stöd av övrig personal från kultur- och fritidskontoret. Vi har 2 filialer, bokbuss, uppsökande verksamhet och ett huvudbibliotek som är öppet 55 timmar per vecka. Arbete på filial kan eventuellt förekomma i tjänsten.

Vi tillhör Bibliotek i Västmanland, en regional samverkan där 10 kommuner tillsammans delar katalog, media, kompetens och visioner. Vi vill tillsammans stärka bibliotekets roll och jobbar för att utveckla våra bibliotek med ännu bättre service och utbud.

Arbetsuppgifter
Du kommer framförallt att  jobba mot barn och unga för att de ska upptäcka biblioteket och läsningen. Vi vill utveckla och utvidga vårt arbete mot målgruppen på olika sätt. Tex behöver vi jobba tydligare med uppsökande verksamhet,  utveckla och förnya arbetet med läsfrämjande insatser för målgruppen, aktivt jobba för att nå barnens föräldrar och  hitta nya programaktiviteter. Det finns utrymme för att ta initiativ till att driva egna projekt och satsningar. Vi tror att god kommunikation och samarbete är vägar framåt för att att biblioteket skall vara en relevant och intressant plats för barn, unga och deras föräldrar i Sala kommun. 

Du behöver ha en vilja att nå ut till andra med ditt intresse för litteraturförmedling  och läsning och vi utgår självklart  från att du gillar folkbiblioteket och dess uppdrag. Det är viktigt att du vill jobba utåtriktat, att du vill jobba med människor, att du är initiativrik och kan jobba självständigt men i kommunikation med oss andra. Vi tror att du tycker om att jobba kreativt och trivs med att jobba mot barn och människor i alla åldrar. Vi tror även att det är viktigt att du har ett tänkande kring hur vi kan utveckla ett digitalt arbetssätt. För oss är gott bemötande och god service självklart.

I jobbet ingår  pass ute i biblioteket, mediearbete och allt annat som förekommer på ett folkbibliotek. I vår arbetsgrupp strävar vi efter att jobba tillsammans, dela erfarenheter och misstag för att på bästa sätt göra vår verksamhet så bra som möjligt. Du kommer att jobba kvällar och var fjärde helg.

Kvalifikationer
Du skall ha en akademisk utbildning med en examen från biblioteks- och informationsvetenskap, men andra universitets- eller högskoleutbildningar tex med pedagogisk bakgrund kan vara relevanta.
Erfarenhet från arbete med barn är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Heltid. Kvällar och en lördag per månad. 
Tillträde enligt överenskommelse 
Individuell lönesättning

Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansök senast 2022-02-19 Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Bibliotekschef Boel Simonsson, 0224-747701

Facklig kontaktperson: DIK, Anna Lund, 0224747705Välkommen med din ansökan!


Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.
Vi undanber oss vänligen men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre